Citește toate știrile la acest subiect

Apelul lui Butmalai: Solicit demiterea lui Plahotniuc

Deputatul PLDM, Ion Butmalai, face un apel public către parlamentari prin intermediul căruia solicită demiterea prim-vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Vlad Plahotniuc din funcția pe care o deține și ridicarea imunității acestuia.
Apelul lui Butmalai: Solicit demiterea lui Plahotniuc
(Foto: UNIMEDIA)

Potrivit unui comunicat remis presei, „Plahotniuc se face vinovat de corupția, fărădelegea și mafia din țară”. Totodată, Butmalai susține că declarațiile înalților demnitari au ajuns să rămână doar cuvinte goale.

„Pe noi încep să ne urască alegătorii amăgiți pentru că suntem niște ticăloși, pentru că le-am luat mișelește voturile cu promisiunea să luptăm cu fărădelegile, însă noi nu о facem decât în „declarații”. Este adevarat că mulți s-au învățat să vorbească foarte frumos, de fapt, sa mintă frumos! Nu comuniștii, ci noi am păstrat toți călăii regimului precedent, ba chiar i-am și promovat, decorat, premiat. Moldova a ajuns un stat captiv, subjugat și îngenuncheat de mafia procuroro-judecatorească sub conducerea lui Plahotniuc. Nu mai avem instituții și organe ale statului, toate ele îl deservesc pe Plahotniuc în dezmățul organizat de banda acestuia! [...] Ne-am comportat ca niște lași si niște mincinoși pâna acum, însă astăzi avem posibilitatea să le demonstrăm lor, sa ne demonstrăm nouă înșine, că există oameni să se opună dezmățului din Moldova! [...] Îmi este rușine că ne-am transformat în mașini de votat atunci când liderii noștri se gândesc să încheie tranzacții personale între ei. Îmi este rușine că rămânem fără demnitate omenească, fără poziție civică, fără onoare elementară! Îmi este rușine gândindu-mă ce voi răspunde copiilor mei! [...] Va îndemn pe toți, indiferent de coloratura politică, să susținem cu toții demiterea lui Plahotniuc din funcție și ridicarea imunității acestui tip pentru a permite unei anchete obiective să stabilească gradul de vinovăție al acestuia!”, spune sursa în declarația sa.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub