ora: 17:13, 13 aug 2017 6590 2

Alexandrina Robu, despre sistemul educațional din Moldova: problema plagiatului "vine din școală sau chiar grădiniță"


Alexandrina Robu, despre sistemul educațional din Moldova: problema plagiatului
Foto: UNIMEDIA

Alexandrina Robu, președinta Asociației Europene a Tinerilor Antreprenori, are câteva sfaturi pentru îmbunătățirea sistemului educațional din Repubica Moldova. Tânăra a vorbit în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA.

Dacă ar fi să devenim competitvi pe piața educațională a Europei și cea internațională, ar trebui să aducem profesori buni.

Într-al doilea rând, studenții ar trebui sa fie antrenați să respecte anumite cerințe impuse de instituțiile de învățământ. "În vest, spe exemplu, dacă unui student i se pune ora 12:00 drept timp limită, atunci la 12:01 acesta este taxat. Dacă am fi mai riguroși din acest punct de vedere, probabil studenții ar începe să studieze mai bine", a explicat Alexandrina Robu.

Mai mult, în alte țări, orice lucrare scrisă de elev este trecută printr-un program care depistează plagiarismul. Vorbind din experiența orelor care le-a predat anterior la o facultate din Republica Moldova, invitata a mai spus că elevii trebuie învățați să scrie de sine stătător. "Problema vine din școală sau chiar din grădiniță. [...] Este o mentalitate care se cultivă; probabil părinții ar trebuie să le cultive copiilor că furatul este incorect, pentru că aici noi furăm proprietatea intelectuală a altei persoane", a concluzioat Alexandrina Robu.

Comentarii (2)
 • -1 (1)
  Economia in dezvoltare ca de obicei atrage restul. Poti sa ai cei mai buni profesori, dar daca nu ai diploma recunoscuta si mediu ca sa poti avansa, atunci degeaba.
  In cazul realitatii actuale, lucrurile nu se vor schimba cat de putin. Colapsul sistemului si a valutelor va aduce noi sperante dupa faza acuta, dar oricum nu va schimba soarta fratelui nostru. Acum trebuie sa taraim oghealul cumva pana la prabusire si sa rezistam dupa acei putini ani, cat sant programati sub imperiul rus cu Vova, capitan de corabie.
  Cineva sa roada osul acasa, altii prin strainatati. Nu e simplu de trecut, dar probabil este cea mai interesanta perioada din istoria umanitatii, timpurile pe care le traim.
  Nu este cazul sa facem planuri pe durata lunga. In curand, se va sfarsi acest ciclu a istoriei biblice si umane. De la prabusire mai avem vre-o 7 ani...
 • 0 (0)
  Ce fel de economie vom avea? Cand toti ajunsi la putere se fac imediat turisti pe banii poporului, de Tara nu au nevoie, vor cat mai mult sa fure si sa duca in Rusia banii nostri

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Social
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA