ora: 17:05, 09 iun 2017 11569
Autor: Tudor Arnaut

(#altfel) Infografic: statul ar putea face 185 de milioane de lei pe seama persoanelor ce au permis de conducere de tip vechi. Iată ce putem face cu această sumă:


(#altfel) Infografic: statul ar putea face 185 de milioane de lei pe seama persoanelor ce au permis de conducere de tip vechi. Iată ce putem face cu această sumă:
Colaj: UNIMEDIA

V-aţi întrebat vreodată câţi şoferi din Republica Moldova deţin un permis de conducere fără termen de valabilitate? Dacă da, aflaţi dar că numărul acestora, potrivit BizLaw.MD, este de peste jumătate de milion şi toţi fără nicio excepţie îl vor pierde, atunci când vor fi nevoiţi prin lege să-şi perfecteze permise de tip nou, scrie autoblog.md

Schimbarea permiselor de conducere va fi necesară doar după aprobarea proiectului de hotărâre în acest sens, elaborat de Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor.

Acesta prevede că documentele fără termen de valabilitate vor trebui schimbate până în 2019, iar șoferii, care vor atinge vârsta de 65 de ani vor fi obligați să treacă un control medical.

În prezent, în Republica Moldova sunt 579.645 de șoferi care dețin permise fără termen de valabilitate, astfel noi am calculat ce sumă ar primi statul dacă fiecare din ei și-ar perfecta permisul în 30 de zile, o sumă de 185 de milioane de lei.

Iată ce putem face din acești bani:

1) Din această sumă 185.486 de pensionari ar putea primi pensia dublă pentru o lună. (pensie medie din Republica Moldova)
2) Cristiano Ronaldo a cheltuit doar 1/4 din această sumă ca să-și cumpere o nouă mașină.
3) Din această sumă, fiecare din cei 3 milioane de cetățeni a Republicii Moldova ar primi câte 60 de lei.
4) 13.759 de absolvenți ar putea primi cadou de la stat câte un iPhone 7 red.

Pentru a citi mai multe opțiuni, accesați altfel.md

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +4 (4)
  De ce ar trebui cetatenii sa achite schimbarea permiselor????? Institutia Statului a emis atit modelul vechi, cit si cel nou? Statul, a hotarit termenii de valabilitate a documentului. De ce eu, cetatean trebuie sa platesc modificarile lor? Eu, ca cetatean, nu am nevoie de aceste modificari? Ca documentele produc unele incomoditati institutiilor statului, de ce trebuie sa ma afecteze pe mine financiar?
  • +3 (3)
   D-apoi cum sa intoarca miliardul? Cate-un pic, pic, pic si se aduna (din pasapoarte, buletine de identitate, permise de conducere, certificat de inmatriculare etc.).
 • -3 (3)
  Eu l-am schimbat si daca vor il mai schimb odata, dar cu conditia ca se incepe lupta cu coruptia printre deputati si ministri, sa se verifice sursa veniturilor tuturor si daca nu corespunde sa se confisce.
  Asa merge?
 • +2 (2)
  Da eu n-am sa-l schimb! Politiei o sa le zic ca : nu-mi permite religia!
 • +5 (5)
  Pentru autorii acestor "studii" si calcule: ce se propune e jecmaneala din partea statului! De ce nu propuneti si alte biruri si sa calculati ce s-ar putea face cu banii? Atata mozoleala la aceasta tema,cand e clar ca astfel statul isi bate joc de cetatenii sai! Am fost in Europa cu masina si nimeni nu m-a sanctionat pentru ca am astfel de permis!
  Nu ati stipulat termenul in aceste documente - modificati-le pe cele noi,iar cele emise e normal sa ramana in vigoare,nu cetatenii le-au scris asa!
  -
  Nu am vazut calcule in privinta sumelor adunate daca s-ar expropria functionarii (judecatorii,procurorii,deputatii,ministrii,etc.) care nu pot demonstra de unde au acumulat averea! Va asigur ca ar ajunge pentru mult mai multe lucruri bune in folosul tuturor cetatenilor!
 • -13 (13)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Эти денги НЕ идут в бюджет а на счет ГП Ржистру. Это разные вещи и не надо вести сентиментальную пропаганду. Также как и продажа номерных знаков, вернее комбинации цифр. Денги за номерной знак может взять себе ГП Режистру, а денги за блатной номер. за комбинацию цыфр должны уйти в бюджет. А госпредпиятие торгут чем что ей не пренадлежит.

×
Youtube & FB
 
Căutare
Login
Top taguri