Adevărul: Plahotniuc a coborât din prezidiul Parlamentului, dar nu pleacă din biroul de prim-vicespeaker

(Update) Plăcuța de pe ușă biroului lui Vlad Plahotniuc a fost scoasă.

Vlad Plahotniuc a coborât din prezidiul Parlamentului, însă nu a eliberat deocamdată birourile sale spaţioase din cadrul clădirii Ministerului Agriculturii, relatează ziarul Adevărul, citat de UNIMEDIA. Potrivit publicației, nici plăcuţa cu numele său şi vechea funcţie nu a dispărut de pe uşă.
Adevărul: Plahotniuc a coborât din prezidiul Parlamentului, dar nu pleacă din biroul de prim-vicespeaker
(Foto: adevarul.md)

„Reieşind că postul nu mai există, acele birouri ar trebui folosite la necesităţile fracţiunilor. La moment, nu sunt încă repartizate. De obicei, birourile se repartizează în dependenţă de solicitări şi necesităţile Legislativului“, a spus secretarul general al Parlamentului, Ala Popescu, pentru adevarul.md.

Potrivit ProTV Chișinău, în 2010, atunci când a intrat în marea politică, Plahotniuc ar fi cheltuit vreo 250.000 de lei ca să aibă condiţii mai bune la etajul 11 al Ministerul Agriculturii, acolo unde se află birourile sale – 1108 şi 1109. Deputaţii s-au mutat în clădirea Ministerului Agriculturii după ce, în 2009, clădirea Legislativului a fost devastată în timpul protestelor stradale, iar unii se înghesuie câte cinci-şase în birouri.

„Dacă va solicita anumite restituiri pentru reparaţie va trebui să i se adreseze preşedintelui Parlamentului“, a adăugat Ala Popescu.

UNIMEDIA precizează că vineri, 15 februarie, PLDM și PCRM au votat în Parlament pentru excluderea funcției de prim-vicepreședintele, cea a lui Vlad Plahotniuc. Ulterior, democratul a anunțat că-și dă demisia iar deputații liberal-democrați și comuniști au acceptat-o, însă nu înainte ca acestuia să-i fie acordat „votul de neîncredere”.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub