ora: 14:12, 20 feb 2013 9351
Autor: Cristina Buzovschi

Adevărul: Plahotniuc a coborât din prezidiul Parlamentului, dar nu pleacă din biroul de prim-vicespeaker


Adevărul: Plahotniuc a coborât din prezidiul Parlamentului, dar nu pleacă din biroul de prim-vicespeaker
Foto: adevarul.md
(Update) Plăcuța de pe ușă biroului lui Vlad Plahotniuc a fost scoasă.

Vlad Plahotniuc a coborât din prezidiul Parlamentului, însă nu a eliberat deocamdată birourile sale spaţioase din cadrul clădirii Ministerului Agriculturii, relatează ziarul Adevărul, citat de UNIMEDIA. Potrivit publicației, nici plăcuţa cu numele său şi vechea funcţie nu a dispărut de pe uşă.

„Reieşind că postul nu mai există, acele birouri ar trebui folosite la necesităţile fracţiunilor. La moment, nu sunt încă repartizate. De obicei, birourile se repartizează în dependenţă de solicitări şi necesităţile Legislativului“, a spus secretarul general al Parlamentului, Ala Popescu, pentru adevarul.md.

Potrivit ProTV Chișinău, în 2010, atunci când a intrat în marea politică, Plahotniuc ar fi cheltuit vreo 250.000 de lei ca să aibă condiţii mai bune la etajul 11 al Ministerul Agriculturii, acolo unde se află birourile sale – 1108 şi 1109. Deputaţii s-au mutat în clădirea Ministerului Agriculturii după ce, în 2009, clădirea Legislativului a fost devastată în timpul protestelor stradale, iar unii se înghesuie câte cinci-şase în birouri.

„Dacă va solicita anumite restituiri pentru reparaţie va trebui să i se adreseze preşedintelui Parlamentului“, a adăugat Ala Popescu.

UNIMEDIA precizează că vineri, 15 februarie, PLDM și PCRM au votat în Parlament pentru excluderea funcției de prim-vicepreședintele, cea a lui Vlad Plahotniuc. Ulterior, democratul a anunțat că-și dă demisia iar deputații liberal-democrați și comuniști au acceptat-o, însă nu înainte ca acestuia să-i fie acordat „votul de neîncredere”.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -1 (5)
  Magarul, afara din Parlament la puscarie tii locul.
  • 0 (6)
   Jigodie , mai ai sa-ti bagi loc de tara asta
   • 0 (6)
    putine palate ai nu ai un de sta?
    • -1 (5)
     Stim foarte bine ca plohatniuc detine controlul la :
     1.Metalferos
     2.Tracom
     3.Franzeluta
     4.Moldtelecom
     5.Asito
     6.Victoria bank
     7.Moldincombank
     8.posta Moldovei
     9.Registru
     10.Prime.
     11.2plus
     12.prime
     13.Antena C
     14.Maestro FM
     15.Canal3
     16.Hotel Codru
     17.Hotel Nobel.
     etc.
     • -2 (4)
      Asa se intimpla cind oamenii sint obsedati de putere si influenta.
      Va fi foarte deficil de exterminat acest flagel si molima care a infectat democratia RM.
      • -1 (5)
       nu il scoti usor un tiran din functie
       • 0 (4)
        ii multa miere acolo nu se lasa el ushor de functiile ce le are
        el mai are influenta inca Dar totusi bine ca sa facut acest pas
        si sa ajuns la demiterea lui din scaunul de prim vicespiker
        tot e un pas inainte
        • 0 (8)
         Ce mai stire...
         In genere nu trebuia de lichidat aceasta functie, odata ce din start a fost acceptat de catre toti membrii AIE.
         Acuzatiile celor din Pldm sunt nefondate si lipsite de argument.
         Este doar o obsesie personala de-a luI Filea...
         • +2 (6)
          Plahotniuc avea preconizate, in calitate de prim-vicepresedinte, mai multe intrevederi si vizite in tarile UE anul asta. Si ca functia a fost lichidata, aceste vizite, care sunt importante pentru Moldova vor fi anulate.
          • +2 (6)
           Vizite si intrevederi importante care arata ca Plahotniuc numai este cautat de nici un fel de Interpol. In genere, toata vorbaraia asta este o poveste inventata de catre cei din pldm.
          • +2 (6)
           Comentariul a fost șters de redacție.
          • +1 (5)
           Plahotniuc a fost in mai multe tari europene, chiar si in SUA a fost, avind intrevederi cu oficiali inalti din congresul american. Si acum, cum va inchipuiti ca dinsul ar fi cautat de catre Interpol? Sa fi fost adevarata acest zvon, dinsul demult nici deputat nu avea sa fie.
          • 0 (6)
           Numai naivii pot sa creada in toate basmele spuse de Mocanu sau Butmalai. Este limpede ca apa ca Filea pur si simplu este obsedat de intrarea luI Plahotniuc in politica, in faptul ca acesta din urma incepe sa se bucure de o popularitate mai inalta ca a sa si de aceea si lanseaza acest spectacol de prost gust.
          • +3 (3)
           CNA a elaborat topul celor mai corupţi demnitari din Republica Moldova.
           Locul 3: Nicolae Vicol. Şeful Inspectoratului Fiscal.
           Locul 2: Andrei Usatii. Ministrul Sănătăţii.
           Locul 1: Veaceslav Negruţă. Ministrul Finanţelor.
           Lupta cu corupţia nu ţine cont de nicio culoare politică. În afară de una - culoarea albastră.
          • +1 (5)
           Plahotniuc este implicat adinc in criminalism. Asta a fost demonstrat de nenumarate ori dar se vede si din ceea cum reactioneaza el la acuzatiile aduse la adresa dumnealui. Incepe cu presiuni, santajari, exemplu poate fi si luarea cu asalt de catre CNA a FISC-ului, a Guvernului.
           Plahotniuc incearca sa murdareasca imaginea domnului Filat, neintelegind ca prin asta el isi face publice schemele prin care invirtea milioane. Ma refer la Chetraru chiar, cite milioane a furat Plahotniuc cu dinsu, cite scrisori de la CNA erau scrise in cabinetul lui Plahotniuc la dusmanii lui?
           Rusine!
           Zumbreanu, deasemenea o sluga de-a lui Plahotniuc, cind le vad mutra imi vine SA-I TRASNESC!
        • -1 (3)
         Plahotniuc este demis din functia de prim-vicespeaker! NU ARE CE CAUTA IN ACEST CABINET!
        • -1 (1)
         pd e o banda plina de timpiti...cacaiosi periculosi
       • -1 (1)
        monstru ce este el
     • -1 (1)
      numai la nebuni se intamplaasa..asta e taaare tupeist
    • -1 (1)
     cred ca nu se paote obisnui cu ideea ca nu mai are functia asta..tradatorul
   • -1 (3)
    Odată cu intrarea lui Plahotniuc în politică, în Republica Moldova s-a creat o situaţie în care interesele private şi puterea grupurilor de interese (lobby) financiare, mediatice şi altele golesc democraţia de sensul şi de substanţa ei. E un fenomen care se catologhează ca fiind o lovitură de forţă împotriva democraţiei.
 • 0 (4)
  cum sa plece , daca tare io mai placut functia si atributiile pe care le avea, Gata cu lafauoa Ploha. sa terminat si cu ascensorul personal si cu tot! iati valiza si hulubii si ai plecato!
 • +1 (3)
  Dumnealui tre sa fie ajutat sa descalece , ca nu-i permite statura sa descalece singur, nu ajunge la "педали"
  • -1 (3)
   La congresul PD i-au pus o treapta de lemn de vreo 30 de cm ca sa ajunga la microfon. Tare s-a mai zapacit lacheul cela, care alerga de colo-n colo cu treapta ceea :) Din cauza asta, nu sta prichindelul langa Lupu, ar stirni hohote :)
 • +2 (2)
  Interesant cum a ajuns ca biroul respectivului sa fie in incinta Ministerului Apărării sau, iar UNIMEDIA nu-si, nici cel putin verifica, continutul publicatiilor
 • +2 (4)
  "Eu cinstit va spun, dom. SEFU noi am pregatit informatiea despre arderea ROMEI, lumea este pregatita, o ramas sa gasim momentul potrivit sa publicam informatia si capet cu Ploh..." si va garantez " tot ce apartine lui Ploh... trece in posesiea dumneavoasre dom. SEFU".
 • +1 (1)
  șî-i normal cî o sî șibî tot in kibinetu lui pentru cî o keltuit din buzunariu lui 260.000 lei. esceobî! eu an dat bani șî amu... și? treb sî ma duc? kukiș vouă!
 • 0 (0)
  Unimedia, între Ministerul Apărării şi Ministerul Agriculturii este o mare deosebire. Dacă nu vă sunt clari termenii, căutaţi în DEX.

  Sunt cetățean activ
 • +1 (1)
  Filat de fapt e un mare rahat. Sper că Ambasada SUA, Ambasadele Marii Britanii și altor state europene citesc acest portal și văd cît de corupți sunt găndacii (pardon - moldovenii din partidul lui Filat Vladimir Vasilievici, alias ”Șefu”, alis ”Contrabas”, alias ”Om fără femeie și fără minte dar obsedat de bani ca un debil”). Chiar le recomand să citească fiecare zi comentariile ”Căcăcioșilor Verzi” ( un fel de ”Garda Tînără” ca la comuniști), care demonstrează loialiatea (curvărismul, lingușia, dorința de a suge) acestora față de cel mai mare mafior din Europa de Est și de Vest - Vova Filat, cunoscut printre prieteni și ca ”pleșcatul”. P.S. Nu este un atac la personal, mi-i în cot de persoana din televizoare. Dacă e bou, fură țara și o duce în prăpastie - trebuiește arestat, judecat și închis cu prietenii lui contrabandiști.
 • -1 (1)
  Cat o fost comunistii, Voronin o tinut tot ce se poate, prin fiul sau, acuma o venit democratii, Plahotnicu, Filat, Ghimpu tin tot ce e mare in MD. Oare cine e urmatorul la imbogatire?????? Haideti sa ghicim???

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA