Au cerut demisia lui Lazurca. MAE român: Nu există temei!

Peste 30 de asociații non-guvernamentale din cadrul Platformei Civice Acțiunea 2012 solicită demisia ambasadorului român la Chișinău, Marius Lazurca. Ministerul român al Afacerilor Externe, în reacția sa, menționează că nu împărtășește aprecierile formulate de către „unioniști”, transmite UNIMEDIA.

Au cerut demisia lui Lazurca. MAE român: Nu există temei!
Marius Lazurca, ambasadorul României la Chișinău (Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

Potrivit petiționarilor, de când a fost numit în funcție, „oficialul de la București a demonstrat incompetență și ignoranță în respectarea raportului special cu cel de-al doilea stat românesc”. „Gafele diplomatice făcute în mod constant au culminat cu atitudinea ofensatoare manifestaă cu ocazia Zilei Națioanale a României și cu refuzul de a acorda vize de intrare în România pentru șapte români originari din Republica Moldova”, se menționează într-o scrisoare deschisă a celor 30 de ONG-uri.
 
Aceștia îl acuză pe ambasadorul Marius Lazurca de „lipsă de comunicare cu asociațiile civice care au dovedit de-a lungul timpului că susțin interesul statului român și de lipsa de implicare în îmbunătățirea imaginii statului român în Republica Moldova”. 
 
ONG-iștii au primit deja și un răspuns oficial. „Echipa Ambasadei României în Republica Moldova își îndeplinește activitatea în baza mandatului încredințat, cu respectarea practicii și a uzanțelor diplomatice și ținând cont de complexitatea mediului și a specificului societății din Republica Moldova. În cazul concret la care se face referire în luarea publică de poziție menționată, secția consulară a aplicat strict prevederile relevante în materie de eliberare a vizelor”, se spune în comunicatul MAE român.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub