Ambasadorul UE din Ucraina susține ca la nivel european se elaborează un mecanism de retragere a regimului liberalizat de vize, inclusiv cu Moldova

Potrivit declarației făcute de Ambasadoru UE din Ucraina, Hughes Mingarelli, Parlamentul European și Consiliul Europei ar elabora un mecanism de suspendare a regimului liberalizat de vize, după care va putea oferi această facilitate pentru cetățenii ucraineni, scrie ukrinform.ru.

Ambasadorul UE din Ucraina susține ca la nivel european se elaborează un mecanism de retragere a regimului liberalizat de vize, inclusiv cu Moldova
(Foto: 112.international)

„Comisia Europeană a anunțat încă cu câteva luni în urmă faptul că UE trebuie să ofere un regim liberalizat de vize pentru Ucraina. De atunci două organe legislative, Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene, discută mecanismul de suspendare al acestuia pentru țările terțe, pe care noi am dori să-l includem în Acordul privind regimul liberalizat de vize și nu doar pentru Ucraina. Acest lucru necesită timp. Totuși, nimeni nu spune că va fi nevoie de cinci sau 15 ani. Ucraina va avea în viitorul apropiat un regim preferențial de vize cu UE”, remarcă Ambasadorul UE în Ucraina. 

El subliniază că Ucraina a implementat mai multe reforme pentru prevenirea corupției, în justiție și alte domenii nu pentru a primi regimul liber de vize, dar pentru a ameliora nivelul de trai al cetățenilor săi.

Întâmplător sau nu, declarațiile oficialilui vin după ce Igor Dodon a declarat că dorește revizuirea Acordului de Asociere dintre R. Moldova și UE, ceea ce ar putea afecta regimul liberlizat de vize. Totuși autoritățile de la Chișinău nu s-au expus referitor la aceste informații. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub