Andrian Candu, despre posibila implicare a Rusiei în lichidarea spionului rus Skripal: „Suntem gata să oferim tot suportul necesar pentru Marea Britanie”

Președintele Parlamentului, Andrian Candu susține că va oferi tot suportul necesar din partea Republicii Moldova pentru Marea Britanie, după ce premierul britanic Theresa May a declarat luni că anchetatorii britanici au ajuns la concluzia că „este foarte probabil" ca Rusia să fie implicată în cazul lichidării spionului rus și fiicei acestuia.

Foto: UNIMEDIA

„Situația din Marea Britanie este foarte îngrijorătoare. Implicarea unui stat străin în lichidarea fizică de persoane sau vulnerabilizarea sistemelor guvernamentale, bancare, manipulare și intervenție agresivă mediatică, intervenție în procesul electoral - toate aceste acțiuni se întâmpla în Marea Britanie. Instinctul de a ne proteja colectiv față de provocările și pericolul constant, generat de rău-voitori, ne motivează să găsim soluții noi. Suntem solidari și suntem gata să oferim tot suportul necesar din partea Republicii Moldova pentru Marea Britanie”, menționează președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Amintim că ieri premierul britanic i-a pus ultimatum Rusiei ca, să explice în maximum 24 de ore de ce fostul agent rus Serghei Skripal şi fiica acestuia au fost otrăviţi cu o substanţă neurotoxică de uz militar. Iar Rusia a respins ultimatumul Marii Britanii și nu va răspunde până când va primi o mostră a substanței chimice cu care a fost otrăvit Skripal.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.