ora: 10:48, 18 dec 2013 1870
Autor: Cristina Buzovschi

Au cerut demisia lui Lazurca. MAE român: Nu există temei!


Au cerut demisia lui Lazurca. MAE român: Nu există temei!
Marius Lazurca, ambasadorul României la Chișinău
Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie

Peste 30 de asociații non-guvernamentale din cadrul Platformei Civice Acțiunea 2012 solicită demisia ambasadorului român la Chișinău, Marius Lazurca. Ministerul român al Afacerilor Externe, în reacția sa, menționează că nu împărtășește aprecierile formulate de către „unioniști”, transmite UNIMEDIA.

Potrivit petiționarilor, de când a fost numit în funcție, „oficialul de la București a demonstrat incompetență și ignoranță în respectarea raportului special cu cel de-al doilea stat românesc”. „Gafele diplomatice făcute în mod constant au culminat cu atitudinea ofensatoare manifestaă cu ocazia Zilei Națioanale a României și cu refuzul de a acorda vize de intrare în România pentru șapte români originari din Republica Moldova”, se menționează într-o scrisoare deschisă a celor 30 de ONG-uri.
 
Aceștia îl acuză pe ambasadorul Marius Lazurca de „lipsă de comunicare cu asociațiile civice care au dovedit de-a lungul timpului că susțin interesul statului român și de lipsa de implicare în îmbunătățirea imaginii statului român în Republica Moldova”. 
 
ONG-iștii au primit deja și un răspuns oficial. „Echipa Ambasadei României în Republica Moldova își îndeplinește activitatea în baza mandatului încredințat, cu respectarea practicii și a uzanțelor diplomatice și ținând cont de complexitatea mediului și a specificului societății din Republica Moldova. În cazul concret la care se face referire în luarea publică de poziție menționată, secția consulară a aplicat strict prevederile relevante în materie de eliberare a vizelor”, se spune în comunicatul MAE român.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • 0 (0)
  Ce se mai putea de asteptat de la o extrema.
 • +2 (2)
  Trebuie sa ai capul in forma de tigaie sau, si mai si, sa ai tigva plina de putregai sa afirmi asa ceva despre Excelenta sa, dl Lazurca. Mai mult ca sigur, e vorba de frustrare, de invidie, de gelozie, din cauza ca, unele personaje, nu s-au capatuit, recent, cu vreo distrinctie de "cavalera" din partea Cotrocenilor.
 • 0 (0)
  Unimedia, de ce a durat atâta să publicați știrea?
  Cât despre colegii mei de comentarii :))) I-a reprofilat drugul Plahotniuc văd.
  Deh, prietenul la nevoie se cunoaște, nu-i așa domnule Lazurcă?
 • 0 (0)
  Hopa!! HELLO, BOYS
  Iata primul semn al "marelui razboi roman- "moldovenesc" pe probleme identitare si de ... limba romana!!
 • 0 (0)
  Pregatiti-va sa deveniti cei mai buni prieteni ai lui PONTA-Crin si ajungetiajungem departe!! Drept in bratele Ursului SIBERIAN!! Hai ca incepe sa devina interesant cu toate parerile astea gen HADARCA< FILAT< LEANCA< MARIAN LUPU etc etc!! Succes baietii !! Hai, Moldova la... SOCI via KREMLIN !! DELEGATI-L PE FILAT - LEANCA -LUPU , ca presedintele TIMOFTI nu se duce !!Le da intaietate la "moldoveni" sa se ingesuie !! Hai,r.moldova !!

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA