Stop cadru. Deputat PSRM: Proiectul de lege privind sistemul electoral mixt a fost făcut într-o noapte

Proiectul de lege privind votul mixt are multe lacune deoarece a fost făcut practic într-o noapte. Declarațiile au fost făcute de deputatul socialist Vladimir Țurcanu în cadrul emisiunii ÎMPROFUNZIME de la Pro TV.

Stop cadru. Deputat PSRM: Proiectul de lege privind sistemul electoral mixt a fost făcut într-o noapte
(Foto: UNIMEDIA)

„Trebuie de creat foarte clar criterii și mecanismul. Acum, având aceste recomandări, vom vedea în aviz modificările necesare”, a spus Țurcanu. 

Pub

UNIMEDIA menționează că la ședința Parlamentului din 5 mai, speakerul Andrian Candu a propus pe ordinea de zi dezbaterea în prima lectură a proiectului privind votului uninominal.

În semn de protest, Partidul Liberal a ieșit din sala de ședință, iar Partidul Socialiștilor a propus pe ordinea de zi dezbaterea proiectului de lege privind votul mixt.

În urma mai multor dezbateri, proiectul de lege privind votul uninominal a fost votat în prima lectură de 52 de deputați, iar pentru comasarea celor două proiecte de lege în unul singur au votat de 74 de deputați.

Totodată Andrian Candu a declarat că proiectul va fi supus votului în a doua lectură doar după ce va fi avizat de Comisia de la Veneția.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub