ora: 10:43, 25 ian 2014 5366
Autor: Victoria Dumbravă

Ana Guțu: Da, există discuții ca Ion Sturza să preia conducerea PLR


Ana Guțu: Da, există discuții ca Ion Sturza să preia conducerea PLR
Ana Guțu, copreședinte PLR
Foto: UNIMEDIA

Copreședintele Partidului Liberal Reformator, deputatul Ana Guțu recunoaște că există discuții ca fostul premier Ion Sturza să preia conducerea formațiunii. Guțu a dat de înțeles că acest lucru ar fi necesar pentru a atrage mai multe voturi la viitoarele alegeri parlamentare.

„Cunoaștem cu toții că în Republica Moldova mentalitatea socială este centrată îndeosebi pe lider”, a declarat sursa citată într-un interviu pentru tribuna.md, informează UNIMEDIA.

„Da, desigur că există asemenea discuții (că Sturza ar putea prelua conducerea PLR înainte de alegerile parlamentare – n.r.) și chiar sînt recomandabile. Reușita unui partid politic în Republica Moldova, 50% înseamnă disciplină și organizare și 50% înseamnă liderul pus în fața partidului, pentru că mereu se așteaptă un „tătucă” care să rezolve toate problemele. Dincolo de aceste afirmații și analize, desigur că examinăm și această posibilitate și cred că vom reuși”, a subliniat Ana Guțu.

Revine sau nu în politica moldovenească? Ce spune fostul premier Ion Sturza

Referindu-se la formula în care Partidul Liberal Refrmator ar putea participa în viitoarele alegeri, deputatul a menționat că formațiunea din care face parte este deschisă pentru colaborări și asocieri în blocuri electorale. Totodată, Guțu s-a arătat încrezătoare că PLR, chiar și de unul singur, va reuși să acceadă în viitorul Parlament.  

„Sunt șanse foarte bune de a intra în Parlament, fiindcă PLR a făcut diferența în coaliția pro-europeană. Cunoașteți foarte bine poziția noastră față de anumite evenimente-cheie care s-au produs în 2013. Mă refer și la cazul cu Aeroportul Internațional și la cazul cu Banca de Economii. Cunoașteți foarte bine că decizia Curții Constituționale din 5 decembrie a venit în baza sesizării mele pe care am depus-o la 26 martie 2013. În plus, reieșind din opiniile care vin din teritoriu, de la colegii noștri, avem o imagine destul de bună în fața electoratului. Noi vom acumula și vom trece de cele 6 % care sunt necesare în conformitate cu legislația electorală actuală”, a conchis deputatul.

UNIMEDIA amintește că Partidul Liberal Reformator a fost constituit la 15 decembrie 2013. În funcția de președinte al formațiunii a fost ales Ion Hadîrcă

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +5 (11)
  http://www.flux.md/editii/20105/articole/8757/
  PLR un partid Avortat din Fasa...
  • -10 (12)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Si iarasi se incepe a aiuri pe marginea concesionarii Aeroportului International Chisinau.
   Oamenii inca nu au inteles ca concesionarea aeroportului a fost un lucru necesar.
   Fluxul de pasageri a crescut cu 8,6 % in 2013 fata de anul 2012. Cresteri se prevad si in anul curent, iar daca creste fluxul de pasageri este nevoie si de o oarecare modernizare, care nu inseamna altceva decit investitii.
   Insa statul nu are bani ca sa investeasca in Aeroport. Cred ca s-a procedat destul de normal, tinind cont ca din toamna anului trecut, in urma negocierilor celor de la MTID, in frunte cu democratul Vasile Botnari, la Aeroportul din Chisinau au fost deschise curse low-cost care ofera bilete la un pret redus in peste 60 de destinatii din Rusia si anumite tari din UE.

   Sunt cetățean activ
   • -9 (11)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Plus ca noua companie care administreaza afacerile de la aeroport au declarat ca timp de doi ani numarul lucratorilor la aeroport vor creste.
    Daca la moment acolo lucreaza 662 de oameni, atunci peste vreo doi ani numarul acestora se va majora si va trece peste 1000.

    Sunt cetățean activ
   • +4 (8)
 • +4 (10)
  Sigur!!! Trebuie sa aiba mare nevoie Sturza sa-si pateze imaginea cu niste ratati care ii vor bloca toate initiativele doar pentru a demonstra ca ei sunt "fondatorii" si detinatorii tuturor drepturilor de decizie. Deja se intrevede viitorul sa in partid prin tonul cu care dna Gutu vorbeste despre "un tatuc" ;)
 • +5 (9)
  Sa-si ia Ion Sturza catrafusele din Romania si sa plece dupa prietenul si asociatul sau in afaceri DINU PATRICIU.ASta sa faca mai intai!! Apoi puteti sa-l puneti si imparat la voi acasa!!

  Sunt cetățean activ
 • +4 (6)
  Sper că Dnul Sturza nu-i un rătîăcit ca aiştea şapte.
 • -4 (8)
  D-na Ana Guțu vreau sa va Felicit cu inalta distincție ,Ordinul ”Steaua României” în grad de Mare Cruce de care suntem mindri si ne bucuram pentru acesta ,pentru efortul D-stra care este mult mai mare dechit intreaga clasa politica din parlament!!!
 • -3 (7)
  Datorita acestei ,ratacite ,Ana Gutu am chistigat la 5 decembrie2013 la Curtea Constitutionala!!!
 • -2 (6)
  Mai baieti, va spun pe cinste, orice politic sau formatiune politica, care promoveaza integrarea in UE, normele si "valorile" europene, ideologia capitalista si liberasta - la bine no sa ne aduca. Dar daca sa vorbim mai concret, ei nici mai mult, nici mai putin, indeplines voia stapinilor din apus. Basta.
 • 0 (0)
  Mai dute in pula mai STALIN.Esti un oftigos spurcat!!!
 • 0 (2)
  nu ma intereseaza acest "partid" si nici fostul premier care nimic nu face pentru Moldova, doar se bilbiie din cind in cind, ba la TV , ba la radiou.
 • -1 (1)
  Din start mi-am dat seama ca acest partidutz este opera lui Sturza. Nu stiu cum se face dar mie nu-mi place acest Sturza, are el ceva fals in el. Nu-mi plac asemenea oameni, care-si dau aere de priceputi in toate.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA