A început examinarea dosarului lui Valentin Crudu împotriva Ministerului Educației

Astăzi a început examinarea dosarului fostului șef al Direcției învățământ preșcolar Valentin Crudu împotriva Ministerului Educației. Potrivit avocatului Vitalie Nagacevschi, în cadrul ședinței a fost audiat reclamantul și argumentele acestuia, infotmează UNIMEDIA.
A început examinarea dosarului lui Valentin Crudu împotriva Ministerului Educației
Maia Sandu și Valentin Crudu (Colaj: UNIMEDIA)

„Astăzi, în sfârșit, a început examinarea dosarului. Având în vedere că timpul acordat a fost redus la o oră, în cadrul ședinței am reușit să ascultăm explicațiile domnului Crudu și să îi punem întrebări”, a declarat pentru UNIMEDIA, avocatul Vitalie Nagacevschi.

Sursa citată a mai menționat că nu a fost luată o decizie definitivă și că următoarea ședință de judecată în acest caz a fost fixată pentru data de 25 iunie, ora 15.00. 

„Noi avem doi martori și o să insistăm să fie inclus și al treilea. Cred că o decizie ar putea fi luată după trei – patru ședințe de judecată, dacă se va lucra. Până acum am avut vreo șapte ședințe fixate dar nu s-a lucrat”, a mai subliniat Nagacevschi.

UNIMEDIA menționează că, în decembrie anul trecut, ministrul Educației, Maia Sandu, l-a eliberat din funcție pe șeful Direcției învăţământ preşcolar, primar şi secundar general din cadrul Ministerul Educației, Valentin Crudu. Utimul, ar fi fost acuzat de cheltuirea nemotivată a unor fonduri dintr-un proiect oferit de UNICEF.

Anterior, ministrul Maia Sandu a declarat în cadrul unei emisiuni la ProTV că rezultatele reviziei după ce a venit la Ministerul Educației a arătat că unii angajaţi au irosit nejustificat bani publici. Sursa a spus că atunci când a vrut să-i pedepsească, aceştia „au fugit” fie în concediu de boală, fie în concediu de îngrijire a copilului. 

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub