Agenda socială sau europeană? Corman: Ne propunem soluționarea problemelor interne

În cadrul campaniei pentru parlamentare, aderarea la Uniunea Europeană nu se va regăsi printre subiectele principale abordate de Partidul Democrat. Potrivit democratului Igor Corman, este riscant să mergi în față oamenilor și să le spui că proiectul electoral este aderarea la UE și, de aceea, formațiunea pe care o reprezintă se va axa mai mult pe agenda socială.
Agenda socială sau europeană? Corman: Ne propunem soluționarea problemelor interne
Igor Corman, deputat PD (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

„Temă UE este una foarte importantă, ea trebuie întreținută cât mai mult în spațiul public, trebuie să le explicăm oamenilor ce înseamnă aderarea la UE, dar nu trebuie să ne bazăm doar pe temă asta ca ofertă electorală. PDM cu siguranță nu va avea că temă principală aderarea la UE, ci o agendă mai complexă legată de problemele interne, probleme care dacă vor fi rezolvate, ne vor asigură o apropiere mai rapidă de UE. Dar eu consider că ar fi riscant să mergem în față oamenilor și să le spunem că proiectul nostru electoral este aderarea la UE. Oamenii au nevoie să vadă că ascultăm și ce probleme au ei, nu doar că le spunem spre ce direcție credem noi că trebui să se îndrepte țara”, a declarat Igor Corman în cadrul unui interviu pentru UNIMEDIA.
 
Potrivit lui, politicienii nu trebuie să-i cheme pe moldoveni în Europa, de la Bruxelles, ci să „meargă într-acolo în rând cu cetățenii”. „Noi ne apropiem de oameni și împreună cu oamenii ne vom apropia tot mai tare de UE. Vedeți, acum se creează impresia că noi, politicienii, suntem undeva la Bruxelles și de acolo le facem cu mână oamenilor să ne urmeze. Eu cred că trebuie să mergem în rând cu oamenii, să le vorbim în orice limbă putem fi mai bine înțeleși și împreună cu ei, pas cu pas, să ne apropiem de UE. Nu să stăm în vârful piramidei și să le facem cu mână. Oamenilor trebuie să le explicăm mai întâi de ce și unde mergem și să-i convingem să mergem împreună. Dacă o să le ținem discursuri despre cât de frumos e în Europa, bune practici europene, bunăstare și alte beneficii, dar ei nu vor simți în viață lor de zi cu zi îmbunătățiri, €Žne vom trezi la Bruxelles singuri, doar noi, politicienii”, a evidențiat deputatul PD. 
 
 
UNIMEDIA reamintește că și liderul PD, Marian Lupu, a anunțat că de la integrarea europeană, atenția democraților va fi focusată pe agenda socială, care a fost neglijată în ultimul timp.
 

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub