Victor Ponta cere demisia lui Liviu Dragnea de la șefia Camerei Deputaților: Folosește modificările legale pentru a-și rezolva problemele

Președintele Camerei Deputaților din România, Liviu Dragnea trebuie să-și dea demisia din funcție, după ce ieri DNA a deschis un dosar penal pe numele șefului PSD. Declarațiile au fost făcute acum câteva clipe în cadrul unei conferințe de presă susținută de fostul premier român Victor Ponta și colegii săi din Partidul Politic Pro România.

Foto: Ziua Veche

Potrivit lui Ponta, Dragnea ar folosi modificările legale precum modificarea Codului Fiscal, pentru a-și rezolva problemele.

Victor Ponta spune că Liviu Dragnea ar putea fi înlocuit de unul dintre vicepreședinții partidului, pentru ca proiectele importante de la Camera Deputaților să își poată continua parcursul legislativ. Fostul premier nu a ratat ocazia pentru a-l înțepa pe șeful PSD: el a subliniat că în situația în care Liviu Dragnea ar rămâne în continuare președintele Camerei Deputație, forul legislativ ar putea să fie folosit ca scut pentru problemele personale. 

„Cei de la PSD ar putea să propună un înlocuitor pentru Liviu Dragnea la șefia Camerei Deputaților, dintre actualii vicepreședinți, unul care să nu aibă dosare, care să conducă lucrările și privind legile justiției, și legea bugetului și toate celelalte legi, pe care Camera Deputaților trebuie să le adopte rapid, până la sfârșitul acestui an. Cât va rămâne Dragnea șef la Cameră, toate aceste proiecte vor fi înghețate, iar Camera Deputaților ar putea ajunge cum este din păcate și PSD-ul, folosit ca scut pentru problemele personale ale lui Dragnea”, a spus Ponta.

UNIMEDIA amintește că dosarul penal pe numele politicianului român Liviu Dragnea, acuzat de fraudă cu fonduri europene, a fost deschis pe baza unor investigații ale Oficiului european de luptă antifraudă (OLAF).

Livia Dragnea, liderul PSD, este bănuit de crearea unui grup a cărui scop a fost "obținerea, în mod fraudulos, a unor sume importante din contractele finanțate din fonduri publice (naționale și europene), prin comiterea unor infracțiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații", a transmis anterior DNA.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.