Andrei Popov va fi numit ambasador al RM în Austria

Viceministrul de Externe, Andrei Popov, urmează să fie numit în funcția de ambasador al Republicii Moldova în Austria. În acest sens, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a solicitat deja avizul consultativ al Comisiei parlamentare pentru politică externă şi integrare europeană. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov.
Andrei Popov va fi numit ambasador al RM în Austria
Andrei Popov, viceministru de Externe

Diacov a mai spus că Popov a acceptat oferta și că există deja o înțelegere amiabilă, de principiu, în cadrul coaliției de guvernare privind transferul acestuia din funcția deținută la MAEIE în cea de ambasador.

Astfel, diplomatul Andrei Popov vine să-i ia locul ambasadorului Valeriu Chiveri, care a fost desemnat recent în funcția de viceministru al Afacerilor Externe.

Conform Acordului Coaliției pentru Guvernare Pro-Europeană, viceminiștrii urmează să fie exponenți ai aceluiași partid ca și miniștrii. În Guvernul condus de Iurie Leancă, ministru de Externe și Integrării Europene este Natalia Gherman, propusă în această funcție de PLDM.

În perioada 1997 - 2001, Andrei Popov a fost secretar I la ambasada Republicii Moldova din SUA, iar în 2001 - 2004 a activat în calitate de șef de direcție la Ministerul Afacerilor Externe.

Andrei Popov a devenit viceministru de Externe în noiembrie 2009. Atunci, acesta a renunțat la fotoliul de deputat, concentrându-se pe activitatea sa de diplomat. Popov este membru al PD.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub