Andrei Năstase, despre reforma Guvernului: „Se produce izgonirea de la treuca puterii a lui Ghimpu”

„Sunt foarte multe semne de întrebare cu privire la această reformă. Această modificare este necesară, însă guvernarea s-a inspirat din programul politic al PPDA. Într-un stat capturat această reformă nu se face reieșind din necesitățile oamenilor și mediului de afaceri”. Concluziile aparțin liderului Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase.

Andrei Năstase, despre reforma Guvernului: „Se produce izgonirea de la treuca puterii a lui Ghimpu”
(Foto: UNIMEDIA)

Potrivit lui Năstase, despre necesitatea unei reforme reale a administrației publice centrale, membrii Platformei DA au vorbit acum doi ani, argumentând că pentru o țară mică ca Republica Moldova nu este acceptabilă o garnitură guvernamentală excesivă ca număr. „Cu toate acestea, este inacceptabil ca în procesul de reformare a administraţiei publice centrale să existe abordări superficiale, care s-ar limita la reducerea drastică a numărului de ministere şi altor autorităţi cu schimbarea funcţiilor de la o zi la alta. Orice reformă trebuie să pornească de la o analiză funcţională solidă care va arăta adevărata realitate dintre instituţii şi sector. Într-un stat capturat această reformă, ca și multe altele, nu se face reieșind din necesitățile oamenilor și mediului de afaceri.”, a declarat președintele PPDA într-un interviu pentru tribuna.md. 

Liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, spune că scopul primordial este distragerea atenției de la tentativa de modificare a sistemului electoral, „Acum coordonatorul regimului are nevoie să arate partenerilor externi că revine la altă reformă solicitată de ei și, totodată, încearcă să-și ridice ratingul, care se află la pământ, cu asumarea personală a procesului de reducere a ministerelor și agențiilor. 

Pub

Totodată, procesul respectiv coincide cu înțelegerea aproape fățișă cu Dodon privind guvernarea comună în condițiile în care ultimul acceptă statutul de frate mai mic. Așadar, se produce izgonirea de la treuca puterii a lui Ghimpu și reformatarea executivului cu participarea așa-zișilor tehnocrați apartinici, loiali personal lui Plahotniuc și Dodon”, a mai spus Năstase.

Președintele PPDA a subliniat faptul că pe „coordonatorul mafiei” nici nu-l deranjează faptul că, de regulă, reforma Guvernului se face imediat după alegeri de o putere credibilă, care are mandat proaspăt și legitim de la popor. „Pe el nu-l interesează că, tradițional, în procesul unei astfel de reforme complexe multe instituții ale statului, care și așa sunt puțin eficiente, funcționează la turații minime. Plahotniuc e conștient de faptul că toate deciziile importante vor fi luate la Nobil și nu la Guvern. Pentru dânsul important e să nu existe probleme organizaționale la Ministerul Afacerilor Interne și Procuratură, instituții captive care asigură securitatea regimului și sunt principalele unelte de represiuni și intimidări a opoziției.

Recapitulând, țin să menționez că nu există nicio brumă de reformă, ci un PR politic și concentrare plenară în mâinile mafiei a tuturor structurilor aparent statale cu reorientarea unor fluxuri financiare și a zonelor economice profitabile de la liberali spre socialiști. Adevărata reformă a administrației centrale este posibilă doar în condițiile unui stat liber și urmează a fi realizată în paralel cu descătușarea economiei prin detenebrizarea, debirocratizarea, demonopolizarea și deoffshorizarea acesteia, concomitent cu descentralizarea profundă a țării. Platforma DA știe cum trebuie de organizat lucrurile și își asumă implementarea acestei reforme în interesul cetățeanului, după demontarea regimului Plahotniuc”, a conchis liderul PPDA, Andrei Năstase. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub