Argumentul lui Ghimpu: „Plahotniuc este un politician compromis, dar nu el a denunțat Acordul”

În opinia președintelui PL, Mihai Ghimpu, atât Vlad Filat, cât și Vlad Plahotniuc sunt două figuri politice compromise. Cu toate acestea, liberalul este gata să rămână în Alianță cu vicepreședintele PD, dar nu și cu președintele PLDM, notează UNIMEDIA.

Argumentului lui Ghimpu este că nu Plahotniuc a denunțat Acordul AIE și că nu sunt dovezi incontestabile care să-l compromită definitiv pe democrat. „Sigur, Vlad Plahotniuc este un politician compromis, dar Vlad Plahotniuc nu a denunțat Acordul. În plus, i-am spus dlui prim-ministru: Ai ministerul de Interne, pune pe masă argumente și de Ghimpu, de Lupu și de Plahotniuc”, a explicat Ghimpu în cadrul emisiunii „ÎnProfunzime” de la ProTV Chișinău.
Argumentul lui Ghimpu: „Plahotniuc este un politician compromis, dar nu el a denunțat Acordul”
Filat, Plahotniuc și Ghimpu (Colaj: UNIMEDIA)

Ce am aflat eu prin aceste convorbiri telefonice date publicității pe mine personal m-a șocat. Nu spun că reprezentanții PLDM sunt bandiți sau hoți, politic sunt compromiși. Pentru că au încălcat legea, să răspundă. Ce credeți că dacă noi acum rămânem grămăjoară, așa cum suntem acum, în AIE-3, asta înseamnă salvarea integrării europene? Greșiți. La următoarele alegeri ne mătură pe toți. Acum se încălzește și comuniștii încep mitingurile”, a menționat liberalul.

Ghimpu se întreabă care au fost motivele PLDM de denunțare a Acordului AIE. „Ce, nu ne puteam întâlni la o masă și să ne spună că mie nu-mi place asta, nu-mi place sau asta. Să vedeți la final și o să vă convingeți că problema nu este în Acord. Acordul AIE-2 o să fie completat cu niște lucruri pe care le-am văzut că lipsesc și au lipsit în acești ani de guvernare: relațiile dintre noi, colaborarea, votarea, cooperarea, etc. Acum se completează. În rest, este problemă cu anexa. Și atunci vă întreb, care sunt argumentele pentru denunțarea Acordului?”, a subliniat acesta.

Pe final, președintele PL rămâne încrezător că la finele negocierilor tripartide va fi identificat un candidat la funcția de prim-ministru și alegerile anticipate vor fi evitate. „E real ca în această săptămână să fie identificată o candidatură pentru funcția de prim-ministru, totul depinde de președintele PLDM, dl Vlad Filat. Soluția este ca PLDM-ul să vină cu altă candidatură, dacă pretind la funcția de prim-ministru. Alegeri anticipate vor fi doar din vina lui Filat. Nu trebuie să condiționeze ori el prim-ministru ori alegeri anticipate și comuniștii la guvernare”, a adăugat sursa citată.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI