ora: 13:51, 28 iun 2013 3825
Autor: Cristina Buzovschi

Andrei Popov va fi numit ambasador al RM în Austria


Andrei Popov va fi numit ambasador al RM în Austria
Andrei Popov, viceministru de Externe
Viceministrul de Externe, Andrei Popov, urmează să fie numit în funcția de ambasador al Republicii Moldova în Austria. În acest sens, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a solicitat deja avizul consultativ al Comisiei parlamentare pentru politică externă şi integrare europeană. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov.

Diacov a mai spus că Popov a acceptat oferta și că există deja o înțelegere amiabilă, de principiu, în cadrul coaliției de guvernare privind transferul acestuia din funcția deținută la MAEIE în cea de ambasador.

Astfel, diplomatul Andrei Popov vine să-i ia locul ambasadorului Valeriu Chiveri, care a fost desemnat recent în funcția de viceministru al Afacerilor Externe.

Conform Acordului Coaliției pentru Guvernare Pro-Europeană, viceminiștrii urmează să fie exponenți ai aceluiași partid ca și miniștrii. În Guvernul condus de Iurie Leancă, ministru de Externe și Integrării Europene este Natalia Gherman, propusă în această funcție de PLDM.

În perioada 1997 - 2001, Andrei Popov a fost secretar I la ambasada Republicii Moldova din SUA, iar în 2001 - 2004 a activat în calitate de șef de direcție la Ministerul Afacerilor Externe.

Andrei Popov a devenit viceministru de Externe în noiembrie 2009. Atunci, acesta a renunțat la fotoliul de deputat, concentrându-se pe activitatea sa de diplomat. Popov este membru al PD.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -1 (1)
  Jos palaria fata de acest domn!
  Un adevarat profesionist, diplomat, si un adevarat crestin!
  Pacat ca in politica noastra, oamenii destepti si cinstiti, mereu sunt doboriti sau inpedicati, sa isi continuie activitatea si sa munceasca in numele poporului!
  Succese domnului Popov!
 • +3 (5)
  Ce a sa faca KBistul asta in Austria?
  Cind ambasadele au sa raporteze poporului ce sa facut p-u Moldova in 20 de ani de activitate???? Nu despre banii furati,masinile pricopsite cumparate,bancheturile si curvariile lor, da desre ce au facut ei pentru acest popor PE SPATELE CUI STAU in acesti 20 de ani ???
 • +1 (1)
  Luminati-ma , va rog: este o avansare sau invers?(In privinta salariului si a oportunitatilor)
 • +1 (1)
  Il credeam de treaba odata, dar... e din acelasi aluat ca si majoritatea guvernantilor fosti-actuali: oportunisti la care le este intr-un loc de tara asta si de cetatenii ei!
 • +1 (1)
  ... rotatie interna se numeste.
  vin ai nostri, pleaca ai nostri, noi ramanem tot ca prostii.
 • +1 (1)
  corect, cei privelegiati deja si-au format comunitatea lor si pentru noi loc acolo nu e, in presa poate si sunt "dusmani samd" dar in viata de zi cu zi prieteni buni.
 • +1 (1)
  drum bunn si carare batuta mataluta, nici pe D-ra nici pe altii oricum nu va cunoastem.
 • +1 (1)
  Lasa ca de politica o sa se ocupe de acolo si care o sa poata primi ordine asa cum a mai primit de la seful inalt si prost. Nu e nimic esit din comun daca acesta o sa faca si in Austri inca niste spalari de bani sau de informatie pentru Moldova asta o sa-i prinda bine.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA