Trei companii farmaceutice și nouă medici din cadrul unor instituții medicale din capitală riscă câte trei ani de închisoare. Ce schemă au pus în aplicare

Trei companii farmaceutice și nouă medici din cadrul unor instituții medicale din capitală, riscă trei ani de închisoare fiind  învinuiți de abuz de serviciu. Au pus în aplicare o schemă prin care agenţii de vânzări ai companiilor farmaceutice se înţelegeau cu medicii să le promoveze produsele. 

simbol

Schema funcţiona în felul următor: reprezentanţii companiilor farmaceutice identificau medici din cadrul instituţiilor medico-sanitare şi îi convingeau, contra unor remunerări ilicite, să prescrie pacienţilor anumite medicamente, aflate în stocurile farmaciilor.

La rândul lor, angajaţii instituţiilor medicale le indicau pacienţilor aceste preparate, dar şi farmacia de unde pot fi achiziţionate.

În schimbul serviciilor de promovare, angajaţii medicali erau remuneraţi sistematic cu diferite sume de bani, bunuri sau cu sponsorizarea unor deplasări peste hotarele ţării.

În timpul documentării, s-au constatat şi cazuri când agenţii de vânzări insistau ca medicii să prescrie un număr mai mare de medicamente pacienţilor, pe motivul apropierii datei de expirare a termenului de valabilitate a produsului.

Prin urmare, reprezentanții companiilor farmaceutice și-au recunoscut vina și au reparat prejudiciul cauzat în sumă de 366 000 lei.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceștia riscă închisoare de până la trei ani.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.