ora: 09:25, 01 iun 2013 5227 14 Autor: Victoria Dumbravă

Abramciuc, acuzată că a votat Guvernul Leancă având interese ascunse


Abramciuc, acuzată că a votat Guvernul Leancă având interese ascunse
Veronica Abramciuc, deputat neafiliat
Foto: totul.md
Ideea unei scindări în cadrul Partidului Socialiștilor ia amploare. Ieri, deputatul Veronica Abramciuc și-a dat votul de încredere pentru noul Guvern, contrar anunțului făcut șeful PSRM, Igor Dodon, de a nu susține Cabinetul de miniștri. Astăzi, fostul preşedinte al Partidului Socialiştilor Eduard Smirnov, a venit cu acuzații în adresa Veronicăi Abramciuc, informează UNIMEDIA.

„Actuala dezbinare este provocată pentru a crea partidului nostru dificultăţi în cazul unor alegeri anticipate. Astfel, are loc o sudură cu Voronin şi Filat, care au instituit o barieră de 6% pentru accederea în Parlament a partidelor pentru care Partidul Socialiştilor reprezintă un concurent politic real. Motive ale unor astfel de manifestări sunt ambiţiile mercantile ale Veronicăi Abramciuc, care speră să-şi satisfacă propriile interese, să o ducă cu bine, în Parlament, până în anul 2014, beneficiind, în final, de mulţumire din partea liderilor Alianţei pentru că a prejudiciat activitatea partidului nostru”, susține Smirnov într-o declarație de presă.

De cealaltă parte, Veronica Abramciuc spune că a votat pentru noul Cabinet de miniștri după ce a citit programul de guvernare și a regăsit acolo mai multe prevederi care o mulțumesc.

„Acum trei săptămâni Igor Dodon a început să anunţe că socialiştii nu o să voteze Guvernul, dar această hotărâre nu a fost discutată la partid. Abia pe 29 mai a fost pusă în discuţie această problemă la Consiliul Republican al partidului. Nimeni nu a făcut presiune asupra mea pentru a-mi indica cum să votez. Eu am studiat programul şi componenţa noului Guvern. Sunt bucuroasă pentru că deputaţii care au viziuni contrare ideologiei noastre, mă refer la deputaţii pro-Ghimpu din PL, nu s-au regăsit în lista componenţei noului Guvern. Asta mă face ca într-adevăr să am un motiv din care să le spun alegătorilor noştri că este un pas înainte, inclusiv pentru noi”, a declarat Abramciuc în cadrul unui interviu pentru europaliberă.org.

UNIMEDIA precizează că Veronica Abramciuc a intrat în Parlament pe listele Partidului Comuniștilor în urma alegerilor din 2010. Pe 4 noiembrie 2011, ea a părăsit, însă, formațiunea alături de Igor Dodon și Zinaida Greceanîi. Un an mai târziu grupului Dodon i s-a alăturat și deputatul copmunist, pe atunci, Ion Ceban

Igor Dodon a fost ales președinte al Partidului Socialiștilor la 18 decembrie 2011.

Comentarii (14)
 • +3 (13)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • +1 (11)
   Comentariul a fost șters de redacție.
   • -1 (9)
    Comentariul a fost șters de redacție.
 • -1 (13)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • +4 (4)
  CE TIMP...
  Ce timp anapoda trăim
  Nici nu ştiu cum să-l mai numim,
  Când liderul socialist
  Linge „ cotul „celui... comunist.
  • 0 (10)
   Comentariul a fost șters de redacție.
 • +3 (11)
  Abramciuc a votat pentru Alianţa Pro-Europeană şi nu împotriva lui Gimpu. Ghimpu şi cei care au mai rămas lîngă dînsul au votat împotriva Alianţei. Dodon a votat împotriva Alianţei. Vedeţi diferenţa? Deducţia, Ghimpu şi grupul lui sa luat de mînă cu Dodon şi au votat împotriva integrării europene.
  • -3 (11)
   Comentariul a fost șters de redacție.
   • -3 (11)
    Comentariul a fost șters de redacție.
 • +3 (11)
  Abramcuc nu se afla la prima tradare, tradarea e vocatia ei, dar Dodon o merita si el fiind un tradator si lingau. Cu ia si fara ea guvernul era votat.
  • +1 (11)
   Abramciuc si sotul dansei sunt co-fondatorii socialistilor. Pur si simplu a candidat pe listele comunistilor. Dua care a revenit la "matca".
 • +1 (11)
  Aceleasi stereotipuri...Oare este nebun mai sanatos decat Dodon? Doamna Abramciuc nu poate fi comparata cu Zinaida-Karabina! Concluzia este usor de tras: dansa nu putea sa stea cu bratele incrucisate, tolerand ticalosiile scorpionului si atmosfera MaoTzedunica din formatiunea sa. Or, latraii complet imorali, Dodon si Cioban, cu idiotismele lor facute la adresa PLDM, pcrm., cu iesirile impertinente pe TV, devenisera destul de primejdiosi. Doamna Abramciuc merita tot respectul! Dodon merita tot blamul!
 • +3 (7)
  Lasateo mai moale cu marea luptatoare ,, soiuz truda i zarobotnoi plata" cum le spunea Rosca. Crilov si Abramciuc au facut mult pentru scindarea tarii si in sustinerea lui Smirnov, socialisti, nu socialisti ci ...
 • +2 (2)
  A fost odata ca niciodata,un Dondonel......si o solutie,solutia s-a dovedit a fi plecarea din politica.

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri