Anchetă după incendiul de la Bergkamen, unde erau cazați 33 de români și 8 moldoveni: Ce spun autoritățile din Germania

După incendierea complexului în care locuiau cetăţeni români şi moldoveni, poliţia şi procuratura germană continuă ancheta. Din fericire, toate persoanele spitalizate au fost între timp externate, scrie dw.com.

Anchetă după incendiul de la Bergkamen, unde erau cazați 33 de români și 8 moldoveni: Ce spun autoritățile din Germania
(Foto: DPA)

Incendiul din clădirea în care locuia personalul unei firme de construcţii din Unna a fost provocat de o mână criminală. Aceasta este pista pe care au pornit anchetatorii de la poliţia şi procuratura din localitatea Bergkamen, din apropiere de Dortmund, în landul Renania de Nord-Westfalia.

Primarul social-democrat al localităţii, Roland Schäfer, a informat că în complexul respectiv erau oficial înregistraţi 33 de cetăţeni români şi 8 din Republica Moldova, toţi fiind angajaţi ai unei firme de construcţii din oraşul Unna. Din fericire, nu toţi se aflau în clădire în momentul izbucnirii incendiului.

Pub

Poliţia a comunicat că a fost anunţată la puţin timp după miezul nopţii pentru că în parcarea din faţa clădirii ardea un autoturism. Forţele de intervenţie sosite la locul incendiului au constatat că şi în holul clădirii erau amplasate mai multe cauciucuri, care, foarte probabil au fost incendiate concomitent cu maşina. Au fost solicitate şi peste 20 de ambulanţe, care au transportat persoanele cu simptome de intoxicare cu fum la spital. Iniţial, se anunţase că 7 persoane s-ar fi aflat în pericol. Intervenţia a necesitat prezenţa a peste 180 de maşini de pompieri şi salvări.

Cand au sosit pompierii, autoturismul ardea ca o torţă, iar fumul se împraştia şi în clădire. În timp ce îl stingeau şi participau intensiv la salvarea locatarilor, pompierii au mai depistat o sursa de incendiu. „Pe când eram în căutarea altor persoane, în holul casei am găsit o a doua sursă de foc ", a spus şeful echipei de pompieri din Bergkamen, Dietmar Luft. 21 de persoane au fost salvate de pe acoperiş şi de la ferestre, ceilalţi locatari au fost evacuaţi pe alte căi.

În cursul zilei de vineri şi în dimineaţa zilei de sâmbătă au fost însă externaţi toţi cei care au avut de suferit în urma incendiului. Firma la care lucrează aceştia s-a obligat să le asigure cazarea într-o altă locaţie.

Procurorul Felix Giesenregen a anunţat că s-a decis începerea anchetei, fără a avea deocamdată informaţii despre făptaşi. Anchetatorii declară că „se porneste de la supoziţia de gravă incendiere intentionată”.S-a lansat însă şi un apel către populaţie de a oferi indicii care să ducă la prinderea făptaşului sau a făptaşilor. 

Din informaţiile parvenite de la Ambasada Republicii Moldova în Republica Federală Germania, Procuratura oraşului Dortmund spune că niciun moldovean nu a avut de suferit. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI