Acuzații grave din partea Svetlanei Sainsus, vizată în investigația RISE Moldova: „Mi s-a propus să achit ca să nu iasă reportajul”

Sventlana Sainsus, vizată în investigația RISE Moldova, privind escrocheriile cu fonduri de caritate, spune că i s-ar fi cerut bani pentru ca articolul să nu fie publicat. "Apropo, n-am eu 20.000 pt voi! da, mi s-a propus să achit să nu iasă reportajul ! Pt ce? nu sunt vinovată cu nimic și am fost ponegrită fără nici o dovadă", a scris Svetlana Sainsus.

Jurnaliștii RISE au spus că nu comentează deocamdată acuzațiile și că vor veni cu reacții într-o conferință de presă.

Foto: facebook/ Svetlana Sainsus

Acuzații grave din partea Svetlanei Sainsus, vizată în investigația RISE Moldova: „Mi s-a propus să achit ca să nu iasă reportajul”

Svetlana Sainsus a declarat că va organiza și ea o conferință de presă pentru a adresa toate acuzațiile.

Drept răspuns la faptul că în investigație se scrie că centrul de medicină din Turcia ar fi simulat unele tratamente ale beneficiarilor banilor colectați din caritate, Svetlana Sainsus a postat și o poză cu mama ei, care acum se tratează la același centru. 

"Apropo, Liuba Sevciuc. Îți imaginezi ce criminal sunt eu? uite mama mea, la fel am adus-o în Turcia la această clinică, ca aceștia sa se "prefacă" că o trateaza!!!!", a mai scris cofondatoarea caritate.md.

Amintim că astăzi RISE Moldova a publicat o investigație despre escrocheriile care se fac prin portaluri de colectare a banilor pentru caritate. 

"Identifică minori grav bolnavi, le fac publică povestea și adună sume impunătoare de bani din donațiile oamenilor. Ulterior, beneficiarii sunt direcționați la un spital din Turcia, unde medicii simulează efectuarea intervențiilor chirurgicale", scrie rise.md.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.