Andrei Năstase, despre decizia CEC de a nu înregistra grupul de inițiativă privind votul anti-mixt: „Încă un abuz al regimului împotriva propriilor cetățeni”

"O nouă lovitură a fost dată azi democrației de către guvernare", a comentat Andrei Năstase decizia CEC-ului de a nu înregistra grupul de inițiativă privind desfășurarea referendumului de anulare a sistemului electoral mixt.

Andrei Năstase, despre decizia CEC de a nu înregistra grupul de inițiativă privind votul anti-mixt: „Încă un abuz al regimului împotriva propriilor cetățeni”
(Foto: UNIMEDIA)

"Platforma DA își exprimă indignarea în legătură cu decizia de astăzi a CEC de a nu admite colectarea semnăturilor pentru organizarea referendumului legislativ și reiterează convingerea că adoptarea mixtului nu este decât un subterfugiu cinic al guvernării în intenția sa de a se menține la putere și după alegerile parlmentare din acest an.

În aceste condiții, considerăm că guvernarea a recunoscut în mod indirect că cetățenii țării nu sprijină sistemul mixt de vot, adoptat de binomul Plahotniuc-Dodonși și pledează pentru anularea imediată a acestuia în corespundere cu recomandările Comisiei de la Veneția și condiționalitățile exprese ale Uniunii Europene. 

Pub

Vom continua lupta noastră pentru democrație și stat de drept prin toate mijloacele legale", a scris pe facebook liderul partidului DA, Andrei Năstase.

Amintim că astăzi, Comisia Electorală Centrală a refuzat să înregistreze grupul de inițiativă pentur desfășurarea unui referendum de anulare a sistemului mixt de vot. 

Unu din motivele invocate de CEC a fost faptul că inițitaorii nu au respectat termenul de 10 zile în care trebuiau "să comunice autorității publice locale pe al cărei teritoriu urmează să fie organizată adunarea, timpul, locul și scopul acesteia”.

De asemenea „Comisia constată discrepanțe în textul proiectului de lege votat de către participanții la adunare și cel prezentat Comisiei, fiind, de asemenea, un fapt inadmisibil de substituire a datelor inițiale”.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI