Ana Guțu: Da, există discuții ca Ion Sturza să preia conducerea PLR

Copreședintele Partidului Liberal Reformator, deputatul Ana Guțu recunoaște că există discuții ca fostul premier Ion Sturza să preia conducerea formațiunii. Guțu a dat de înțeles că acest lucru ar fi necesar pentru a atrage mai multe voturi la viitoarele alegeri parlamentare.

„Cunoaștem cu toții că în Republica Moldova mentalitatea socială este centrată îndeosebi pe lider”, a declarat sursa citată într-un interviu pentru tribuna.md, informează UNIMEDIA.

Ana Guțu: Da, există discuții ca Ion Sturza să preia conducerea PLR
Ana Guțu, copreședinte PLR (Foto: UNIMEDIA)

„Da, desigur că există asemenea discuții (că Sturza ar putea prelua conducerea PLR înainte de alegerile parlamentare – n.r.) și chiar sînt recomandabile. Reușita unui partid politic în Republica Moldova, 50% înseamnă disciplină și organizare și 50% înseamnă liderul pus în fața partidului, pentru că mereu se așteaptă un „tătucă” care să rezolve toate problemele. Dincolo de aceste afirmații și analize, desigur că examinăm și această posibilitate și cred că vom reuși”, a subliniat Ana Guțu.

Revine sau nu în politica moldovenească? Ce spune fostul premier Ion Sturza

Pub

Referindu-se la formula în care Partidul Liberal Refrmator ar putea participa în viitoarele alegeri, deputatul a menționat că formațiunea din care face parte este deschisă pentru colaborări și asocieri în blocuri electorale. Totodată, Guțu s-a arătat încrezătoare că PLR, chiar și de unul singur, va reuși să acceadă în viitorul Parlament.  

„Sunt șanse foarte bune de a intra în Parlament, fiindcă PLR a făcut diferența în coaliția pro-europeană. Cunoașteți foarte bine poziția noastră față de anumite evenimente-cheie care s-au produs în 2013. Mă refer și la cazul cu Aeroportul Internațional și la cazul cu Banca de Economii. Cunoașteți foarte bine că decizia Curții Constituționale din 5 decembrie a venit în baza sesizării mele pe care am depus-o la 26 martie 2013. În plus, reieșind din opiniile care vin din teritoriu, de la colegii noștri, avem o imagine destul de bună în fața electoratului. Noi vom acumula și vom trece de cele 6 % care sunt necesare în conformitate cu legislația electorală actuală”, a conchis deputatul.

UNIMEDIA amintește că Partidul Liberal Reformator a fost constituit la 15 decembrie 2013. În funcția de președinte al formațiunii a fost ales Ion Hadîrcă

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI