Avocatul lui Ilan Shor la Regnum: Clientul nostru nu este beneficiarul miliardului, Ilan Shor este nevinovat

Agenţia rusească de ştiri Regnum publică un material în care se afirmă că businessmanul moldovean Ilan Shor, care este primarul oraşului Orhei şi liderul Partidului ŞOR, n-a fost beneficiarul banilor scoşi din băncile moldoveneşti în cadrul aşa numitului furt al miliardului. 

Avocatul lui Ilan Shor la Regnum: Clientul nostru nu este beneficiarul miliardului, Ilan Shor este nevinovat
(Foto: captura video)

Autorii articolului atenţionează în mod special asupra faptului că martorii acuzării confirmă în totalitate poziţia avocaţilor lui Ilan Shor care insistă că omul de afaceri n-a fost beneficiarul banilor retrași prin metode dubioase din sistemul bancar al Republicii Moldova în cadrul aşa numitului furt al miliardului.

Agenția Regnum aminteşte că încă de la începutul investigațiilor în acest dosar Ilan Shor, un important om de afaceri din Moldova şi soţul interpretei Jasmin, a pledat nevinovat declarând că în aceste circumstanţe el însuși s-a pomenit victima unor acţiuni frauduloase puse la cale de un grup organizat de persoane din care făceau parte mai mulţi businessmani şi demnitari de rang înalt. 

Pub

Agenţia Regnum mai subliniază următoarele: faptul că Ilan Șor cooperează cu ancheta a fost confirmat public și de reprezentanții acuzării, inclusiv ai Procuraturii Generale a RM. Jurnaliștii ruși mai amintesc că în cadrul aceluiași dosarul penal a fost acuzat şi businessmanul Veaceslav Platon, originar din Moldova. Potrivit informaţiilor apărute în mass-media, acesta figurează într-un alt scandal de rezonanţă. Este vorba despre dosarul intentat în legătură cu schemele frauduloase cu ajutorul cărora din Rusia au fost scoase peste 22 mlrd. de dolari în cadrul aşa numitei scheme moldoveneşti sau a „laundromatului”. Platon a fost reţinut în vara lui 2016 la Kiev şi extrădat autorităţilor moldoveneşti. În prezent, acesta este deţinut în Izolatorul de anchetă din Chişinău.

UNIMEDIA precizează că primarul de Orhei, Ilan Shor, a fost reținut la 22 iunie 2016 și trimis în judecată într-un dosar legat de delapidările de la BEM. Ilan Shor mai este cercetat penal pentru spălare de bani și delapidări în proporții deosebit de mari. 

Shor are statut de învinuit și într-un dosar pornit încă în anul 2014.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub