A recăpătat încrederea șefului? Demis acum trei ani de la șefia CFM, Andrei Domașcan, pus la cârma „MoldovaTransGaz”

Vasile Botnari, recent numit director al Moldovagaz, a acordat un interviu pentru deschide.md în care spune că recent, la „MoldovaTransGaz” a fost numit un nou director.

La „MoldovaTransGaz” a fost numit nu demult – până la desemnarea mea – un nou director. În zilele ce urmează îi voi convoca, pe rând, pe toți conducătorii de întreprinderi, pentru a stabili anumite sarcini și vom începe lucrul”, declară fostul ministru MTIC.

A recăpătat încrederea șefului? Demis acum trei ani de la șefia CFM, Andrei Domașcan, pus la cârma „MoldovaTransGaz”
(Foto: moldovatransgaz.md)

Solicitat de UNIMEDIA, Sergiu Tofilat, cenzor la Centrul de analiză, supraveghere şi protecţie în domeniul energetic (ASPE), ne-a declarat că „MoldovaTransGaz” este SRL, astfel, directorul acesteia este propus și numit de consiliul de administrație al „Moldovagaz”. „Este clar că este un om din anturajul lui Plahotniuc”.

Pub

Contactat de UNIMEDIA, serviciul de presă al „MoldovaTransGaz” ne-a confirmat că interimatul funcției de director îl asigură Andrei Domaşcan, însă cu mai multe detalii va reveni luni.

Andrei Damașcan are 47 de ani şi este originar din Soroca. A absolvit Universitatea Tehnică din Moldova, la specialitatea Construcţia de maşini. În 2005-2012 a fost director general adjunct pentru producţie la holdingul Sheriff, în cadrul căruia a reactivat cinci întreprinderi privatizate. 

Acesta a fost numit în funcția de director la CFM în 2013. Iar în februarie 2014 a fost concediat pentru neîndeplinirea în termenii stabiliţi a cerinţelor şi tergiversarea procesului de reformare a întreprinderii. De menționat că ministru al Transporturilor atunci era chiar Vasile Botnari. 

Vasile Botnari convocase o şedinţă cu conducerea ÎS „Calea Ferată din Moldova”, unde a cerut demisia lui Andrei Domașcan, care, în opinia sa, este responsabil de neexecutarea în termen a sarcinilor şi obiectivelor stabilite anterior.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI