Abramciuc: Lui Dodon i se va cere să plece din PSRM și să îl lase în pace pe Chirtoacă

Membra Comitetului executiv al Partidului Socialiștilor Veronica Abramciuc susține că actualul președinte al formațiunii, Igor Dodon, trebuie să părăsească partidul. „Nu vedem viitorul partidului cu dânsul în frunte”, a declarat Abramciuc într-un interviu pentru europaliberă.org.

De cealaltă parte, fostul președinte PSRM Eduard Smirnov spune că „formațiunea s-a consolidat organizatoric” de când la conducere este Igor Dodon, informează UNIMEDIA.
Abramciuc: Lui Dodon i se va cere să plece din PSRM și să îl lase în pace pe Chirtoacă
Igor Dodon și Veronica Abramciuc (Colaj: UNIMEDIA)

„Lui Igor Dodon i se va propune să părăsească partidul. Noi nu vedem viitorul partidului cu dânsul în frunte şi cu metodele care sunt folosite acum. El a greşit când a crezut că o să vină într-un partid cu scopuri meschine şi o să-l acapareze. El aşa a făcut şi în PCRM. Tot din scopuri meschine s-a înscris în Partidul Comuniștilor cu câteva zile înainte de a fi desemnat candidat la funcţia de primar al Chişinăului. El trebuie să înţeleagă că planurile lui de a deveni boierul Partidului Socialiştilor au eşuat”, a subiliniat Abramciuc.

În același context, deputatul spune că și acțiunile lui Dodon îndreptate împotriva primarului Dorin Chirtoacă nu se bucură de susținere în interiorul partidului.

„Lui Igor Dodon i-a fost recomandat să înceteze să promoveze aceste chestii. Eu personal, ca secretar de lucru ideologic, i-am recomandat să se liniştească. Acel electorat care l-a votat pe Igor Dodon a fost electoratul comuniştilor care actualmente îl consideră pe Igor Dodon trădător. Câte procente ar acumula acum Igor Dodon noi nu ştim. Noi ştim sondajele sociologice care arată că ratingul partidului este de un procent şi ceva. Iar Igor Dodon este a doua persoană cu cel mai mare rating negativ în Republica Moldova, potrivit sondajelor. Nu are rost să ne luam piept la piept cu Dorin Chirtoacă care se află în funcţie. Lasă-l să-şi îndeplinească funcţiile. Oamenii au fost aleşi lasă-i să lucreze. Noi ce trebuie să stăm veşnic pe baricade şi să ne dăm în cap unii altora”, a mai adăugat Abramciuc.

Parlamentarul mai susține că de la venirea lui Dodon în fruntea partidului au fost închise mai multe organizații teritoriale ale fotmațiunii. Acest lucru a fost, însă, respins de fostul președinte al PSRM Eduard Smirnov, care spune că în ultima perioadă formațiunea s-a consolidat organizatoric. „La oficiul central al partidului au parvenit mai multe mesaje în care membrii partidului se arată indignaţi de acţiunile grupului Crîlov - Abramciuc. Mesaje de acest fel au fost recepţionate de la membrii partidului din raioanele Donduşeni, Drochia, Glodeni, Rîşcani etc”, susține Smirnov.

UNIMEDIA precizează că Veronica Abramciuc a intrat în Parlament pe listele Partidului Comuniștilor în urma alegerilor din 2010. Pe 4 noiembrie 2011, ea a părăsit, însă, formațiunea alături de Igor Dodon și Zinaida Greceanîi. Igor Dodon a fost ales președinte al Partidului Socialiștilor la 18 decembrie 2011.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub