Alegătorii lui Andrei Năstase numiți „insecte” de socialistul Bogdan Țirdea: „Este un atac mizerabil la adresa moldovenilor”

Pe blogul său, deputatul PSRM Bogdan Țîrdea i-ar fi numit „insecte” pe susținătorii liderului Platformei DA. Ulterior, expresia a fost preluată și de Ion Ceban. Pe contul său de Facebook, candidatul PSRM a scris: „Astăzi activistul neînfricat pentru drepturile insectelor, Andrei Năstase, a refuzat participarea la dezbateri publice cu Ion Ceban. Strategia lui Năstase este clară. În primul tur s-a ascuns de alegători, iar în turul doi se va ascunde de Ceban”.

Foto: UNIMEDIA

„Nu se mai limitează la atacuri suburbane la adresa lui Andrei Năstase, a familiei lui. Au trecut la jigniri și insulte adresate inclusiv zecilor de mii de chișinăuieni care l-au votat duminică pe Andrei Năstase și a sutelor de mii de moldoveni care au protestat în ultimii ani. Ca de obicei, atacurile sunt făcute prin interpuși, pentru că nu au nici măcar curajul de a-și asuma mizeriile pe care le produc.

Ultimul atac vine din partea deputatului socialist, Bogdan Țîrdea, considerat un fel de ideolog al partidului lui Ion Ceban. Într-un articol publicat azi pe blogul personal, Țârdea îi numește pe chișinăuieni care l-au votat duminică pe Andrei Năstase, dar și pe sutele de mii de protestatari împotriva corupției, nici mai mult nici mai puțin decât ”insecte””, spun reprezentanții Platformei DA.

Mai mult, potrivit acestora, „Cu ceva timp în urmă, același deputat PSRM, Bogdan Țârdea, îi jignea și pe locuitorii din suburbiile Capitalei, numindu-i cu ironie ”țăranii” care l-au votat cândva pe fostul primar, Dorin Chirtoacă, lăsând să se înțeleagă chiar că acestea, suburbiile, n-ar trebui să mai aparțină Chișinăului”.

Bogdan Țîrdea respinge acuzațiile și, într-o altă postare pe blogul său, spune că expresia pe care a folosit-o este una „proverbială”.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.