ora: 09:30, 05 feb 2012 6783

Acţionarul majoritar al Universalbank - anunţat în căutare generală


Acţionarul majoritar al Universalbank - anunţat în căutare generală
Foto: Adevarul
Milionarul rus, Gherman Gorbunţov, acţionarul majoritar al Universalbank este anunţat în căutare generală de către autorităţile din Republica Moldova, transmite prime.md. Procurorul şef al Procuraturii Anticorupţie, Viorel Radeţchi a declarat că investigaţiile bat pasul pe loc întrucât Gorbunţov nu se prezintă la organul de urmărire penală.

Universalbank se află în prag de faliment. Acum două luni, instituţia a fost luată sub administrarea specială a Băncii Naţionale, care le va întoarce deponenţilor banii.

În vara acestui an, conducerea Universalbank a declarat că acţionarul majoritar al băncii este victima unui atac raider. În consecinţă, Gherman Gorbunţov a pierdut 78,6% din acţiunile băncii ce apaţineau lui în urma unor decizii ale instanţelor de judecată în favoarea unor firme străine.


Potrivit unor surse, citate de Adevărul Moldova, pachetul de 78,6% de acţiuni de la Universalbank ce ar fi fost preluat abuziv ar fi fost gajat pentru un credit de peste 5 milioane de dolari în favoarea companiei elveţiene Delta Commodity & Financial Services SA. În prezent pe pagina WEB a băncii Gherman Gorbunţov figurează ca proprietar al trei procente din capitalul Universalbank.

De notat că Gherman Gorbunţov a fost proprietar a cel puţin opt bănci din Rusia, multe din care implicate în scheme de spălare de bani şi evaziune fiscală. El a fost supranumit „bancherul negru" de către presa din Rusia.

Totodată potrivit presei, Gorbunţov ar fi avut legături strânse cu structurile mafiote, iar foştii parteneri îl acuză că iar fi lăsat fără 2,5 miliarde de dolari. Însăşi Gorbunţov susţine că de fapt el a fost păgubit de un miliard de dolari.
 

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +7 (7)
  Toata problemele noastre vin de la rusi, criminali si mafioti, iar prostii ies in PMAN si au curajul, imputitii dracului, sa protesteze cu steaguri rosii si in limba rusa, DAMOI SUCHI!!!
  • +5 (5)
   corect!!!trebuie trimisi inapoi de unde au venit!!!
  • +1 (1)
   si in alte tari sunt rusi dar nu fac asemenea probleme asha ca problema nu e in rusi dar in impotenta statului nostru de a rezolva problemele si daca asha o sa mearga mai departe rusii asha shi au sa vina la noi au sai f*** pe toti de bani si au sa fuga inapoi iar ai nostri tot ai sa strige sus AIE :)
 • +4 (4)
  Toate relele vin de la Rusia si tot ce fac vorbitorii de limba rusa nu are comun cu potriotizmul,toti apara interesele Moscovei nu a Moldovei.Spunetimi in ce tara parlamentarii mai vorbesc in parlament intr'o limba straina poporului.Ei nu vor face nimic bun pentru popor.Cel mai dureros e ca multi sau infiltrat in rindurile bastinasilor si manipuleaza cu ei.Oameni buni nu-l ascultati pe Roscatradatorul pentru ca cu mafia si hotii din Moldova daca vom fi uniti putem sa=i punem la punct. Mai rau daca le vom face jocul tradatorilor si va veni jugul eliberatorilor atunci mai asteptati 200ani.Nu sunt de acord cu totul ce face actuala guvrrnare dar stiu ca o putem schimba daca vom fi uniti. Alta e daca ne vom trada tara.
 • +2 (2)
  Tot KGB a format sistemul mafiot in URSS, a dat nastiere asa zisilor avtoriteti "вор в законе" pentru a face ordine in tara lor.
  Cum bre poți face ordine instituind avtoritetii in lege?
  Rusia e condusă numai de mafioti si avtoriteti, ei susțin aceste organizații si reprezentanți ai avtoritetilor care ocupa si conduc afaceri in sfera bancară, petroliera etc.
  ---
  Sunt cetățean activ
 • 0 (0)
  gorbuntsov sio luat banii si o frecat-o in Rusia...

  si ie si-l cauta amu, fix cum pe Baghirov
 • 0 (0)
  "De notat că Gherman Gorbunţov a fost proprietar a cel puţin opt bănci din Rusia, multe din care implicate în scheme de spălare de bani şi evaziune fiscală. El a fost supranumit „bancherul negru" de către presa din Rusia.

  Totodată potrivit presei, Gorbunţov ar fi avut legături strânse cu structurile mafiote, iar foştii parteneri îl acuză că iar fi lăsat fără 2,5 miliarde de dolari. Însăşi Gorbunţov susţine că de fapt el a fost păgubit de un miliard de dolari."

  Eu, nu inteleg pe ce se duc impozitile noastre? ... Chiar aceasta informatie nu sa stiu mai inainte, chiar guvernarea noastra nu ne poate ocroti de asa fel de oamenii anuntindu-ne....

×
Economic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA