ora: 08:56, 14 iul 2014 14406
Autor: Cristina Buzovschi

Șoferii de microbuze au renunțat la grevă și au ieșit pe traseu


Șoferii de microbuze au renunțat la grevă și au ieșit pe traseu
Poză simbol
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
(10:20) Deocamdată, informația este că doar ruta 155 nu și-a reluat activitate. Ruta care a și pornit greva.
 
Majoritatea șoferilor de microbuz au renunțat la grevă și au ieșit pe traseu. Declarațiile au fost făcute de către șeful interimar al Direcției Transport Public și Căi de Comunicație, Igor Gamrețchi, în cadrul ședinței săptămânale a Primăriei Chișinău, transmite UNIMEDIA.
 
Decizia transportatorilor municipali vine după ce edilul Capitalei a anunțat că mai multe rute de microbuz vor fi anulate, altele vor fi scurtate sau li se va modifica itinerarul. Dorin Chirtoacă a propus ca microbuzele să nu mai tranziteze centrul orașului, ci doar să asigure transportul pasagerilor din suburbii și pe străzile secundare.
 

„O parte din microbuze au ieșit la linie și și-au început activitatea”, a anunțat Gamrețchi. 

„Deciziile care au fost luate nu pot fi negociate, anulate, ele pot fi doar aplicate și aduse la cunoștință”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Primarul Dorin Chirtoacă a decis să păstreze ruta 130, deoarece aceasta face legătură cu o suburbie. Însă, cel mai probabil, itineratul acesteia va fi modificat.

Iată rutele care vor fi anulate: 102, 105, 109, 110, 155 și 160. 
 
Rutele de microbuz, care vor fi anulate în etapa a doua: 103, 104, 112, 115, 116, 119 - lista nu este integrală.
 
Modificate: 101, 107, 108, 111, 113, 116, 123, 127, 193, 129 - lista nu este integrală.
 
Nemodificat: 106 - lista nu este integrală.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +5 (5)
  dap si normal ca au renutat se tem sa nusi piarda serviciu

  Sunt cetățean activ
 • +6 (6)
  Felicitari >iarasi orasul plin de gaze
 • +6 (6)
  haha....vorba aceea "nemultumitului i se ia darul" matinca a ajuns in sfirsit la mintea soferilor si administratorilor de rute!
  • +2 (2)
   Ce-au cautat, in c*r le-a intrat :D
 • -5 (9)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Avem la conducere un limbric si niste ascaride pe alaturi. Dar noi cetaenii nu aceasta am asteptat.Noi am asteptat ca acestea sau cel putin acelea ce aufost anuntate sa fie lichidate. Acum ce, primaria nu a acceptat tariful de 5 lei si respectiv ei nu vor face nici o schimbare. Chirtoaca tu ori excludele ori daca le permiti atunci fa regula. Mai pe scurt, ne-au spalat ochii si urechile citeva zile si iarasi ca intotdeauna. Parazitii din primarii dar unde e sloganul vostru PL-ist "Schimbarea pina la capat" ?Ori mergem pe cel comunist "Stabilitate". Cineva va face bani mari si in continuare, adica administratorii de rute cum au furat asa si vor fura.
  • +2 (4)
   Comentariul a fost șters de redacție.
 • +2 (2)
  acum lumea trebuie sa faca greva sa nu plateasca in rutiere sau sa continue sa mearga mai departe cu autobuze sau troleibuze sa vedem reactia rutierelor ;)
  • +2 (6)
   Hai chiar tineti-va de cuvant si nu urcati in rutiere. Sa mearga in ele numai cei care nu doresc sa fie scoase. Hai va rog mult, nu urcati, sa vad cum o faceti si pe asta.
 • +2 (6)
  D-nule Primar, ati spus ca o sa fie scoase din Chisinau rutierile? atunci respectati-va promisiunea....
  Am avut 2 zile de liniste si un pic de siguranta inclusiv si un pic de aer curat si acum iarasi ne intoarcem la dezastru din Chisinau?
  Ce trebuie sa se mai intimple ca sa fie scos din circulatie acest transport? Iarsi sute de accidente? copii decedati? s-au asta e putin????????
 • +1 (5)
  Dap' sh' normal! Vor sa pape toti. Unu e administrator, altul e sofer, si toti au sotii pofticioase si copii alintati. :) Iaca si-o iesit. Ca la noi un sofer de microbuz e mai marenacealnic decat oricare alt sef. Mai in urma!!! Este lo!!! Nu tranti usa!!! Nu-ti place cum merg da-te jos si asteapta urmatoarea masina!!! etc. vi-s cunoscute replicile parca desprinse din spectacolul vietii "Epopeia ajunsului la lucru". Pacat c-au iesit. Asa nu mai cumparam noi troleuri suficiente degraba. Iar accidente... iar vieti omenesti curmate... iar scuze, greve, si intr-un final, iar nimic bun.

  Sunt cetățean activ
  • -1 (5)
   Mergi draga cu troleu ca nu te impune nimeni sa te urci in rutiera.
 • -2 (6)
  Dupa cum sa si spus in alte comentarii , degeaba mai are orasul primar daca deciziile le eau sofrerii si mafiea .
  Daca primarul a anuntat la stoparea unor rute apoi , dece sa decis in felul urmator , mafie nu va da voe nici cind sa scoata primarul banii din buzunarul lor , ei vor tine orasul in minile lor, ei ne vor avea pe noi toti si zi si noapte , asa ca din nou vor muri copii pe trecatorile de pietoni , din nou orasul se va innadusi de rutierile astea care impaingineste orasul
  • 0 (2)
   A fost destul sa citesc - "eau sofrerii si mafiea" - si am inteles totul din comentariul tau.
 • +1 (3)
  Ceea ce a fost saptamina trecuta a fost inceputul schimbarilor,dar e clar ca nu este posibil sa schimbi brusc si sa anulezi totul peste noapte ,toate rutele de troleibuze si autobuze trebuie obligatoriu revazute,angajati soferi si taxatori pu rute suplimentare compententi cit de cit(problema cadrelor calificate exista),pentru acest lucru e nevoie de timp.Daca deja suntem orienta-ti spre Europa acolo in general nu exista rutiere.Exista autobuze si toti achita taxa la intrare si nu trece nimeni fara sa achite si nu este invalmaseala si este chiar o placere,dar noi trebuie sa adaptam lucrurile din Europa la realitatea noastra.
 • +2 (2)
  cum e in Japonia:
  http://www.agerpres.ro/lifestyle/2014/07/13/japonia-confortul-in-transportul-in-comun-cuprinde-bai-calde-la-picioare-si-bere-la-discretie-15-15-11
  • +1 (1)
   Costul biletelor in Japonia nu este 3 lei. In plus moldovenii nu cumpara bere cu 23 Euro sticla. Daca in Moldova ar fi un astfel de tren atunci nimeni nu si-ar permita sa circule cu el.
 • +1 (5)
  In orasul asta e mai rau ca intro turma de oi fara cioban , chear si la stina este o regula intre oi , mai stau in rind la muls , dar orasul Chisinau e si mai murdar ca stina si oile sint nedisciplinate
 • +1 (5)
  Sunt dezamagita ce se intimpla in tara asa!!!(((
  Si aseara mi sa intimplat pentru a 2 oara ca sa ma urc in trolebuz care era supraplin ca sa ajung acasa. kum zice domn Primar ka trolebuzul este facut pentru ca sa stea 100 persoane in picioare dar eu cred erau 50 persoane in picioare ca sa nu te mai poti misca si respira. Ok! Ceia ce defapt am vrut sa zic este ca avem o lume neeeducata si care nu stie sa se respecte cel putin pe ele insusi((( (din pacate) de ce? eu fiind insarcinata in luna a 7 am stat in imbulzeala ceia in picioare de la botanica pina in centru, erau niste domnite in fata mea una din ele cu un ciine in brate care tot drumul sa facut ca nu vede nimic alceva decit ce era pe strada(((
  la un moment dat eram gata ca sa cobor si sa imi iau taxi doar ca sa ajung acasa intreaga si bine, cind o doamna in virsta sa ridicat si mia oferit locul!!! Deci repet asta sa intimplat deja a 2 oara dupa care am hotarit ca in viata nu mai urc in troleibuz!!!
  • +4 (6)
   Nadia_, eu de as fi sotul tau, nu te-as fi lasat la troleibus. Si luind in consideratie situatia de la moment, pt ce sa te bagi in troleibus, daca vezi ca e arhiplin ? Daca ai de dus la un control ceva la medic, mai bine deja taxi. Pentru ce sa astepti sa ti se ofere locul ? Nimeni nu e dator cu nimic, este doar bunul simt. Eu ofer locul in cazuri exceptionale, de obicei in troleibus stau in picioare sa nu fiu obligat cu nimic la nimeni, in maxi taxi nu ma asez in primele 2 rinduri. Eu fizic nu incap nici pe scaun, da nici in picioare. Si sa stau in picioare cu capul in jos, nu imi este placut de loc, cind merg de la o statie terminus la alta.
   • 0 (4)
    Sotul este in alt oras la serviciu ca daca era el nu se punea problema sa vina sa ma ia de unde eram!!! Dar stii vb ceia prin greseli te inveti...data viitoare ca sa nu imi pun in pericol sanatatea mea si a bebelusului imi i-au un taxi. Ok dar aceia persoana care nu isi piermite sa isi ia un taxi ce va face?!? Din pacate traim intr-o societate needucata si ipocrita!!!
    • +2 (2)
     Pai si ce cauti, draga, in troleu in luna a 7-a??? V-o faceti cu mana voastra si apoi mai si va plangeti! Ai aflat ieri ca e plin Chisinaul de badarani? Nu stiai ce te asteapta? E de plans, desigur, ca nu avem cultura nici pentru a oferi locul unei doamne insarcinate, dar va rog sa nu va prefaceti ca nu stiati acest lucru!
 • -2 (8)
  Multumesc sofeerilor ca au iesit la lucru fara voi orasil e paralizat
 • +4 (4)
  Eu sunt de acord ca sa scoată rutiere,vor pune troleibuze și autobuze mai multe și nu vor fi pline, ce tine de rapiditate-azi am mers cu autobuzul cu 10 mine.mai mult decât cu rutiera și voi merge și în continuare cu transportul public în măsura posibilităților, pentru ca vreau un transport civilizat.Da, cu ceva sacrifici, voi merge si pe jos pana la stație dacă trebuie.Numai respectându-ne reciproc vom reuși sa rezolvam problemele existente. Procesul schimbărilor trebuie început,pe parcurs se vor rezolva problemele apărute. Dar,dar, noi cetățenii tot trebuie sa venim cu acțiuni și propuneri, ca exemplu, dacă nu va plac rutierele- încercați sa nu mergeți cu ele,boicotati-le,atunci și schimbările vor veni mai repede.
 • -3 (3)
  da cineva are masina si ii este bine ca e liber in oras ........ dar studentii din suburbii trebuie sa ia cite 2 rute pentru a ajunge la universitate , mai ales dimineata tre sa se trezeasca cu noapte in cap, dar cu troleibusul numai timp pierdut
  • +1 (3)
   1. ce studenți la mijloc de iulie? aveți cursuri de vară??
   2. S-a zis de câteva ori că majoritatea rutelor ce circulau prin suburbii vor activa în continuare.
   3. Offtop: În Republica Moldova nu e diferența mare dintre plata chiriei în centru și plata chiriei în suburbie (în Europa sau SUA în zona centrală sau lângă universități poți achita și de 4-5 ori mai mult chiria). E mai convenabil să stai în chirie aproape de universitate (20-30 Euro diferența de preț) și să-ți cumperi abonament decât să să cheltui dublu pe rutiere din suburbii + la sigur pierzi bani pe taxi măcar odată-n lună; uneori mai mănânci acasă lângă universitate decât să mănânci ”în oraș” + nu pierzi timp pe drumuri. Dacă e suficient de aproape ca să mergi pe jos e și mai bine, mai e și bicicleta ca opțiune.

   Sunt cetățean activ
   • -2 (2)
    sa inchiriez ? ...... cam prost stai cu gindirea,..... acu practica se face omule si piezd mult timp cu troleibuzul ..... iesi de 2-3 ori in oras si pierzi toata ziua numia pe drum
   • -2 (2)
    si aici nui SUA :D:D:D ..... cu chiria pierzi foarte mult
    • +2 (2)
     Nu prea înțelegi. Am scris că nu e diferența enormă dintre chiria în suburbie și undeva în oraș aproape de universitate. Prost stau cu gândirea? Tu ai decis să stai în chirie prin suburbie și respectiv suporți consecințele: pierzi mai mulți bani pe transport, mâncat în oraș și timp pe drum. Așa ai decis tu, acuma te plângi, n-am ce-ți face ;)
     P.S. În SUA pe chirie pierzi mai mult decât în MD.
     Practică de vară faci? Spor la treabă!

     Sunt cetățean activ
     • -1 (1)
      oamenii in suburbie nu numai inchiriaza dar si traiesc, si nu toti au posibilitatea sa inchirieze in centru
      • +2 (2)
       Eu trăiesc în suburbie. Mașină n-am și nici nu-i simt lipsa. Folosesc rutiera mai des decât autobuzul dar n-ar fi rău s-o înlocuiască cu o rută de autobuz. Cu bicicleta fac 20-40 minute până în Centru în dependență de felul în care pedalez.

       Sunt cetățean activ
 • -1 (3)
  Si mie imi place cand orasul e liber, dar tare numi place sa merg 2 ore cu troleu pe caldura asta. Vara se va termina si va veni iarna si de pe acu pot anticipa ca 2 ore in troleu iarna numi va placea si mai mult.
  Vreti troleu - mergeti la troleu. Mergeti toti la troleu si lasati rutierele sa se falimenteze de la sine. Cand primaria va oferi ceva mai bun decat rutierele atunci nimeni nu va avea nevoie de ele, pana atunci insa ele sunt vitale pentru jumate din chisinaueni.
  • +2 (2)
   Mai degraba vreo 10% asa. Si nicidecum vitale. Locuind in suburbie nu ai dreptul de a te plange ca faci mult pana la servici - asta e pretul pe care-l platesti daca vrei sa muncesti in capitala! Parintii mei faceau 1.5 ore cu trenul pana la servici in alt oras dimineata si seara si erau totusi multumiti ca au loc de munca si au din ce-si hrani copiii. Voi ati ajuns sa va doriti sa va ia de pe lejanca! Asta-i situatia, fiti barbati si incetati a va mai boci!
 • +1 (1)
  Tare destept mai esti UnCetatean. In orice comentariu stii numai sa dai sfaturi. Mai uite-te si sub nasul tau. Nu suntem in anii 90. Fiecare isi alege transportul cu care sa se deplaseze. Nu-ti convine maxi-taxi mergi cu troleibuzul. Eu o sa merg in continuare cu ele si mersi soferilor ca au iesit la serviciu.

×
Social
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA