Uniunea Europeană a extins pentru încă un an sancțiunile împotriva Crimeei

Consiliul Uniunii Europene a decis astăzi, să extindă sancțiunile impuse Crimeei și Sevastopolului până pe data de 23 iunie, 2018, ca urmare a anexării ilegale a acestor teritorii de către Rusia, se comunică pe site-ul oficial al Consiliului.

Uniunea Europeană a extins pentru încă un an sancțiunile împotriva Crimeei
(Foto: kotaku.co.uk)

Potrivit sursei citate, se interzice importul de produse din Crimeea și Sevastopol, precum și investițiile în aceste teritorii. Astfel, europenii, cât și companiile din Europa nu pot cumpăra proprietăți imobiliare sau finanța întreprinderi aflate în această regiune. 

Exportul anumitor bunuri și tehnologii către unitățile economice din Crimeea sau spre utilizare în transport, telecomunicații, energetică, exploatarea resurselor de gaz, petrol și resurse minerale este de asemenea, interzisă. 

Pub

Pe 17 martie, curent Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene, Federica Mogherini, a declarat că UE continuă să condamne anexarea ilegală a Crimeei și Sevastopolului de către Federația Rusă și este determinată să își mențină politica de nerecunoaștere a acestui teritoriu.

Amintim că, primele sancțiuni impuse de către Uniunea Europeană au avut loc în martie 2014 când 150 de persoane și 37 de entități, care ar fi amenințat integritatea teritorială a Ucrainei, au fost supuși înghețării activelor și interzicerii de a călători în UE. Primele sancțiuni economice au fost impuse în iunie, 2014, când a fost interzis importul bunurilor din Crimeea și Sevsatopol. Puțin mai târziu, în iulie și în septembrie 2014, au urmat și sancțiuni împotriva schimbului de mărfuri dintre Rusia și UE.

Totodată, summit-ul G8 din 2014, care urma atunci să aibă loc în Sochi, a fost suspendat și transferat la Bruxelles, în componența a șapte țări. De atunci, aceste întâlniri interguvernamentale au loc în componență G7, fără participarea Rusiei, mai scrie consilium.europa.eu

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI