ora: 15:02, 21 oct 2014 13449
Autor: Cristina Buzovschi

Averile primilor trei candidați din lista PD


Averile primilor trei candidați din lista PD
Colaj: UNIMEDIA

Pe site-ul Comisiei Electorale Centrale au devenit disponibile declarațiile de proprietăți și venituri ale candidaților de pe listele Partidului Democrat. UNIMEDIA a prezentat ieri, 20 octombrie, o știre în care a analizat declarațiile a câte trei candidați de top ale partidelor parlamentare, însă a democraților nu erau accesibile.

Așa cum am menționat în articolul anterior, revenim cu o analiză a averilor primelor trei candidați din lista PD:

 

1. Marian Lupu, președintele PD a obținut în ultimii doi ani, de la locul de muncă circa 344 mii lei. Democratul a mai declarat că deține un apartament în municipiul Chișinău, cu o suprafață de 136 m.p. și un garaj de 18,2 m.p.
 
2. Vlad Plahotniuc, prim-vicepreședintele PD, a ridicat de la locul de muncă circa 305 mii lei, dar aceasta nu a fost principala sursă de venit a democratului. Cele mai multe venituri i-a adus compania pe care o deține, Prime Management SRL, peste 30 mln lei. Acesta mai indică că a obținut sub formă de dobândă circa 13 mii lei și alte 800 de dolari. Vlad Plahotniuc mai indică în declarația sa de proprietăți că deține 2 apartamente, cu subsol, în Chișinău cu o suprafață de 1349 m.p. și 4 garaje cu o suprafață de 117,9 m.p. La capitolul bunuri mobile prim-vicepreședintele PD a declarat trei Mercedes-uri, două de model GL 550 și una S 600 L, anul 2010, 2008 și respectiv 2009.
 
3. Igor Corman a dobândit venituri de peste 312 mii lei de la locul de muncă și deține depozite bancare de 300 euro și 700 lei. În declarația acestuia este trecut o casă de locuit în orașul Chișinău, cu o suprafață de 185,4 m.p. și un teren intravilan tot în Capitală, de 0,054 ha. Vicepreședintele PD deține un BMW 525 (2008).

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -15 (43)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Nu sunt mirat cde veniturile pe care le are Lupu. Dinsukl toata viata a lucrat la stat. A crescut ca politician in ministere, asa ca nu am nicio obiectie. Averea lui Plaha tot nu ma mira. Se stie ca el a venit in poitica deja ca om bogat, cu afaceri.
  • -13 (41)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   pe mine averea lui plahotnuiuc deloc nu ma intereseaza. si nu ma intereseaza atit timp cit dinsul doneaza bani pentru a moderniza institutiile statului. si inca ce fel de institutii! de importanta majora de care, in mare parte, depinde viitorul nostru.
   • -13 (41)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Initiativa lui Plahotniuc de a moderniza centrul mamei si copilului trebuie apreciata la maxim. Intr-adevar, acest institut, cea mai mare maternitate din tara, avea nevoie de o modernizare. Conditiile de acolo erau pur si simplu deplorabile. Docotorii centrului spuneau ca iarna cladirea nu era incalzita cum se cuvine, temperatura medie in incinta maternitatii fiind de 18 grade, ceea ce este inadmisibil pentru o astfel de institutie, unde anual se nasc peste 6000 de bebelusi si au loc aproape 50 de mii de tratamente.
    • -15 (39)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     Mai pui ca peretii erau mucegaiti...unde s-a mai vazut ca in asa conditii copii Moldovei sa fie tratati?! Trebuia cineva sa se apuce de renovat acest centru.
     • -13 (39)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      multi spun ca "renaste moldova" este nu altceva decat un pr ieftin pentru ca plaha sa-si imbunatateasca imaginea.
      fie si asa! lasa toti politicienii si afaceristii din moldova sa-si faca asa fel de pr. principal rezultate sa fie. restul nu conteaza.
      • -13 (39)
       Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
       Om bogat dar si generos.
       Nu toti sunt in stare sa se cheltuie pentru acte de binefacere. Sa doneze milioane de lei pentru stat. El a facut-o!
       • -14 (38)
        Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
        Cat a durat aceasta campanie, mai multi oameni importanti s-au sensibilizat si au donat bani pentru ca Centrul Mamei si Copilului sa devina mai luminos si cald.
        Incepind de la presedintele Timofti pina la premierul Romaniei, Victor Ponta, care alaturi de Marian Lupu a vizita acest centru si a donat, din partea Guvernului Romaniei, 750 de mii de euro.
        Acestei initiative frumoase s-a alaturat si seful legislativului, Igor Corman. Acesta i-a indemnat pe deputati sa doneze salariile lor de o zi. Parca toti s-au alaturat dintre legislatori.
        • -13 (37)
         Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
         Doar Dodon cu fractiunea sa invizibila si comunistii lui Voronin nu s-au alaturat. #Mizerii!
         Alt cuvint nu pot sa spun, tinind cont ca mai multi ambasadorii straini din tara noastra au donat bani, iar ei pur si simplu au scuipat pe centrul mamei si copilului.
         • +16 (34)
          Sau pus doua curve platite si isi lauda angajatorii, ce scirbosi mai sunteti...
          • +11 (11)
           SAS chiar imi place cum ai argumentat si sint deacord in totalitate cu tine intr-adevar sint CURVE
          • -6 (10)
           Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
           Asa, da cum ramane nenea Plahotniuc cu:
           -hotel Codru
           -Hotel Nobel
           -Viktoria Bank
           -Publika TV, Canal 3, 2 Plus
           -Metalferos
           ???
 • +12 (36)
  Doamne cite criere spalate, ce folos ca repara spitale daca in ei lucreaza medici corupti care se joaca cu viata oamenilor , si apoi dupa ce se intimpla cazuri tragice chiar la centrul mamei si copilului recent, ii ocrotesc cei de la justitie s i scapa depedepsiti , iar parintii care isi pierd copii stau si pling la usa functionarilor sa le faca dreptate dar de unde daca in fotolii stau rude de a lui plohotniuc lupu filat s,a si inainte de alegeri va orbesc cu actiuni de caritate renovarea la niste drumuri spitale s.a , si cel mai strasnic ca ii credeti si votati ca turma aceasi personaje corupte si va plingeti ca traiti rau aopi ca nu aveti de munca ca mamele sunt peste hotare, ce folos de spitale renovate cind lmulti medici nu primesc salarii decente si lucreaza in italia s,a ??? bv sunteti destepti
  • +10 (34)
   Mii jale de oamenii care iau aceste cifre drept adevar. Nici un afacerist nu face donatii, ei investesc, incetati va rog cu naivitatea. Noi nu avem nevoie de donatii, ci de venituri impozitate si investitii transparente. Daca ar fi impozitate toate veniturile, si ar fi investiti controlat banii statului, am avea nu doar centrul mamei si copilului functional dar totul ar fi functional. Asa functioneaza un stat la oamenii normali. La noi o grupare vine la conducere, fura jumate din bugetul statului, dupa care face demonstrativ donatii, si majoritatea zic multumesc pentru asta.
   • -10 (14)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Cred ca declaratiile acestora par destul de reale. Spre deosebire de multe altele a altor candidati.
    • -11 (13)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     Plahatniuc e bogat dar el mai ajuta si pe altii, spre exemplu Centrul Mamei si Copilului va fi reabilitat dupa ce acesta a venit cu ideia organizarii unei campanii de binefacere. Si aceasta campanie a avut succes. Suma necesara de un milion de euro a fost adunata.

     Sunt cetățean activ
  • -11 (13)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Nu vad nimic straniu in declaratiile lor. Da mai ales in cea a lui Plahatniuc, el este om de afaceri care a are o vasta experienta si ani la rind a lucrat pentru averea pe care o detine la moment.
 • +3 (25)
  Dlui N. Timofti, Președintele Republicii Moldova Dlui I. Corman, Președinte al Parlamentului Republicii Moldova Dlui I. Leancă, Prim-ministru al Republicii Moldova Dlui C. Gurin, Procuror General al Republicii Moldova Dlui M. Balan, Director SIS Dlui V.Chetraru, Director CNA Dlui I.Sula, Director ANSA Ambasadorilor Misiunilor Diplomatice acreditati în R.Moldova Reprezentanților Instituțiilor mass-media din R.Moldova Stimați demnitari și reprezentanți ai mass-media, Venim cu o petiție din partea mai multor producători și exportatori de fructe și legume din raioanele de nord ale țării pentru a vă aduce la cunoștință situația de facto, ascunsă în procesul de întocmire a pachetului de documente pentru producția agricolă predestinată exportului. Este cunoscut faptul și se vorbește deschis între exportatori despre ilegalitățile și fărădelegile mai multor funcționari de stat, care ne oferă „protecție” pentru buna desfășurare a activității, impunîndu-ne
  • +1 (1)
   adresati-va la curtea suprema de justitie de la Haga,adunati probe si faceti acest pas
 • +2 (26)
  La perfectarea pachetului de documente pentru întocmirea exportului este necesar de a face mai multe verificări într-o perioadă cît mai scurtă de timp, deoarece producția este ușor alterabilă. Pentru a nu fi împiedicați intenționat în acest proces, pînă la începutul acestui sezon eram taxați doar de către Comisarii raionali de poliție și de către Șefii subdiviziunilor teritoriale ale ANSA. Acum însă, începînd cu acest an, a apărut o „taxă” nouă –bani pentru CNA, care inițial erau colectați tot de aceiași comisari ori șefi ai ANSA din teritoriu. Dar, de la o vreme încoace, după ce mai mulți dintre noi ne-am pomenit figuranți ai dosarelor penale fabricate și ținute la control de către Șeful secției Misiuni Speciale a CNA Ilie Botnari prin complicitate cu subalternul său Adrian Roșca și a procurorilor anticorupție, situația pentru noi s-a agravat și a devenit insuportabilă. La moment suntem impuși de acești indivizi să efectuăm exportul
 • +2 (26)
  Cunoaștem foarte bine prevederile ce se conțin în Legea Nr. 190, Cu privire la petiționare, dar, spre regret, ne este frică să ne divulgăm identitatea, pentru că toți trăim realitatea dosarelor intentate la comandă și intimidarea prin inițierea procedurilor procesual-penale, care au drept scop final reducerea la tăcere a celor care se încumetă să dezvăluie acțiunile ilegale comise de reprezentanții CNA.
  În speranța că veți examina conținutul acestei adresări și veți lua atitudine prin demararea unei anchete care să distrugă acest cerc vicios, stabilind proceduri și condiții echitabile de activitate, bazate pe norme legale,
  Vă mulțumim anticipat!
 • +2 (24)
  Tot Ilie Botnari ii lichideaza pe cei care i-au iesit de sub control. El a insusit foarte bine lectia de la taica-sau cum se cistiga un ban si nu-si scimba metoda deoarece este verificata in timp si mai merge atita timp cit isi mentine receta si functia.Doar ca banii acumulati prin aceste metode criminale de acest mare SEF al misiunilor speciale ale CNA ajung pina la urma tot la liderii PDM de altfel nu-l mai tineau atita si nu-i mai dadeau friu liber. In afara de exportatori acesti indivizi protejaza mai multe afaceri tenebre prejudiciind statul cu miliarde de lei anual pentru asi cistiga citeva milioaneai lor. Dar, asa au fost educati si se vede ca asa vor merge si mai departe raminind nepedepsiti iar petitia noastra neexaminata de nimeni. Pot ei baga frica in oameni si fac asta zilnic. Cit vor dura oare acesste actiuni banditesti, oare nu meritam si noi sa vedem ca intr-o zi sa se faca cu adevarat dreptate?
 • +8 (12)
  bani furati de pe spinarea bietului popor care pe zi ce trece tot mai greu o duce, iar elita bidlelor din diverse partide se lafaesc in lux si aur scatinele dracului spurcaciunilor, NU VOTATI SATANELE DIN PD,PLDM,PSRM,PL,PLR,USATII si toata porcimea pro-rusa,jos mafia
  • +2 (2)
   Crezi ca in PCRM sunt mai saraci ?
 • +8 (8)
  Igor Corman are depozit bancar de 700 lei. Chiar ne ia in ris si socoate de oi poporul.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA