ora: 14:03, 07 mai 2014 5531 50

Al cui e meritul pentru liberalizarea regimului de vize cu UE? Ce a răspuns liderul PD


Al cui e meritul pentru liberalizarea regimului de vize cu UE? Ce a răspuns liderul PD
Marian Lupu, președinte PDM
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Marian Lupu sugerează că unii politicieni au exagerat atunci când și-au atribuit merite pentru liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană. Potrivit lui, aceasta realizare este meritul actualei guvernări, nu doar a unui singur partid, relevă UNIMEDIA.

„Problemă a fost însă că puțin s-a exagerat la nivelul discursurilor și asumării politice a acestui rezultat și cineva chiar îmi spunea că e o mare realizare că moldovenii circulă liber în Europa, dar că noi, politicienii prea facem concurs să arătăm cine a făcut mai mult pentru asta. Nu știu dacă are dreptate, poate s-a exagerat pe alocuri, dar e important că lumea să știe că este o realizare a actualei guvernări”, subliniază liderul PDM în cadrul unui interviu.

Acesta declară că este și meritul cetățenilor. „La fel de important este că noi să recunoaștem că asta nu s-ar fi întâmplat fără sprijinul cetățenilor, cei care ne-au mandatat să realizăm aceste obiective. Fără populism spun asta, oamenii ne-au mandatat să facem anumite lucruri, noi le-am făcut, iar azi avem rezultatele. La multe alte capitole încă nu avem rezultatele pentru care am fost mandatați, dar muncim mai departe și o să le avem. Nu trebuie însă acum să cădem într-o exagerare a meritelor unora sau a altora, oamenii singuri vor simți beneficiile de a circulă liber în Europa”, adăugă Marian Lupu.

În opinia sa, pasul următor este explicarea beneficiilor acestei importante decizii. „Oamenii s-au bucurat și va spun asta din discuțiile pe care le-am avut chiar recent în vizitele mele în teritoriu. Sunt sigur că până și cei din PCRM s-au bucurat și vor folosi din plin această oportunitate de a călători liber în Europa, chiar dacă public neagă. (...) Acum important e să le explicăm și celor care poate nu au posibilitatea de a circulă în străinătate, că și ei au beneficii de pe urmă acestei realizării a țării noastre și să le spunem care sunt acestea, pentru că altfel ne vom trezi că merg comuniștii la ei și le spun iar proștii și minciuni. Iată asta trebuie să facem noi și eu asta fac în întâlnirile pe care le am în teritoriu”, a mai spus democratul.

UNIMEDIA precizează că din 28 aprilie, moldovenii pot călători fără vize în spațiul european pentru o perioadă de scurtă ședere (90 de zile pe parcursul a 6 luni) în țările din spațiul european.

Comentarii (50)
 • -13 (31)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Este corect ce spune Lupu. In general l-as rectifica putin si as spune ca meritul apartine intregului popor, care mai spera intr-un viitor european. Iar cei care incearca sa personalizeze aceasta realizare nu face corect, omeneste, iar asta se numeste populism si demagogie.
  • -14 (30)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Lupu pledeaza in continuare pe o unitate, pentru ca cetatenii sa beneficieze de o guvernare Pro Europeana stabila si nu una dezbinata din cauza ca vor sa-si atribuie realizarile, care de fapt in primul rind sunt ale cetatenilor care au sustinut si votat pe cei din coalitie, apoi fiecare in parte si-a avut rolul sau in cadrul guvernarii.
   • -15 (29)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Cit despre pcrmisti - evident ca ei se vor bucura iar in public vor aiuri. Cum sa nu se bucure daca lepadaturi alde Petrenco au afaceri prin Romania. E mai usor lui fara vize sa circule prin Bucuresti, Zagreb, Budapeste, sa serveasca un ceai la Milano si sa vina inapoi. JIOS COMUNISTIII!!!
    • -15 (27)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     Principalul scop al actualei guvernari este de diminuare manipularilor si dezinformarilor comuniste. Lupu are o pozitie corecta ca nu e cazul ca cineva sa personalizeze aceste realizari, aceasta nu se poate de justificat, daca inca societatea e amenintata de guvernari anti Europene, care se pot solda cu un viitor sumbru pentru Moldova.
     • -15 (27)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      Normal lucru ca trebuie sa avem o societate consolidata si unita. Si asta e bine ceea ce promoveaza Lupu si partidul pe care-l conduce, adica PDM. Oamenii din tara nu are nevoie doar de laude si promisiyuni, asa cum fac unii chiar si din interiorul coalitiei, ei mai au nevoie si de realizari concrete. De aceea este nevoie ca de acuma inainte in legislativ si executiv sa se vorbeasca doar despre problemele sociale. Sa se gaseasca solutii ca situatia din tara sa se imbunatateasca. Sa avem salarii, pensii mai mari.
      • -15 (27)
       Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
       Nu e corect sa personalizezi o realizare. Deloc nu e corect. Pot sa spun chiar ca este murdar si rusionos. Cind faci parte dintr-o coalitie, toate meritele obtginute se datoreaza tuturor. Nu doar unei singure persoane, sau unui singur partid. Masura se intrece citeodata.
       • -15 (27)
        Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
        Sper ca acum dupa ce s-au consolidat cu citeva luni in urma Coaluitia Pro Europeana si la nivele Locale, dupa scenariu propus de Lupu inca din 2012, se va eficientiza lupta dusa cu dezinformarile si manipularile, si se va duce o campanie onesta de informare a cetatenilor despre beneficiile apropierii de UE pentru ca sa existe o sustinere continua din partea societatii.
        • -16 (26)
         Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
         de aceea si foarte multe lucruri au fost taraganete din 2009 incoace. n-a existat un dialog mai bine intre rindurile coalitie. fiecare voia sa-si arate coaile cit mai tare si pina la urma unde s-a ajuns? mai tineti cred ca minte anul trecut. bine ca totusi pina la urma uinora le-a venit minte la cap, iar acuma avem liniste. asta bucura. sigur ca nu este corect sa-ti atribui o realizare care apartine intregii coalitii, intregii tari.
         • +12 (20)
          Dupa mine, liberalizarea regimului de vize este meritul lui Vlad Filat si al echipei PLDM.
          Vlad Filat a facut un pas foarte istet si a inceput sa faca schimbarile necesare pentru liberalizarea regimului de vize, chiar inainte de a primi pachetul de actiuni, conducandu-se dupa cel al Muntenegrului.
          Cand Republica Moldova a primit pachetul de actiuni, in mare parte, punctele erau realizate. Mai trebuiau facute niste chestii tehnice. Chiar si europenii s-au mirat de viteza cu care au fost indeplinite toate punctele.
          Deci, datorita acestui pas istet al lui Filat, Republica Moldova are regim liberalizat de vize si urmeaza sa semneze, in cateva luni, Acordul de Asociere cu UE, fiind cu cativa pasi inaintea unor state care si-au inceput mersul european inaintea noastra.
          • +12 (20)
           Ai dreptate. Uite ce spunea si Basescu, cu cateva saptamani in urma: „Îmi aduc aminte când Filat a început discuțiile pe această temă, când era prim-ministru, și pot să vă spun că a surprins foarte mult abordarea lui. Știam de ea și noi am susținut-o tot timpul. Celelalte țări, Ucraina, Georgia, Armenia, au abordat problema în altă ordine. Au vrut mai întâi Acordul de Asociere. Chișinăul a fost foarte isteț și a făcut o prioritate din Acordul pentru vize”, a punctat Băsescu.
          • -15 (19)
           Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
           Care pachet? de tigari?
          • -14 (16)
           Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
           Un pas istet a lui Filat a fost si schimbare sotiei )))
          • +11 (11)
           Ce, Ramires, n-ai argumente si ai trecut la aberatii?
          • -9 (11)
           Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
           Daca ceea ce ai scris tu Anti Russ sunt aberatii, fii realist si nu mai laudati cind nu e cazul!
          • +6 (14)
           Mariane, nu te juca cu succesul altora, nu incerca sa-ti atribui ceea ce nu-ti apartine.
           Imi pare rau ca imblati cu minciuna,sunteti apropae de Ghimpu.
          • +7 (13)
           Intrdevar e bine stiut ca succesul ii apratine PLDM, Iurie Leanca, Vlad Filat, Natalia Gherman, au facut mult pentru ca sa obtinem aceste rezultate.
           Si mai ales, ca Lupu ieri a zis ca vede in vest pericol , atunci cum sa intelegem noi, ce-si doreste cu adevart PDM, ?!
           Ba lucreaza cu Edinaea Rosia, Da de aici ei vor sa ne integram in UE, banal suna.
          • +10 (12)
           PDM nu si-a dorit niciodata ca RM sa devina tara membra a Uniunii Eropene, ei mereu au avut scopuri ascunse, la ei mereu au stat persoane dubioase in frunte care si-au facut chestii personale.
           Jos minciuna!
        • +8 (12)
         Интересно. Как работать, так Лупу пас. Как собирать результаты, так Лупу первый.
         В данной ситуации, я думаю что, в большой степени, мы получили безвизовый режим благодоря следещим политикам:
         -Филат, так как он начал переговоры и был очень активным
         -Филип, который сделал нужные реформы и ввел биометрические паспорты
         -Лянкэ, который очень много вел переговоры с разными политиками из ЕС и США
         -Герман, которая, так же как и Лянкэ, вела очень много переговоров
         -Речан, который сделал нужные реформы, без которых мы бы не получили этот безвизовый режим
      • +16 (28)
       [6 mai 2012]
       Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, este sceptic în ceea ce priveşte obţinerea unui regim liberalizat de vize cu Uniunea Europeană pe termen scurt. „Dacă e să nu fim prostuţi, regim fără vize pentru Republica Moldova în perspectiva unui sau doi ani este o naivitate foarte şi foarte mare. Poate cineva încearcă să hrănească societatea cu asemenea iluzii ca să fie distrasă atenţia de la priorităţi adevărate. Însă, dacă este aşa, această tactică este foarte periculoasă", a declarat Marian Lupu pentru presă.
       D-le Lupu, cand este vorba de munca, bateti si va dati mare erou, criticand promisiunile si angajamentele asumate de catre altii, dar, cand sa strangeti roada, va alaturati si spuneti ca-i un merit comun.

       Nu ma mira faptul ca Lupu are un asemenea comportament. A fost educat de Voronin.
       • -7 (11)
        Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
        dap si Leanca cu Filat spunea ca inca in 2012 precis vom avea regim liberalizat de vize. si cind am fost ajunsi in 2012 - ce-a spus Leanca? ca-si da demisie....spectacol si nu altceva. sa fim seriosi si sa nu aberam. totul ce avem acuma nu se datoreaza unei singure persoane sau unui singur partid. se datoreaza evenimentelor tragice din Ucraina. mai degraba sa-i multumim pe oficialii europeni. asa ca mai taie din elan cu slavirile si zeificare fata de Filat.
        si Filat declara in 2008 Moldova fara comunisti - si acuma poti sa-mi spui cum stam in realitate? mai degraba Lupu ne-a scapat de comunistii de la putere, odata cu plecarea sa din partid.
        • +11 (15)
         Sa le luam pe rand: Leanca a promis ca vom merge fara vize in 2012. In caz contrar, a promis ca-si da demisia. Nu s-a primit sa fie liberalizat regimul de vize, in 2012. A scris cerere de demisie, dar Filat n-a acceptat-o si socot ca a facut un pas foarte corect, pentru ca nu era cu putinta sa gasesti o persoana mai potrivita, la acele vremuri, pentu acea functie.
         Da, Filat a promis "Moldova fara comunisti". Spune-mi, te rog, au comunistii vreo influenta in cadrul guvernarii? Nu vezi ca comunistii se sting in sondaje?!

         Prin faza cu Marian Lupu, demonstrezi ca scrii niste aberatii, care nu sunt nici macar legate prin logica. Spui ca Lupu ne-a scapat de comunisti, prin plecarea sa. Mai sus, dupa ce imi spui ca Filat a promis Moldova fara comunisti, ma intrebi: "acuma poti sa-mi spui cum stam in realitate?".
       • -10 (16)
        Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
        Si Filat a fost educat de Diacov !!!
        • +9 (13)
         Filat a fost educat de experienta, ci nu de un politician anume. In comparatie cu multi altii, el nu se supune nimanui si hotaraste singur ce si cum sa faca.
         • -10 (10)
          Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
          Esti glumos mai rusule, Filat a trecut demult in urmbra lui Leanca, si doar totalitarismul cu care conduce PLDM-ul il face sa isi pastreze numele de lider de partid, caci de facto demult nu mai este el lider! dar viata politica de la Diacov a invatato, intreaba-l cind iti da banii pentru ca l-ai laudat aici )))
          • +8 (10)
           Eu nu cred ca Filat a trecut in umbra. Da, este si normal, acum nu mai apare atat de des in vizorul cetatenilor, pentru ca nu mai ocupa vreo functie inalta.
           Dansul, acum, are mult mai mult timp pentru chestiile de partid si, iti place tie sau nu, dar este foarte activ - in acest fapt ne putem convinge, vazand ultimele sondaje, in care Filat ocupa a 3-a pozitie, in comparatie cu alti lideri de partide. Urmatorul lider de partid poate fi gasit, in top, tocmai pe a 7-a pozitie.
       • +7 (9)
        E gelos Lupu si se teme, caci viitorul sau politic pare mai sumbru ca niciodata. Acum, a revenit la aceleasi metode spurcate, caracteristice si altor spurcaciuni care vor niscaiva voturi pe seama denigrarii PLDM. Nu cu munca asidua, ci ocaua mica. Nu are curaj sa spuna...Eu sunt "lupu"...Pentru ca nu mi-am iubit glia si neamul. Pentru ca nu am vrut sa fiu dornic de bine pentru Natia majoritara. Pentru ca sunt sclav pe plantatia ruSSeasca. Etc. Pentru ca EU sunt EUroSSian si EUgrobian. Dar culpa principala este PUCIUL!!!
     • +18 (32)
      Din cate imi amintesc, in 2009, numai PLDM a promis liberalizarea regimului de vize si au fost priviti cam straniu de catre ceilalti, crezand ca-i o promisiune mult prea extremista.
      Acestia, insa, au demonstrat ca, atunci cand exista un lider puternic, o echipa puternica, sustinere si dorinta, pot fi atinse chiar si obiectivele care par cam indepartate.

      In ceea ce tine de declaratiile lui Lupu, nu pot spune decat ca PLR si PDM isi spala imaginea, din contul PLDM.
      • -14 (22)
       Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
       degeaba spui acuma. mai degraba Filea incearca sa-si spele imaginea pe seama acestui eveniment care in mare parte a fost realizat doar pe seama actiunilor tragice ce au loc in Ucraina. treaba ta cu parerea ta, insa nu e corect sa spunem ca totul se datoreaza numai unui singur partid. se datoreaza coalitiei, oamenilor, tarii. nu e corect si gata. de fapt spune ce vrei.
      • -13 (15)
       Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
       PLDM, au mai promis si votul mixt, care apoi au abandonat si nu au mai dorit sa sustina proiectul celor de la PD, ceea ce de fapt pare bizar, si inca odata demonstreaza ca din cauza celor de la PLDM care tremura dupa fotolii, coalitia de guvernare este cam subreda.
       • +11 (13)
        Ramires, Comisia de la Venetia nu recomanda ca, cu mai putin de un an inainte de alegeri, sa fie facute careva modificari in codul electoral.
        PLDM a spus ca este gata sa revina la acest proiect, dupa alegeri.
        Sa fi tremurat cei din PLDM dupa fotolii, fii sigur, era sa avem o noua guvernare, pentru ca Filat, in primavara anului trecut, avea 2 alegeri:
        - sa cedeze si continue mersul european;
        - sa mearga dupa ambitiile sale si sa arunce tara in alegeri anticipate, ingropand parcursul european;
        Cred ca a procedat corect.
  • +15 (31)
   PLDM munceste,PDM comenteaza))) Asa munceste actuala guvernare!!!
   • -14 (16)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    de fapt intreaga coalitie munceste, PLDM se lauda, cam asa stau lucrurile, de aceea si reactia de mai sus a lui Lupu, ca PLDM sa o ia mai leger cu laudele de sine, si atribuirea injusta a realizarilor intregii guvernari.
  • +17 (25)
   Nu cred ca e bine cind se lucreaza in "Colhoz"!Nu mai suntem pe timpurile comunistilor,si cei din PLDM au perfecta dreptate ca au spus ca ei au fost cei ce au muncit pentru liberalizarea regimului de vize,"страна должна знать своих героев"!
   • +14 (16)
    Da bine spui,nu e corect ca cineva sa munceasca si sa fie laudat tot colectivul,nu mai sunt colhozuri.
    • -13 (15)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     lasa ca tara stie cum oisi inverzes unui membri de partid functiile pe care le au. cum se da raslabon la unii agenti economici, iar altgora nu. cred ca n-ati uitat de interceptarile telefonice? mare mucenici mai sunt cei din PLDM. nu zic, e si meritul lor, ca parte componenta a coalitie, dar in soarele masii - principalii sunt oamenii care mai cred si sustin aceasta coalitie.
  • -4 (12)
   Despre ce vorbeste Lupu...? Cita nerusinare...
   Meritul in miscarea noatra spre tarile civilizate si in lupta de eliberare nationala, le apartineeste pe deplin numai a fotelor sanatoase din R.Moldova.Patriotilor care toti acesti ani s-au luptat cu regimul de ocupatie rusesc,moldovenilor care au murit sau au ramas invalizi in razboiul contra cotropitorilor din Transnistria,acelora care au fost ucisi de KGBisti miseleste ,acelora care lupta pentru moldoveni,lui Ghimpu si partidului lui,oamenilor care se gindesc la viitorul copiilor ; dar nu gastei astea de hoti lacom si slugoi ai rusilor:Lupu-Filat cu restul zombatilor si carieristilor.Daca era voia lui Lupu,noi demult eram in uniunea (prostalanilor) asiatica a lui putin
  • -9 (11)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   CARE GUVERNARE??? ESTE MERITUL EUROMAIDANULUI DE LA KIEV...UE S-A SPERIAT DE EXPANSIUNEA RUSEASCA...
  • +2 (2)
   Gusa asta fara minte vrea laurii,dar in realitate,daca ar fi fost voia lui si a lui Filat,noi inca 20 de ani ne mai tropaiam in cacat
   Este meritul numai a Fortelor sanatoase din Moldova.La toti acei care au luptat curajos cu regimul de ocupatie bolsevic rusesc;acei care au murit sau au ramas invalizi in razboiul cu cotropitorii din Transnistria; acei care au fost ucisi miseleste de KGB;este meritul personal a lui Ghimpu si partidul lui si la toti acei care se gindesc la viitorul lor;(nu numai la gusa)
   Si nu sterget-ti mesajele oamenilor, canalii tradatoare si lacome !!!
 • -15 (29)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Ne palce or nu ne place, trebuie sa recunoastem ca Lupu are dreptate in cazul de fata.
  -
  Succesul liberalizarii vizelor si-l atribuie in special Filat, desi sa nu uitam ca Leanca este prim-ministru, parca. Daca e sa fim sinceri cu noi insine acest rezultat bun, in cooperarea cu UE, se datoreaza inegala masura si lui Corman, desi Corman nu s-a grabit sa se laude. Mai pe scurt, sa dam Cezarului ce e al Ceazarului si lui Dumnezeu ce-i a lui Dumnezeu, asa cum spune Biblia.Inchei prin a afirma, cu incredere, ca libera circualtiei a cetatenilor in Europa e un merit al intregii societati moldovenesti!
  -
  E cineva care nu-i deacord?
  • -15 (29)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   si bine a facut Corman ca nu s-a laudat.
   in general la moment nu este nevoie de multe laude. trebuie sa nu ne imbatam cu apa rece. sa fim realisti si sa ducem reformele pina la capat. sa lucram ca nivelul de viata sa fie mai ridicat. salariile sa creasca. pensiile tot asa.
   din momentul dat, dupa ce am obtinut regimul liberalizat de vize cu UE, toate atentia trebuie sa fie focusata, cum spunea acelasi Lupu, spre agenda sociala.
   • +7 (9)
    AmazonA, spune-mi, te rog mult, cand au fost initiate si cand au fost finalizate negocierile in legatura cu liberalizarea regimului de vize? Ce functie ocupa Filat, atunci, si ce functie ocupa Iurie Leanca?!
 • -9 (11)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Stimati Domni si Doamne!
  Liberalizarea regimului de vize sa muncit de la 88si pina in 2014!
  meritul e la toti acei,care nu au trait clipa aceasta istorica! Si nu e cazul sa vorbim cine si cu cit a contribuit! Tot poporul a contribuit,guvernantii au semnat din numele POPORULUI! Iar partidele din actuala guvernare,sa le multumeasca la toti,acei care la 7aprilie209,au protestat si suferit!Ca pina la urma sa fiie tradati! Nui meritul lui Filat,Lupu,Hadirca s.a,dar e meritul la toti cei,care au esit si au protestat din 88!
  Nu voi acepta niciodata,ca cineva sa ne fure victoria obtinuta inconfruntarile din strada,in transeele din Transnistria,in perioada dezmatului comunist! Liderasii din actuala guvernare printr'un accident istoric,sau aflat la locul potrivit,la timpul potrivit!
  Repet! E victoria obtinuta de POPOR!
 • -9 (11)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Cine lauda si "lucreaza cu limba,primesc puncte mari cu+,cine nu -,rusine Pseudodemocratilor de pe UNOMEDIA!
  Mai spalativa gura ca pute!
 • +4 (8)
  Noi, moldovenii, ne plingem ca nu avem bani sau ca avem salarii mici, ca e mizerie, ca nu avem drumuri bune, ca nu avem institutii medicale moderne, ca nu avem un invatamint la nivel inalt.
  De ce nimeni nu se plinge ca aveam prea multe zile de odihna?!
  http://blogulunuimoldovean.wordpress.com/2014/05/03/sarbatorile-si-moldovenii/
 • -5 (11)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Despre ce vorbeste Lupu?Ce nerusinare...
  Meritul in miscarea spre tarile civilizate ,in lupta de eliberare nationala, le apartineeste pe deplin numai a fotelor sanatoase din R.Moldova.Patriotilor care toti acesti ani s-au luptat cu regimul de ocupatie rusesc,moldovenilor care au murit sau au ramas invalizi in razboiul contra cotropitorilor din Transnistria,acelora care au fost ucisi de KGBisti miseleste ,acelora care lupta pentru moldoveni,lui Ghimpu si partidului lui,oamenilor care se gindesc la viitorul copiilor ; dar nu gastei aste de hoti lacom si slugoi ai rusilor:Lupu,Filat,Leanka cu restul zombatilor si carieristilor
 • -6 (14)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Ia uite ca toti vor sa-si atribue laurii pentru abolirea vizelor....
  Dar niciun comentariu,unde sa se aminteasca faptul,ca daca nu erau evenimetele din Ucraina, vedea Moldova regim liberalizat prin 2020..sau la sfintu asteapta...
  • -6 (10)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   +100000000....ai scos un adevar pe care zobatii de pdm si pldm,nu vor sa-l recunoasca.eu as spune mai mult!oameni buni.....daca in ucraina se incepe razboi in toata legea,pai sa stiti ca intram si in ue peste noapte,da poate chiar si in nato.....pentru ca cind vine vorba de conflict internatiuni,profitul propriu nu mai conteaza pentru ca toti se gindesc la securitatea sa.sau europei nici cum nu o sai convina sa piarda si moldova ca si ucraina...1.pentru ca asta ar fi o injosire totala egala cu capitularea.2.aceasta zona dela granita europei sa-r transforma intr-un cimp de lupta,ceia ce nu poate sa nu afecteze si europa.si in rindul 3....noi cu totii stim ca pofta vine mincind,iar daca europa acum nu ia masuri,urmatoarea tinta vor fi tarile baltice.iar asta cu siguranta se va intimpla daca europa sua si nato demonstreaza lasitatea!
  • +6 (10)
   Nici chiar asa,@ Anyone! Evenimentele din Ucraina s-au inceput dupa summit-ul de la Vilnus din 30 noiembrie,pe cand la acea vreme Comisia Europeana anuntase deja despre indeplinirea conditiilor necesare de catre R.Moldova si despre purcederea la procedurile birocratice ale UE ce tin de eliminarea vizelor pentru noi.Clar ca obtineam acest regim liberalizat undeva mai spre toamna,cel mult pana la sfarsitul acestui an.Dar nu mai mult...
   • +1 (1)
    Misa,lasa odata pozitia ta ascunsa proruseasca. Ti-am spus clar,ca pensia ... nu o pierzi.A sa fie inca mai mare.Nu glumesc
    Traiasca Romania Mare !!!
 • -4 (10)
  Doi metri de BULBUSI iar rigie animalul, dobitocule cit ai fost cu COMUISTII la PUTOARE de ce porcule nu ai luberalizat circulatia? Acuma esi si te scremi. Incide fleanca si pupa in cur rusii tai.

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri