Valeriu Munteanu, despre statutul Moldovei ca observator în cadrul Uniunii Euroasiatice: „Pentru aceasta, Igor Dodon devine criminal de stat şi uzurpator al puterii”

Candidatul liberalilor la funcția de primar general al capitalei, Valeriu Munteanu, susține că „lauda” președintelui, Igor Dodon, precum că Republica Moldova a obținut statutul de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice este o zi neagră în calendar. Dânsul mai adaugă acesta este doar un pas spre „aderarea deplină a Republicii Moldova la Imperiul lui Putin”.

Foto: UNIMEDIA

„Cetățenii nu au știut nimic. Dodon nu are aprobarea Parlamentului. Pentru aceasta, Igor Dodon devine criminal de stat şi uzurpator al puterii. Dodon a comis o gravă crimă împotriva poporului. El a exercitat puterea în nume propriu când a comis actul de trădare”, menționează Valeriul Munteanu, candidatl PL la funcția de edil al capitalei.

Liberalul mai punctează că suspendările lui Igor Dodon sunt efectuate la comanda lui Vlad Plahotniuc. 

„Vladimir Plahotniuc se pricepe la toate. El dă indicații ministruluiEducației despre uniforme școlare, ministrului Apărării despre stagiul militar obligatoriu şi ministrului de Interne despre cum să oprească șoferii în trafic, dar numai despre trădarea lui Dodon, nu suflă o vorbă.

Ori de câte ori Dodon se preface că refuză să semneze ceva la porunca lui Plahotniuc, majoritatea parlamentară îl suspendă pe Dodon de la micul dejun până la prânz, pentru ca Andrian Candu să semneze în locul său, iar Dodon revine apoi în funcție. Acum de ce tac toți, şi nu îl suspendă pe Dodon pentru uzurparea puterii de stat şi încălcarea Constituției?”, mai adaugă liberalul.

UNIMEDIA amintește că Republica Moldova a obținut statutul de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice. Decizia a fost luată, ieri, în cadrul întrunirii în format restrâns a reprezentanților a Consiliului Suprem Economic Eurasiatic. Potrivit președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, cooperarea și mai strînsă a Moldovei cu UEE este solicitarea majorității cetățenilor și drept interes național. 

Dânsul susține că statutul a fost acordat la propunerea președintelui rus, Vladimir Putin și a fost susținută unanim de liderii țărilor membre.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.