ora: 09:51, 21 ian 2013 6725 39 Autor: Cristina Aramă

Apelul lui Butmalai: Solicit demiterea lui Plahotniuc


Apelul lui Butmalai: Solicit demiterea lui Plahotniuc
Foto: UNIMEDIA
Deputatul PLDM, Ion Butmalai, face un apel public către parlamentari prin intermediul căruia solicită demiterea prim-vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Vlad Plahotniuc din funcția pe care o deține și ridicarea imunității acestuia.

Potrivit unui comunicat remis presei, „Plahotniuc se face vinovat de corupția, fărădelegea și mafia din țară”. Totodată, Butmalai susține că declarațiile înalților demnitari au ajuns să rămână doar cuvinte goale.

„Pe noi încep să ne urască alegătorii amăgiți pentru că suntem niște ticăloși, pentru că le-am luat mișelește voturile cu promisiunea să luptăm cu fărădelegile, însă noi nu о facem decât în „declarații”. Este adevarat că mulți s-au învățat să vorbească foarte frumos, de fapt, sa mintă frumos! Nu comuniștii, ci noi am păstrat toți călăii regimului precedent, ba chiar i-am și promovat, decorat, premiat. Moldova a ajuns un stat captiv, subjugat și îngenuncheat de mafia procuroro-judecatorească sub conducerea lui Plahotniuc. Nu mai avem instituții și organe ale statului, toate ele îl deservesc pe Plahotniuc în dezmățul organizat de banda acestuia! [...] Ne-am comportat ca niște lași si niște mincinoși pâna acum, însă astăzi avem posibilitatea să le demonstrăm lor, sa ne demonstrăm nouă înșine, că există oameni să se opună dezmățului din Moldova! [...] Îmi este rușine că ne-am transformat în mașini de votat atunci când liderii noștri se gândesc să încheie tranzacții personale între ei. Îmi este rușine că rămânem fără demnitate omenească, fără poziție civică, fără onoare elementară! Îmi este rușine gândindu-mă ce voi răspunde copiilor mei! [...] Va îndemn pe toți, indiferent de coloratura politică, să susținem cu toții demiterea lui Plahotniuc din funcție și ridicarea imunității acestui tip pentru a permite unei anchete obiective să stabilească gradul de vinovăție al acestuia!”, spune sursa în declarația sa.

Comentarii (39)
 • +15 (15)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • +13 (13)
   Comentariul a fost șters de redacție.
   • +11 (11)
    Comentariul a fost șters de redacție.
    • +11 (11)
     Comentariul a fost șters de redacție.
     • +10 (10)
      Comentariul a fost șters de redacție.
      • +27 (29)
       Plahotniuc trebuie demis, deoarece odată cu intrarea lui în politică, în Republica Moldova s-a creat o situaţie în care interesele private şi puterea grupurilor de interese financiare, mediatice şi altele golesc democraţia de sensul şi de substanţa ei. E un fenomen împotriva democraţiei pentru a transforma scrutinul într-o farsă şi a asigura ca esenţa puterii să emane de fapt nu de la electorat, ci din tenebrele unor cercuri obscure de antreprenori.
       • +27 (27)
        eu cred ca aceasta propunere trebuie examinata serios de catre comisia in cauza si consider destul de reala demisia mai intii a acestui analfabet si apoi sa fie privat de imunitate
        • +24 (26)
         Cred ca majoritatea sint de acord cu Butmalai, Republica Moldova s-a transformat in S.R.L. Plahotniuc. Acest individ a devenit sinonim cu mafia, cu fărădelegea, cu oligarhia. Mai mult, de la o vreme, faima sa negativă transcende hotarele RM, despre el scriindu-se şi în presa internaţională.
         • +22 (22)
          asa-zisa "demnitate omeneasca" nu este cunoscuta de catre Plahitniuc, nici nu avem de unde cere ca sa fie aplicata. Si inca cu ceva sint de acord ... din cauza acestui individ de doua clase si intregul lui partid de doi bani AIE pierde teren in fata alegatorilor !
          • +15 (17)
           Demisia procurorului general şi a stăpânului său, Plahotniuc, va crea condiţiile necesare atât pentru investigarea tragediei de la Pădurea Domnească, cât şi pentru începerea restabilirii în Moldova a verticalităţii guvernării democratice.
          • +13 (13)
           Cum sa reduca Guvernul Filat deficit bugetar pe anul 2013 daca Plahotniuc si papusele pe care le tine sub control fura din toate ramurile economice, iar vinatori iscusiti precum Zubco si Plesca le acopera gavanoasele
          • +10 (10)
           speram ca deputatii vor veni cu asa initiativa si iata in sfirsit ... ca de obicei initiativele bune vin din partea PLDM ! Eu cred ca aceasta idee va fi sustinuta de catre comunisti, iar pentru privarea papusarului de imunitate se va rascula si poporul daca e nevoie !
          • +9 (9)
           Soluţia cea mai bună ar fi, după cum s-a mai spus, ca Plahotniuc să dea dovadă de patriotism şi să părăsească scena politică, dar se vede că această opţiune nu-i surîde, căci şi-ar pierde scutul imunităţii.
          • +5 (5)
           Odată cu demiterea lui Plahotniuc democraţia RM ar respira mai uşor, deoarece la cheremul acestui individ stă o bună parte a presei, autointitulată liberă, are pîrghii la PG, CNA (relația între Chetraru și Plahotniuc a început încă în proiectele de contrabandă cu importurile de carne la Giuriulești și Leușeni), Plahotniuc are in buzunarul său şi o mulţime de judecători.
           Aşa ca înlăturarea lui ar face o mare favoare RM şi cetăţenilor ei.
          • -1 (3)
           De ar face acest apel o alta persoana ,dar nu butmalai ar fi fost poate si o incercare de-a da valoare,dar din momentul cind un bandit ce a mers la toate penitenciarile pentru a aduna voturi sa incerce a demite o persoana ce cel putin nu a fost depistata cu n ici o nedreptate si o incalcare de care incearca toti sa strige.Cum poti da crezare si apreciere unui bandit nu realizez.
          • +1 (1)
           Butmalai a dat o idee buna. Plahotniuc si marionetele sale (ex. Zubco) au ajuns si in presa internationala cu magariile pe care le-au facut. De ce avem nevoie de astfel de demnitari daca ei ne fac de rusine peste hotare, imaginea lor are o reputatie indoielnica pe arena internationala. Iar dacă Moldova a ajuns si la urechile oficialilor europeni cu aşa un caz, atunci nu e de bine. Toți pașii strategici pe care i-a făcut Moldova și prin intermediul Ministerului de Externe, sunt anulați.
        • +1 (11)
         Bravo pentru Filat si intregii echipei ce zi de zi lupta si muncesc pentru natiune!
       • 0 (0)
        Cîndva uram de moarte comunistii. Că mă lipseau de libertate. Că mă simțeam subjugat, mă sufocam mergând pe stradă. Acum simt asta, doar că de 10 ori mai mult. Din cauză ca, prostul de mine, tot eu le-am dat votul, și acum îmi smulg parul din cap, și îmi trag palme. Banditul-Plahotniuc, ce ne seaca sufletele, ne duce în râpă, și cum să-i faci ceva, dacă și-a ,,betonat” tentaculele de cînd a venit șmecherește la putere. Noi strigăm de durere, de sărăcie și frig, iar el își piarește rînjetul la propriile televiziuni, durîndu-l în cot. O să mă îmbăt de fericire în ziua cînd o sa aud ca l-au dat jos!
    • +32 (32)
     Scopul intregului clan Plohotnciu este de a se imbogati ilegal cat mai rapid si de a-si mentine puterea in stat.................................................
     Bucura faptul ca nu se afla la guvernare................
     Daca era situatia inversa era sa ne prabusim cu totul...
     Acest clan este cel mai crud si mai dur.................
     Ei au toate keile in miina si nimeni nui poate orpi---
     Doar noi cetatenii putem opri toate aceste fara de legi
     Nu mai votati PD-ul ...poate si acolo sunt oameni capabili sa-si faca meseria dar asta nu schimba nimic...atit timp cat este la conducere Vlad Plohotnciu -tara este in pericol si voi cetatenii Republicii Moldova nu observati cum peste noapte va treziti cu un atac raider asupra actiunilor voastre
  • +31 (33)
   de acor cu afirmatia lui Butmalai, toti deam asteapta ca plohotniuc sa fie inlaturat de la putere, toti sau saturat de tot ce face el!

   Sunt cetățean activ
 • +25 (25)
  foarte corect spus "demnitate omenească" care cu parere de rau astazi nu prea exista.
 • +16 (16)
  Doar un singur privelegiu
  Nu şi-au votat în parlament,
  Ca deputatului prin lege
  Să i se înalţe ... monument.
 • +16 (18)
  Bravo pentru initiativă...acum toți deputații care n-au uitat pentru ce sînt aleși au datoria de-a susține această inițiativă....

  Cu toate că s-a mai abordat și anterior această problemă, dar a eșuat...ar acum o societate întreagă a văzut cine-i Plohotniuk și colegii (rudele) sale...
  Demisie Ulinini !!!

  Sunt cetățean activ
 • +7 (11)
  poporul vrea capul lui plahotniuc!!!
  • +1 (1)
   ...,,sint multi dar prosti"si pacat ca nu se blocheaza toti comentatorii platiti de PLDM,caci Plahotniuc=Filat adica numai interese personale asa ca ar urma multe capuri de cerut,...
 • -6 (10)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  butmalai tre sa aiba grija de toata travca care se creste la sudul tarii,,,,
 • +8 (8)
  unimedia: organizati un sondaj pro sau contra demiterii si eliminarii din randurile oamenilor stimati a lui plahotniuc!!!
 • +7 (7)
  Astăzi vom avea posibilitatea să aflăm adevărul despre AIE. Este o alianță a poporului sau o alianță a mafiei și hoților din această țară. Demisia lui Plohotmiuc ne va demonstra dacă noi am votat ceea ce trebuia. Pentru Butmalai -BRAVO,BRAVO!!!!!
 • +2 (4)
  O belit-o Butmalai. Nu-l mai pune Filat în listă. Strică tîrgul.
  Bravo Butmalai! Eu te voi vota şi în calitate de independent!
 • +1 (3)
  Sustin apelul Dnului Butmalai...putini oameni din PLDM au respectul meu, el ei printre ei
 • 0 (2)
  A venit timpul Malcis Chibalcis sa distruga banditii lui Malcis Plohis.
 • 0 (2)
  am promis sa nu mai vizitez acest sait, din lipsa de respect din partea autorilor.
  Astazi la sugestia cuiva mi sa spus de Butmalai, dupa ce am citit stirea incerc sa ma concentrez asupra acestei persoane, deci pina in prezent il sustin 100%, sa speram ca acest patriot va ajunge macar putin mai departe decat ceilalti. Sa speram ca aceste initiative va apartin, astfel va v-om sustine indiferent de la care tribuna v-eti vorbi.Succes D-le Butmalai. Inca mai credem in minuni!
 • 0 (2)
  Noi aberatii nefondate din partea Dnului Butmalai... de fapt acesta este si rolul lui pe scena politica... RUSINE...
 • 0 (0)
  După cazul din Pădurea domnească a devenit clar situaţia de muşamalizare la construcţia blocurilor locative nr.1,2,3 din str. Zelinski 15, termenul de dare în exploatare a cărora a expirat în august 2011.
  La moment, de la investitori, cu acordul lui Raducan (membru al PDM, concluzionaţi singuri cine este „crîşa”), ministrul dezvoltării regionale şi construcţiei, se solicită nelegitim, nejustificat, suplimentar sume considerabile pentru finalizarea construcţiei. Se argumentează cu nişte aberaţii.
 • 0 (0)
  MAI MULT DE UN AN DE ZILE, la toate adresările a circa 200 de investitori (persoane fizice), în aşa numitele autorităţi publice centrale, Prim-ministru, Preşedintele RM, Parlamentul RM, CCCEC, Procuratura Anticorupţie, PG, nemaivorbind de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiei etc., de peste tot au venit răspunsuri tardive, formale, superficiale, neconcrete, fără nici o tentativă de soluţionare a problemelor abordate.
  Probabil în Moldova este o corelaţie. Un omor s-a muşamalizat o lună, o tâlhărie la infinit.
 • 0 (0)
  S.R.L. „Consfirm- Grup”, antreprenor general, în spatele căreia stă Baldovici şi Raducan, nu şi-a onorat obligaţiile prevăzute în contractele de investire la construcţia locuinţelor. După ce fosta conducere Î.S. „ SABOS”, de comun cu SRL „Consfirm- Grup”, au deturnat şi furat zeci de milioane lei, SRL „Consfirm- Grup” i s-a încredinţat reparaţia clădirii parlamentului. Unii membri din Consiliul de administrare al Î.S. SABOS protejează escrocheriile care s-au admis la vânzarea apartamentelor de pe Zelinski 15.
  Racket la nivel de întreprindere de stat, subordonată ministerului, structură a Guvernului. Cerem finalizarea lucrărilor şi punerea la dispoziţie a apartamentelor conform condiţiilor contractelor de investire.
  RADUCAN-DEMISIE! MEMBRII CONSILIULUI DE ADMINISTRARE-DEMISIE! Toţi sunt legaţi, corupţi. Toţi sunt nişte depravaţi !!!
 • 0 (0)
  S.R.L. „Consfirm- Grup”, antreprenor general, în spatele căreia stă Baldovici şi Raducan, nu şi-a onorat obligaţiile prevăzute în contractele de investire la construcţia locuinţelor. După ce fosta conducere Î.S. „ SABOS”, de comun cu SRL „Consfirm- Grup”, au deturnat şi furat zeci de milioane lei, SRL „Consfirm- Grup” i s-a încredinţat reparaţia clădirii parlamentului. Unii membri din Consiliul de administrare al Î.S. SABOS protejează escrocheriile care s-au admis la vânzarea apartamentelor de pe Zelinski 15.
  Racket la nivel de întreprindere de stat, subordonată ministerului, structură a Guvernului. Cerem finalizarea lucrărilor şi punerea la dispoziţie a apartamentelor conform condiţiilor contractelor de investire.
  RADUCAN-DEMISIE! MEMBRII CONSILIULUI DE ADMINISTRARE-DEMISIE! Toţi sunt legaţi, corupţi. Toţi sunt nişte depravaţi !!!
 • 0 (0)
  Seful si marioneta demisi urgent. Domnu Plahotniuc, Moldova nu-i tara de buzunar.
 • 0 (0)
  foarte corect a zis Butmalai, Respect mare din partea mea, ceia ce nu pot spune de Ghimpu care a esit la tribuna ca un lash si inca mai incerca sai eie aprarea acestui bandit sub masca de AIE. Ghimpu esti un kkt lash!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri