ora: 13:50, 22 sep 2012 2328

A plouat, însă nu destul


  A plouat, însă nu destul
Poză simbol
Condiţiile meteorologice sunt în fond favorabile pentru coacerea recoltei la culturile pomicole și viţa de vie. Cu toate acestea, deficitul de precipitații observat menține condiții nefavorabile pentru efectuarea lucrărilor de pregătire a terenurilor și începutul semănatului culturilor de toamnă pe o mare parte a teritoriului țării, informează UNIMEDIA cu referire la datele oferite de Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

Potrivit meteorologilor, ploile căzute au completat puțin rezervele de umezeală productivă în straturile superioare ale solului și au îmbunătățit ușor condițiile pentru începutul semănatului culturilor de toamnă.

În țară se finalizează recoltarea florii-soarelui și porumbului, continuă recoltarea culturilor pomicole, legumelor și strugurilor, a început recoltarea sfeclei de zahăr. În raioanele extreme din nordul și sudul țării, unde se semnalează rezervele de umezeală productivă în sol sunt satisfăcătoare, unele gospodării agricole efectuează semănatul culturilor de toamnă în termene optimale 20 septembrie – 10 octombrie.

Menționăm că astăzi, în republică, pe arii extinse se prevăd ploi. Precipitațiile vor fi de la slabe, pe alocuri moderate.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Social
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA