ora: 17:28, 11 aug 2017 17143 13

Tiraspol: „Chișinău, sprijinită de autoritățile române, au întreprins un șir de acțiuni provocatoare”


Tiraspol: „Chișinău, sprijinită de autoritățile române, au întreprins un șir de acțiuni provocatoare”
Foto: novostipmr.com

Membrii Consiliului Organizației de Muncitori de la Tiraspol și-au exprimat nemulțumirea față de acțiunile Chișinăului în legătură cu împlinirea a 25 de ani de la desfășurarea operațiunii de menținere a păcii pe Nistru.

“În locul unei sărbători comune cu ocazia împlinirii a 25 de ani de muncă asiduă în desfășurarea misiunii pacificatoare a RM, Transnistriei și Rusiei, conducerea de la Chișinău, sprijinită de autoritățile române, au întreprins un șir de acțiuni provocatoare”, afirmă președintele Consiliului Organizației de Muncitori, Vladimir Emelianov. Membrii organizației de pe malul stâng al Nistrului au catalogat gesturile venite din capitala RM drept inadmisibile.

Vladimir Emelianov a mai adăugat că interzicerea unor delegații pașnice de a intra pe teritoriul Republicii Moldova cu scopuri culturale, sociale sau umanitare, nu este altceva decât tentativa de a distruge atmosfera de pace de pe Nistru, scrie novostipmr.com.

În același discurs conducătorul consiliului de la Tiraspol s-a adresat cetățenilor statelor vecine: “Nu vă lăsați provocați, nu credeți în mituri despre intențiile negative ale poporului transnistrean. Aici toți suntem egali între noi, moldoveni, ucraineni și ruși deopotrivă. Tot ce ne dorim este să muncim în folosul familiilor noastre și a republicii noastre”.

Unimedia amintește că pe data de 28 iulie, avionul la bordul căruia se afla reprezentantul special al președintelui Federației Ruse pe problema transnistreană, Dmitrii Rogozin, nu a putut ateriza pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Igor Dodon și Dmitri Rogozin urmau să participe la sărbătoarea comună în regiunea transnistreană organizată cu ocazia a 25 de ani de la crearea operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru.

Autor: Maxim Potîrniche, stagiar

Comentarii (13)
 • +10 (12)
  Aici in Transnistria toti sunt ,,egali"adaug daca vorbesti(по русски) numai in rusa,daca iubesit comunistii,daca esti vatnic,daca urasti Statul Roman,daca muncesti,si gindesti in asa mod parca te afli in anii 80 ai secolului trecut.daca esti gata sa te afli in saracie fara conditii elementare de viata.Ei platesc gazul rusesc eftin,dar dezvoltare si nici bunastare nui ,de ce oare?Raspund :,,deacea ca asteapta ca cineva sa le faca,asteapta piinea de 16 copeici,traesc ca numai ei rusii sunt oameni ceilalti nu,stiu numai o limba si mai mult nimic."
  Si la noi nui bine,dar tot este rezultatul asteptarii iluzorie ca cineva o sa faca cineva o sa fie cinstit,dar aceptind furtul ca un mod de viata...
 • +10 (10)
  "In locul unei sarbatori comune..."
  Aceasta zi trebue declarata zi de doliu national,nu sarbatoare.
 • +11 (11)
  Numai cu prima fraza ,,guvernul sustinut de Romania da senzatila vatnicilor ca iata inamicul ROMANIA".Dodon tot asa gindeste,pentru dinsul Romania si SUA sunt dusmani numarul uni, dar nu Rusia, care a distrus coloana vertebrala a poporuli bastinas din partea dreapta a prutului, prin rusificarea lui.Nu-si da seama ca anume Rominia a fost in stare sa pastreze DEMNITATEA nationala a rominilor de pretutindeni,tot o data lasind spatiu liber de dezvoltare a alolingvilor.Dodonul despre aceasta tace, caci nu-i in interesele Rusiei putleriste.
 • +10 (10)
  Ma inchipui ce spectacol de "egalitate" ar fi,daca un moldovean s-ar adresa in limba româna la un magazin sau institutie din Tiraspol."Говорите по-русски на нормальном языке !" ,i s-ar reprosa imediat.Daca nu credeti,intrebati moldovenii din stinga Nistrului,pot ei folosi limba "moldoveneasca" ( nu româna ) in orasul Tiraspol ?
 • +7 (7)
  mai ales atunci cind cu cuvalda si bulgarca au taiat usile si au alungat 8 000 elev moldoveni din 8 scoli prin garajuri si gaospodarii silvice
 • -20 (22)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Cinci ani in urma am avut nevoie de niste seminte de la o oarecare institutie de agricultura din Tiraspol dar nu gaseam locul cu pricina. Si mam adresat unui om in graiul meu moldovenesc. Ma ascultat omul si mi-a raspuns in rusa explicindu-mi foarte linistit cum sa gasesc. Pe urma intorcind-ma acasa linga Chisinau cineva mi-a zis:-mai! Da n-ai luat in cap ca n-ai vorbit in rusa? Pai eu macar nici nam stiut ca trebuie sa vorbesti obligatoriu rusa. Insa ma uimeste ceva aducindu-mi aminte... stateau pe scaun in parcul institutiei vreo citiva oameni si vorbeau tare in română si nam vazut sa protesteze cineva. Mi se pare o provocare din partea voastra...
  • +15 (15)
   Du-te bre si stai de vorba cu parintii copiilor din scolile romanesti,alungati de separatisti in strada. Ei iti vor povesti adevarul.
   Provocarea este anume din partea ta si cred ca esti din acei dodonisti,care sustin separatistii.
 • +6 (6)
  am auzit si eu pe cineva spinid acolo,n-am kapisi si nu pot cumpara nika
 • -6 (14)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Dodon ce face?
  -A semnat un decret! Dodonel ce face?
  -Corupe parlamentarii!!
  Dodon ce face?
  -Depune flori la monumentul cazacilor din Bender, care au luptat impotriv statului MOLDOVA!?!
  Pe unde mai e Dodon?
  -Mai încoa, este pudelul lui Putin!
  Dodon ce e cu el? Acu a semnat un decret! prin care anul 2018 este declarat „Anul lui Stefan cel Mare si Sfint
  Dar acum? Merge, merge la Buolboaca să fugareasca Romania si Statelor Unite ale Americii!!
 • -17 (19)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Daca esti pentru unire poti sa trimiti in "..." masii pe toti, toti pot sa suga "..." poti sa scrii mama masii ii de prostii si nimeni nuti marcheaza comemtariul ca spam, dar cum numai scrii bine despre Dodon care este un presedinte ales de popor si ai o cultura in scriere cum comentariul e marcat ca spam. Cum sa sustii unirea daca pentru ea sunt aiuraticii ca voi!? Toate le faceti pe dos.
 • -16 (18)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Cu elevii din scolile romanesti nu a fost decit politica acolo. Chear voi face niste inregistrari video in Tiraspol, Tighina unde voi vorbi romana si pe la statii si prin magazine si voi vedea i-mi va reprosa cineva"говори по русски на нормальном языке"? Fii cetatean normal pentru tara ta si nimeni nuti va reprosa nimic. Dar daca umbli cu aiurelile de unire si rusilor "чемодан вокзал россия" desigur ca ai so ei in dinti...
 • +5 (5)
  Alex =asta tu esti aiuratic nu mai latra pe aici, ca imi este greata de asa ca tine
 • 0 (0)
  Plahotniuc trebuie sa arate ca lupta cu separatistii din Transnistria, altfel cum ii va linisti pe europeni? Altfel acestia i-ar fi taiat finantarea si l-ar fi criticat, iar in asa conditii el la putere nu s-ar fi tinut prea mult.

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri