ora: 14:42, 02 mai 2013 3836
Autor: Radu Burdujan

Ambasadorul RM în Estonia: Militarii ruși se află pe teritoriul Republicii Moldova ilegal


Ambasadorul RM în Estonia: Militarii ruși se află pe teritoriul Republicii Moldova ilegal
Victor Guzun
Foto: mke.ee
„Militarii ruși pe teritoriul nostru sunt considerați de autoritățile transnistrene drept un sprijin suplimentar pentru continuarea politicii de separatism”. Declarația a fost făcută de Ambasadorul Republicii Moldova în Estonia, Victor Guzun, în cadrul unui interviu pentru portalul de știri delfi.ee, informează UNIMEDIA.

Potrivit diplomatului moldovean, „militarii ruși se află pe teritoriul Republicii Moldova ilegal, deoarece, conform tuturor standardelor internaționale și acordurilor de la Istanbul, atât militarii ruși, cât și depozite de armament nu trebuie să existe în țară”.

„Insistăm ca trupele rusești să fie evacuate imediat de pe teritoriul nostru,” a insistat Ambasadorul Republicii Moldova.

„În formatul de negocieri „5+2” nu se discută componenta militară, deoarece aceasta este problema celor două țări, a Constituției Republicii Moldova și obligaților internaționale ale Rusiei”, a precizat Victor Guzun.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +14 (22)
  Doar NATO e scaparea !
  20 de ani este prea mult ca sa tragem concluzia ca Rusia nu vrea sa-si retraga armata si munitiile ei din Moldova.
  • -5 (15)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   am auzit/citit undeva ca nato a impartit teritoriile cu rusii, au semnat ceva de tipul pact de neagresiune. Asa ca degraba nu intram in nato.
   Ne ramane doar Romania.
   • +6 (10)
    Da bai, multe auzi tu... Auzi voci vorbind cu tine cred'ca...
    Unde-i SURSA, deshteptule ???
    • -2 (10)
     cauto singur
     eu vad realitatea, ceea se intampla azi aici
     • +8 (8)
      "Marfa cinta, Marfa shi danseaza..."
      ---
      Nu fi Marfa !
 • +10 (18)
  Bravo Victor !
  Spune lucrurilor pe nume!
  ---
  Simtim diferentsa de pozitsie intre regimul Boronin shi guvernarea AIE.
  Boronin se facea mort in papushoi cind era vorba de ocupatsia rusa.
 • +12 (20)
  Rusia a creat separatizmul in Moldova, aceasta declarat-o deschis in parlamentul Moldovei chear presedintele Dumei Ruse Gh. Selezneov.
  Armata 14-a a Rusiei a luptat contra Moldovei in 1992 si pe perioada ulterioara a ramas ca umbrela de siguranta pentru separatisti. Rusia si-a instalat la Tiraspol marionete cu care santazeaza R. Moldova, destabilizeaza situatia si blocheaza parcursul nostru in integrarea europeana. Rusia paralel duce un razboi informational crunt contra Moldovei.
 • +10 (18)
  ...pai cei din Tarile Baltice au fost atenti cand au impartit cetatenia acestor state. Nu au dat-o de pomana. ca rezultat nu au avut obstacole in luarea deciziilor la nivel national... bravo !
 • +7 (15)
 • -10 (18)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Че "стратежие".Ей ау 24,3 солдаць дар Молдова пе териториул Русией аре 500 де мий де оамень нумай ынрежистраць дупэ статистикэ ши ынкэ вре-о 300 де мий неынрежистраць.Гата е ку Русия ау окупат-о молдовений. Дармоезий националишть ла стройкэ ын Сочи кэ требуе де лукру.О сэ ясэ тоатэ путоаря ачаста националистэ.Оамений примеск бине ши фоарте бине ши требуеск браце де мункэ путорилор.
  • +10 (18)
   Ba, stricatu-le, n-ai coinstientizat ca Moldova a revenit la alfabetul natural latin al limbii noastre? Oare 24 de ani nu e suficient unor idioti ca sa invete cel putin 1-2 litere pe an si sa scrie corect? Or, tu esti mankurtizat de Stalin si acum continui sa sugi lui Putin?
   • +7 (15)
    lasa-l caci probabil el e popa marchel de la balti... sau vre-un pupincur de-al lui... pe aceshtea nu-i mai schimbi. Lasa-l sa hamaie cit doreste... cum se termina gazul la rusi, va vorbi in limba germana si va deveni musulman.
 • -9 (17)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Тоатэ путоаря ачаста национал-фасчистэ требуе опритэ сау де опус ла флекэрииле ачестя а дяволулуй.Кум оамений се ымпотривеск ла путоаря де леже антидискриминаре ши ла содомие каре есте пэкат аша ши ла алтэ путоаре прякурвэ каре се нумеште национализм сау либерализм сау, демокрацие.Штим кэ тимпуриле сынт апроапе ши пэкатул ва креште.Опунеци-вэ пэкатулуй кэ ве-ць мури ын простия минций воастре блестемате.
  • +6 (14)
   esti credincios? si ti-a placut comunismul pe timpurile urss? Si iti mai placeau si legile care ziceau ca credintsa este opium pentru popor? Draga, datorita "democratiei puturoase" acum poti sa-ti expui parerea fara sa te temi ca vei fi luat de NKVD si impuscat pentru antipropaganda. Nu zic, oamenii nu traiesc bine, dar asta tot intr-o mare parte datorita la ceea ca suntem un popor asuprit care e invatsat sa asculte de cei mari, si sa nu se bata pentru drepturi. Cu o asa guvernare pe care o avem si am avut-o mai inainte, oamenii trebuiau sa fie in strada la numar de sute de mii, ca sa se teama idiotii de la guvernare! Iata asta-i democratie! Ceea ce traim noi acum, este umbra comunismului care a plecat, si tancurile rusesti in transnistria. Oamenii se tem! Cit de rusia, acolo se fura mai mult de cit aici, si doar din cauza resurselor naturale "Молдова пе териториул Рус аре 500 де мий де оамень нумай ынрежистраць дупэ статистикэ…
   • +8 (8)
    Ioane nu este cazul sa te pui cu bolnavii !!! Ăsta e vre-un popa ce pe timpuri purta epoleti de KGB-ist ... Și din pacate cam majoritatea popilor de acum sunt ori fosti KGB-isti (cu crucea in miini si cu necuratul in sin) sau business-popi ...
 • +2 (2)
  Pentru IDIOTUL RUSOFON de ERTATIVA - bai fiinta inculta si cretina, tu ai uitat ca Moldova a trecut la grafia latina? pidar prost ce esti! Nici eu ca basarabean nu-ti recunosc hieroglifele alea de acolo! Graiesi dracu` romaneste!

  Sunt cetățean activ
 • 0 (0)
 • 0 (0)
  Respect!!!!!!!!!!!

×
MD în presa străină
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA