ora: 09:32, 26 apr 2017 3565

Avertismentul lui Chirtoacă: Aproape fiecare arbore din capitală prezintă pericol


Avertismentul lui Chirtoacă: Aproape fiecare arbore din capitală prezintă pericol
Foto: facebook.com

Practic fiecare arbore care se află astăzi în municipiul Chişinău prezintă un pericol şi poate să cadă în orice moment. Avertizarea vine din partea primarului general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă şi a fost făcut în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la postul public de televiziune Moldova 1.

„Practic fiecare arbore din municipiul Chișinău prezintă astăzi pericol de prăbușire. Chiar dacă azi acesta stă în picioare, mâine poate să cadă, pentru că rădăcinile au fost mișcate, el a fost afectat de greutatea zăpezii care s-a depus peste el. De aceea, ar fi bine să fim prudenți și să-i ocolim, ca să nu ne trezim cu arborele peste noi”, a declarat edilul, citat de trm.md.

Totodată, primarul capitalei a făcut un apel către oamenii care vor să dea o mână de ajutor la lichidarea consecințelor, îndemânându-i să nu intervină acolo unde trebuie să se implice serviciile specializate.

„Fiecare om se poate implica prin strângerea crengilor, depozitarea acestora pe marginea străzii și fără a se expune unui pericol pentru viață și sănătate, fără să se atingă de cablurile electrice și pilonii doborâți la pământ, fără să încerce să dea la pământ copaci, care pot cădea peste el. Cazul ce a avut loc astăzi la Botanica s-a produs tocmai că trei muncitori au încercat să dea jos un arbore cu propriile forțe, cu o funie, lucru pe care nu trebuiau să-l fac. Din păcate, pe un om asta la costat viața”, a punctat primarul.

Dorin Chirtoacă a mai spus că lichidarea consecințelor calamităților naturale în capitală ar putea dura luni de zile.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
  • +1 (1)
    Chiorul acesta face doar avertismente. El ar trebui sa vina cu solutii. Directoarea acelei gradinite care a ordonat taierea copacilor si in urma carora a decedt un om v-a fi pedepsita conform legii. Credeti ca directorii de intreprinderi cum vor proceda? Credeti ca vor mai taia desinestatator copacii? Ce va incurca sa angajati acum pe o perioada scurta de timp niste oameni pe care sa ii instruiti si sa le acordati instrumente pentru a inlatura copacii?
  • 0 (0)
    Da nu nah.. Noroc ca este Chirtoaka, de altfel nu stiam ca arborii din capitala sint un pericol. Vezi ca ingheata copiii in apartamente, si nu cumva sa dai caldura ca iti vor cadea unghiile de la picoare.

×
Social
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA