ora: 15:17, 19 apr 2017 455272
Autor: Ruxanda Macuh

Asociația Americană de Psihiatrie a recunoscut oficial „selfie” drept o tulburare mintală


 Asociația Americană de Psihiatrie a recunoscut oficial „selfie” drept o tulburare mintală
Foto: merriam.com

Asociația Americană de Psihiatrie (APA) a confirmat în mod oficial că crearea autoportretelor prin fotografiere, cel mai des pentru a fi postate pe rețele de socializare, este o tulburare mintală.

Afecțiunea se numește „selfitis” și este definită ca dorința obsesiv-compulsivă de a face fotografii cu sine însuși și de a încărca fotografiile în rețele de socializare drept modalitate de a compensa lipsa de stimă de sine.

Conform deciziei Asociației Americane de Psihiatrie, există trei niveluri de tulburări:

1. Selfitis marginal- atunci când te fotografiezi pe tine însuți cel puțin de trei ori pe zi, dar nu postează fotografiile pe rețelele de socializare;

2. Selfitis acut- când te fotografiezi cel puțin de trei ori pe zi și posteți fiecare fotografie pe rețelele de socializare;

3. Selfitis cronic- când ai o dorință incontrolabilă de a te fotografia și a posta pe rețele de socializare mai mult de șase selfie-uri pe zi.

Pe lângă aceasta, recent, oamenii de știință au stabilit că publicarea pe rețele a fotografiilor din sala de sport sau de la jogging-ul de dimineață reprezintă o boală mintală gravă numită tulburare narcisistă a personalității.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Cultură/Stiinţă
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA