ora: 13:54, 20 mai 2014 3021

Agenda socială sau europeană? Corman: Ne propunem soluționarea problemelor interne


Agenda socială sau europeană? Corman: Ne propunem soluționarea problemelor interne
Igor Corman, deputat PD
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
În cadrul campaniei pentru parlamentare, aderarea la Uniunea Europeană nu se va regăsi printre subiectele principale abordate de Partidul Democrat. Potrivit democratului Igor Corman, este riscant să mergi în față oamenilor și să le spui că proiectul electoral este aderarea la UE și, de aceea, formațiunea pe care o reprezintă se va axa mai mult pe agenda socială.

„Temă UE este una foarte importantă, ea trebuie întreținută cât mai mult în spațiul public, trebuie să le explicăm oamenilor ce înseamnă aderarea la UE, dar nu trebuie să ne bazăm doar pe temă asta ca ofertă electorală. PDM cu siguranță nu va avea că temă principală aderarea la UE, ci o agendă mai complexă legată de problemele interne, probleme care dacă vor fi rezolvate, ne vor asigură o apropiere mai rapidă de UE. Dar eu consider că ar fi riscant să mergem în față oamenilor și să le spunem că proiectul nostru electoral este aderarea la UE. Oamenii au nevoie să vadă că ascultăm și ce probleme au ei, nu doar că le spunem spre ce direcție credem noi că trebui să se îndrepte țara”, a declarat Igor Corman în cadrul unui interviu pentru UNIMEDIA.
 
Potrivit lui, politicienii nu trebuie să-i cheme pe moldoveni în Europa, de la Bruxelles, ci să „meargă într-acolo în rând cu cetățenii”. „Noi ne apropiem de oameni și împreună cu oamenii ne vom apropia tot mai tare de UE. Vedeți, acum se creează impresia că noi, politicienii, suntem undeva la Bruxelles și de acolo le facem cu mână oamenilor să ne urmeze. Eu cred că trebuie să mergem în rând cu oamenii, să le vorbim în orice limbă putem fi mai bine înțeleși și împreună cu ei, pas cu pas, să ne apropiem de UE. Nu să stăm în vârful piramidei și să le facem cu mână. Oamenilor trebuie să le explicăm mai întâi de ce și unde mergem și să-i convingem să mergem împreună. Dacă o să le ținem discursuri despre cât de frumos e în Europa, bune practici europene, bunăstare și alte beneficii, dar ei nu vor simți în viață lor de zi cu zi îmbunătățiri, €Žne vom trezi la Bruxelles singuri, doar noi, politicienii”, a evidențiat deputatul PD. 
 
 
UNIMEDIA reamintește că și liderul PD, Marian Lupu, a anunțat că de la integrarea europeană, atenția democraților va fi focusată pe agenda socială, care a fost neglijată în ultimul timp.
 

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -3 (7)
  Principalul obiectiv al PDM-ului este progresul si prosperitatea statului, astfel integrarea UE este doar o solutie si nu un obiectiv general, de aceea PD si pledeaza pe aceasta latura prin care sa garanteze cetatenilo r un trai decent intr-un stat dezvoltat.
 • +2 (2)
  Este riscant sa mergi in fata oamenilor fara o pozitie clara incotro mergi.
  Pozitia de impaciuitor a Dlui Diacov si centrista a PD-lui nu prea da roade, asa ca trebuie de ales ori, ori.
 • +3 (3)
  Doamne fereste de asa conducere, ce fel de prosperitate putem sa vorbim cind nu sti in ce directii iti este pasul. Prosperitatea statului dle Ramires poate progresa numai cu contributia investitiilor straine in special UE. Fiind-ca vedem ce se intimpla la Aeroport care sunt investitii Rusesti. Sper foarte mult ca PD sa se gindeasca la ceia ce spun find-ca sunt sanse sa se duca de ripa (dar in final poate e si mai bine)
  • -4 (8)
   PD sustine cursul european, nu denatura mesajul, dar Corman destul de explicit spune, ca nu se vor limita doar la aspiratiile spre UE, dar vor continua prin proiecte si prin implimentarea altor solutii pentru progres si dezvoltare a statului.
   • +1 (3)
    Pai structurile internationale (europene) il monitorizeaza pe dl prim-vicepresedinte al PDM pentru infractiuni. Pe fostul membru PDM o tara din EU la dat in urmarire generala. Cu asta vrea PDM sa mearga in fata alegatorului?
    • -3 (5)
     Nu Markos, vrea sa mearga cu un fost premier demis pe motive de corupere...
   • +2 (2)
    da în ultimii 4,5 ani ce au soluționat? le-a reușit doar în prosperitatea personală-pentru că fură de la stat (statul este poporul). ticăloși amărîți ce sunteți...
    • -1 (5)
     Pe un picor de plai stau de-a calare PD-istii Malware, cu gandire magareasca/ rupti in fund de-a lor agenda smechereasca. Dupa principiul: Cum tu mie, asa eu tie. Ce vreau eu de la tine? Cand ma scufund eu in tine, abia atunci eu sunt eu si tu, gaoz, esti tu. Dau tot, tot/ prostului cu drept de vot!
     • -2 (6)
      Pentru ca sa atingem acele dorinte spre care optam in ultimul timp atunci asa cum a spus si Corman trebuie din start sa ne rezolvam problemele noastre ca mai apoi sa ne continuam calea asa cum e o adevarata tara europeana

      Sunt cetățean activ
    • 0 (0)
     Camelin, dar inainte de acesti 4,5 ani in care nu s-a facut nimic, ce s-a facut sub conducerea partidului/partidelor comuniste ?
     Daca preferi sa traiesti satul sub pusca si nu flamand in libertate, du-te in rusia.
     UE si libertatea nu o sa-ti puna painea pe masa, nu o sa-ti ofere un job, nu o sa-ti ofere o casa, nu o sa-ti promita ziua de maine, nu confundati libertatea si ceea ce o sa va ofere UE !!!
     UE o sa ofere un job bun celui competent, o sa ofere o casa celui ce plateste mai mult, mai pe scurt o sa fie o competitie.

     Sunt cetățean activ
 • -2 (2)
  Consier ca este o logica politica corecta. Intradevar, asa cum spune Corman: "oamenii au nevoie să vadă că se ascultă și ce probleme au ei, nu doar că le spune spre ce direcție crede guvernarea că trebuie să se îndrepte țara”.
 • 0 (0)
  La scară naţională
  Va fi dezastru şi durere
  Prin accederea imorală
  A oligarhiei la putere.
  *******************
  Ca mafioţii să nu facă ţării harachiri
  Să luptăm cu toţii pentru cauza UNIRII.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA