Șapte foşti angajaţi ai Penitenciarului din Lipcani au fost condamnaţi la ani grei de închisoare, după ce au bătut un deținut

Şapte foşti angajaţi ai Penitenciarul nr.2-Lipcani, care acum doi ani scăpase de închisoare, după ce Judecătoria militară Chişinău îi achitase, au fost condamnaţi la ani grei de detenţie.

Procurorii au acumulat suficiente probe asupra vinovăţiei inculpaţilor de torturarea unui deţinut, au contestat sentinţa de achitare, pe care au considerat-o ilegală și au solicitat pedepse reale cu închisoarea.

Șapte foşti angajaţi ai Penitenciarului din Lipcani au fost condamnaţi la ani grei de închisoare, după ce au bătut un deținut
(Foto: click.ro)

Astfel, fostul şef al Penitenciarului a primit pedeapsă cu nouă ani de închisoare. Subalternii acestuia au fost condamnaţi la câte 8 ani şi şase luni de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii de răspundere pe un termen de zece ani. Totodată, toţi şapte au fost obligaţi să achite părţii vătămate câte 80 de mii de lei cu titlu de prejudiciu moral.  

Decizia Curţii de Apel este executorie, însă poate fi contestată la Curtea Supremă de Justiţie.

Pub

Procurorii au demonstrat că, pe 7 iunie 2013, inculpaţii l-au escortat pe unul dintre deţinuţii penitenciarului într-un birou de serviciu, unde i-au aplicat multiple lovituri cu pumnii, picioarele şi bastoanele de cauciuc peste diferite părţi ale corpului. Acest lucru s-a întâmplat pentru a-l pedepsi pe respectivul deţinut, care deseori reclama încălcarea drepturilor sale de către administraţia penitenciarului în care-şi ispăşea pedeapsa.

Conform raportului de expertiză medico-legală, victima a fost lovită de cel puţin 11 ori, în rezultat, s-a ales cu multiple vătămări şi traumatisme corporale.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI