ora: 09:37, 10 ian 2017 2898

Belarusul a anulat obligativitatea vizei pentru cetățenii din 80 de țări, pentru șederile de cel mult 5 zile


Belarusul a anulat obligativitatea vizei pentru cetățenii din 80 de țări, pentru șederile de cel mult 5 zile
Foto: epa

Belarusul a anunțat luni anularea obligativității vizei pentru cetățenii din 80 de țări, inclusiv pentru țările Uniunii Europene în ansamblu, Statele Unite ale Americii și Japonia, relatează AFP.

Potrivit unui decret semnat de către președintele Aleksandr Lukașenko, această măsură nu se referă totuși decât la sejururile cu o durată de cinci zile maximum.

Printre țările ai căror cetățeni vor fi scutiți de acum înainte de vize figurează îndeosebi 39 de state ale Europei, dar și Brazilia, Indonezia, SUA și Japonia.

Această decizie se adresează în primul rând ''partenerilor strategici ai Belarusului și celor care au introdus deja un regim fără vize pentru cetățenii săi'' și vizează ''stimularea călătoriilor oamenilor de afaceri și ale turiștilor'', se menționează în decretul publicat de către președinția belarusă.

Conform sursei, cetățenii din Vietnam, Gambia, Honduras, India, China, Liban, Namibia și Samoa nu vor putea totuși să beneficieze de suprimarea vizei pentru Belarus decât dacă dețin viză Schengen multiplă.

Decretul va intra în vigoare după o lună de la publicarea sa, scrie agerpres.ro.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
  • -12 (12)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Maia Sandu a reactionat?
    A venit cu vre-un mesaj, cu vre-o reactie pe facebook?

×
Externe
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA