Ambasadorul RM la Bucureşti: Decretul lui Dodon privind retragerea cetăţeniei lui Băsescu ar putea fi declarat neconstituţional

Disputa din jurul cetăţeniei lui Traian Băsescu nu poate zdruncina ansamblul relaţiei bilaterale dintre România și Moldova, iar decretul semnat de preşedintele Igor Dodon ar putea fi declarat neconstituţional.

Este declaraţia ambasadorului Republicii Moldova la Bucureşti, Mihai Gribincea, şi a fost făcută în cadrul emisiunii „24 de minute” de la Digi24.ro.

Ambasadorul RM la Bucureşti: Decretul lui Dodon privind retragerea cetăţeniei lui Băsescu ar putea fi declarat neconstituţional
(Foto: digi24.ro)

„Din 2014, România este principalul partener comercial al Republicii Moldova - 24,8% din exporturi vin spre România, 13% din importuri vin din România. Deci avem nişte relaţii politice, dar şi la nivel de societate foarte intense, care nu cred că pot fi influenţate foarte mult de acest decret. Cu atât mai mult că, după cum aţi menţionat şi dumneavoastră, unul dintre parlamentarii din Republica Molodva a sesizat Curtea Constituţională cu privire la acest decret de retragere a cetăţeniei. Nu vreau să anticipez rezultatul, dar experţii în domeniu spun că şansele ca acest decret să fie considerat anticonstituţional sunt foarte mari”, a declarat ambasadorul Mihai Gribincea.

Reamintim că la începutul acestei luni, Igor Dodon a semnat decretul de retragere a cetăţeniei lui Traian Băsescu. Atunci, fostul preşedinte român declara că decizia lui Dodon de a-i retrage cetăţenia este un act de frică, întrucât noul preşedinte moldovean este speriat de faptul că ţara la cârma căreia se află se îndreaptă spre Uniunea Europeană.

Pub

Amintim că Traian Băsescu a obținut cetățenia Republicii Moldova în vara anului trecut, după ce fostul preşedinte Nicolae Timofti a semnat un decret în acest sens.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub