Avocații lui Ilan Shor s-au întâlnit cu deputatul european Lorenzo Fontana

Vicepreşedintele Partidului „ŞOR”, Marina Tauber şi avocaţii lui Ilan Shor, Iulian Balan şi Denis Ulanov, s-au întâlnit, astăzi, 13 iunie, cu deputatul european, Lorenzo Fontana, reprezentantul Comisiei pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne (LIBE) a Parlamentului European şi membru al grupului politic „Liga Nord”. Întrevederea a avut loc la Strasbourg.

Avocații lui Ilan Shor s-au întâlnit cu deputatul european Lorenzo Fontana

Potrivit unui comunicat al partidului, europarlamentarul şi-a exprimat disponibilitatea de a vizita Chişinăul la începutul lunii iulie, pentru a discuta despre perspectivele de cooperare între cele două fromaţiuni politice, precum şi examinarea de la faţa locului a situaţiei create în jurul liderului politic, primarul de Orhei Ilan Shor. 

Totodată, Lorenzo Fontana a subliniat faptul că deputații europeni monitorizează foarte atent vectorul și calitatea schimbărilor, care se produc în Republica Moldova, în toate domeniile, inclusiv justiţie și lupta împotriva corupției. 


La rândul său, Marina Tauber, Vicepreşedintele Partidului „ŞOR”, şi-a exprimat aprecierea pentru reacţia promptă a deputalului european Lorenzo Fontana, cu privire la problema încălcării drepturilor civile şi limitarea libertăţii politicianului şi Primarului de Orhei, Ilan ŞOR.

UNIMEDIA amintește că reprezentanţii Partidului „ŞOR” şi avocaţii lui Ilan Shor au fost invitaţi la Parlamentul European pentru dezbateri publice cu privire la cazul primarului de Orhei, reuniune, care va avea loc mâine, 14 iunie, la Strasbourg. 

UNIMEDIA precizează că primarul de Orhei, Ilan Shor, a fost reținut la 22 iunie 2016 și trimis în judecată într-un dosar legat de delapidările de la BEM. Ilan Shor mai este cercetat penal pentru spălare de bani și delapidări în proporții deosebit de mari. Acesta din urmă neagă orice implicare și se declară nevinovat.

Conform legislației Republicii Moldova, în special decizia Curții Constituționale, în termen de 12 luni de la arestarea sa, adică, 22 iunie 2017, Ilan Shor urmează să fie eliberat din arestul prevenitv.  

 

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub