ora: 17:59, 16 mai 2014 6355

A demarat procesul de tranziție la televiziunea digitală terestră


A demarat procesul de tranziție la televiziunea digitală terestră
foto simbol
Foto: economica.net

A demarat procesul de tranziție la televiziunea digitală terestră. „Aspectele tehnice, normative şi de reglementare ale implementării Televiziunii Digitale Terestre. Prezentul şi perspectiva în Republica Moldova” – acesta a fost genericul mesei rotunde organizate astăzi de Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (MTIC), transmite UNIMEDIA.

Evenimentul face parte din agenda Zilelelor Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor şi este dedicat realizării „Programului privind tranziţia de la televiziunea analogică terestră la cea digitală terestră”, aprobat recent de Guvern.

Viceministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Dumitru Parfentiev, a argumentat aprobarea de cabinetul de miniștri a acestui proiect prin necesitatea stringentă a aplicării acestei tehnologii avansate în termenii asumați prin angajamentele internațional.

Principalul avantaj al televiziunii digitale terestre este diminuarea esențială a decalajului dintre zona rurală și cea urbană privind accesul la serviciile de programe de televiziune şi alte servicii infocomunicaţionale. „Odată cu introducerea televiziunii digitale terestre, toţi cetăţenii ţării vor beneficia de o imagine mai clară cu sunet stereo. De asemenea, noua tehnologie va spori numărul canalelor de la 3-5 recepționate în prezent până la 30-45”, a mai explicat viceministrul.

„Hai Digital!”, campania care îți spune ce au în comun serviciile calitative în telecomunicații și digitalizarea

Noua tehnologie va permite radiodifuzorilor existenţi prin includerea în multiplexele (reţelele de televiziune digitală) cu acoperire naţională sau regională să extindă semnificativ zona în care sunt recepţionate programele TV.

Totodată, procesul de tranziţie la televiziunea digitală terestră va asigura utilizarea eficientă a spectrului de frecvenţe radio şi va permite eliberarea unor sub-benzi de frecvenţe ce ulterior vor fi alocate pentru dezvoltarea comunicaţiilor electronice mobile în bandă largă.

Republica Moldova şi-a asumat responsabilitatea de a finaliza tranziţia la televiziunea digitală terestră nu mai tîrziu de 17 iunie 2015.

„Hai Digital!”, o campanie realizată de UNIMEDIA, cu susținerea SunCommunications

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +2 (4)
  Tehnologiile Informationale se afla in crestere continua iar trecerea la televiziuea digitala terestra arata inca odata faptul ca modernizarea statului merge conform asteptarile, iar strategia "Moldova Digitala 2020" este realizata conform obiectivelor initiate din start.
  • +1 (3)
   vad ca ochi buni astfel de schimbari initiate de ministerul condus de Pavel Filip.
   in primul rind oamenii din teritoriu vor avea acces la mai multe posturi tv, iar asta inseamna o informare mai buna si obiectiva.
   in al doilea rind calitatea posturilor tv va fi de calitate mai inalta si asta e ok. la moment, cind plec pe la bunici prin sat, daca prind vreo citeva canale, dintre care numai doua daca arata normal.
   • 0 (4)
    prin tv-digitala terestra va fi atins acea egalitate in programele derulate la sat si la oras astfel va exista acea echitate la un mediu informational corect care va fi garantata pe deplin!

    Sunt cetățean activ
    • +1 (3)
     Asta si este scopul principal. Oamenii din satele indepartete de capitala nu prea au acces la programe tv si privesc ceea ce prinde, iar asta nu e normal in sec. 21, de fapt ca si multe alte servicii care nu tin de competenta ministerului condus de Filip.
     • -1 (1)
      Pavel Filip are realizari bune la ministerul pe care-l conduce. Vom vedea deja cu ce se va termina acest proiect. Sper ca totul va fi ok. Pina acuma a fost implimentat cu succes proiectul privind portabilitatea numerelor telefonice fixe si mobile in asa fel incit toti au ramas multumiti. Tot el a reusit sa simplifice la maxim procedura de perfectare a buletinilor de identitate. Noul tip de buletin este mai modern, mai securizat.
 • +2 (2)
  Hey lume sa fiti mai realisti .. lasam laudele de sine, realitatea e cu mult mai dura ... cine are sa deie gratis pe la sate DVBT recivere ? Buneii cu televizoare cu lampi au sa savureze din plin trecerea la tv-ul digital sau paote suncommunications are interes??? E clar ca e important progresul - dar cu ce pret? Si cine are interes? ne trezim ca in Germania ca suntem toti obligati sa platim televiziunea de eter ? sau au sa se intreoduca accize la importarea receptoarelor de semnal telivisat sau chiar la televizoare? zic eu are cineva un as in maneca ...

×
Media/IT
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA