BREAKING NEWS
„StarNet” anunță pierderi de 7 milioane de lei în urma incendiului. Când va fi remediată problema

Analiză pe Medium despre diplomații care ar fi recrutat soldați moldoveni: „Moldova este un teren fertil pentru potențiali insurgenți pro-ruși din Ucraina”

Pe Medium, cel mai cunoscut portal de jurnalism social din lume, a fost postată o analiză a articolului publicat pe 13 iunie de Reuters despre motivul pentru care ar fi fost expulzați cei cinci diplomați ruși din Moldova. Reuters a scris că aceștia ar fi recrutat insurgenți din Transnistria pentru a se alătura forțelor separatiste din estul Ucrainei. 

Pretinsa recrutare a moldovenilor nu este o coincidență, deoarece Moldova este un teren fertil pentru potențiali insurgenți, a scris Consilul Atlantic pe medium.com

Analiză pe Medium despre diplomații care ar fi recrutat soldați moldoveni: „Moldova este un teren fertil pentru potențiali insurgenți pro-ruși din Ucraina”
(Foto: medium.com)

Unul din motivele evidente ar fi regiunea separatistă Transnistria, unde Rusia ține în jur de 1000 de soldați. Insurgenți ucraineni și ruși au participat la războiul din Transnistria la începutul anilor ’90.

Medium a mai scris că mulți dintre soldații forțele separatiste din Ucraina sunt de fapt voluntari ruși. În August 2015, Aleksandr Borodai, un oficial separatist, a estimat că între 30.000 și 50.000 voluntari ruși ar fi activi sau au participat anterior în conflictul Ucrainean.

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.