ora: 10:08, 16 iul 2017 7006
Autor: Eugen Durbala

Și iarăși înconjurat de preoți: Igor Dodon a decorat cu distincții de stat 16 slujitori ai bisericii; Episcopului Marchel se numără printre ei


Și iarăși înconjurat de preoți: Igor Dodon a decorat cu distincții de stat 16 slujitori ai bisericii; Episcopului Marchel se numără printre ei

Cu ocazia zilei canonizării lui Ștefan cel Mare, Igor Dodon a înmânat decorații de stat la 16 preoți ai Mitropoliei Moldovei, inclusiv unor preoți din Găgăuzia, din Transnistria.

Printre aceștia se numără și Preasfințitul Mar­chel, Episcop de Bălți și Fălești, care s-a implicat în campania electorală prezidențială, susținând-ul direct pe Igor Dodon. Episcopul Marchel a declarat într-o conferință de presă că cei care o vor vota pe Maia Sandu vor fi părtași la păcatele politice ale fostei ministre a Educației.

Epi­sco­pul de Bălţi şi Făleş­ti, pe nume­le său de mirean Nico­lae Mihăes­cu, locu­ieş­te într-o casă de mili­oa­ne, la Bălţi. Imo­bi­lul de lux, cu două nive­lu­ri, a fost tre­cut, în aceas­tă vară, pe nume­le unui tânăr de doar 20 de ani, în urma sem­nă­rii unui con­tract de întreţi­ne­re pe via­ţă, scria Ziarul de Gardă în septembrie 2014.

Şi băi­a­tul, stu­dent la drept, dar şi mama aces­tu­ia, au refu­zat să spună sursei care este rela­ţia din­tre tânăr şi epi­sco­pul Mar­chel, cunos­cut pen­tru impli­ca­rea sa în mai mul­te scan­da­lu­ri cu iz poli­tic, fap­te pen­tru care este urmă­rit penal de către pro­cu­ro­ri.

Casa de lux a episcopului

PS Mar­chel duce o via­ţă îndes­tu­la­tă mate­ri­al, tră­ind într-un imo­bil de mili­oa­ne, cu două nive­lu­ri, aflat la mar­gi­nea or. Bălţi. Casa aces­tu­ia se află pe str. Dece­bal, într-o zonă unde sunt ridi­ca­te mai mul­te cas­te­le, care apa­rţin, în mare par­te, unor oame­ni de afa­ce­ri. Casa, vop­si­tă în gal­ben, este somp­tu­oa­să şi se asea­mă­nă la aspect cu o bise­ri­că fără cupo­le. La eta­jul doi, pe fereas­tră, poa­te fi obser­va­tă o cru­ce din lemn, iar în cur­te, prin­tre alte­le, o mică sta­tu­ie a domni­to­ru­lui Şte­fan cel Mare şi Sfânt. Gar­dul este din fier for­jat, la fel ca şi poar­ta, pe care sunt inscri­pţio­na­te ini­ţi­a­le­le „M M”, cel mai pro­ba­bil de la nume­le aces­tu­ia, Mar­chel Mihăes­cu. Cur­tea este plan­ta­tă cu iar­bă ver­de, iar la poar­tă a fost săpa­tă o fân­tâ­nă.

UNIMEDIA amintește că Igor Dodon se află într-o vizită în nordul țării, unde a avut o întrevedere cu Episcopul de Edineț și Briceni. În cadrul întrevederii, Dodon a donat 8000 de manuale de religie pentru clasele a I-VII-a, care vor fi repartizate în mai multe școli din regiune.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +6 (6)
  No Comments...
  Provoaca greata!
 • -2 (4)
  Organizarea societăţii- obligaţiunea guvernanţilor, dătoria mass-media şi Bisericii - nu se face, nu contribue, numai rugă Domnului-fac păcate popii.Domnul ne-a dat totul a fi fericiţi: mărgăritarul Universului şi Raţiunea - am ajuns în ceruri, dar în haos... La „cei de făcut”, a eşi din haos. 1. Sarcina esenţială a societăţii, azi mulţime: a învinge dizbinarea multiplă, ce se poate numai prin organizare – obligaţiunea primordială a tuturor ramurilor statale, ce nu se face de la „independenţă” de popor – fără referendum (obligatoriu, ca sarcini pentru executorii „voinţei poporului” (din Declaraţia ONU). Snegur – primul criminal, de război, cu toate dizbinările teritoriale. Dodon adînceşte politic dizbinarea – e greşită „ideia” cu majoritate „la sfîntul calului”, prin confruntare dizbinarea nu va fi depăşită. Se stăruie, dar nu la esenţial şi primordial, greşeşte cu limba şi istoria „ la referendum”. Stat neutru…

  Sunt cetățean activ
  • 0 (0)
   Bă, pavele, dacă tăceai, poate filozof deveneai !
   Ce să-i faci ? Pasărea pe limba ei piere ...
 • -2 (4)
  Stat neutru – da (şi după Constituţie, aşa cum este), a nu spori Răul.
  2. Chemarea la protest pe sistem electoral – e provocare, negîndită socot. În haos toate sistemele sunt vicioase (m-am şi expus nu odată, nici nu se discută). Proteste în masă – consecinţă, puţină izbîndă?
  3. Dodon şi Sandu (ca prim concurent la alegeri) sunt obligaţi în situaţia de haos a aduna lumea la Judecata Adunării Naţionale – nu mulţime, cu împuterniciţi (cu mandate Executivelor partidelor, ce i-au susţinut în alegeri), pe anumite întrebări. Fie pe sistem actual, dar după – fără partide, ce mai mult dezbină societatea (cu organizaţii primare nepartinice, ca bază celor administrative de mai sus, e dovedit).


  Sunt cetățean activ
 • +2 (2)
  O bl*ea dodic si roja de purshel smerit are ....hahahhaa
 • +1 (3)
  cu fiecare zi donbasul devine tot mai aproape cu aceste actiuni diabolice,dodn cu islamizarea societatii se vrea tariok ca lukasenko
 • +1 (1)
  Intersul, poartă fesul ...pupincuristii!
 • +1 (1)
  Cozile de topor s-au ascuns prin biserici si-i acorda sustinerea tradatorului N.1
  Moldoveanul si-a lasat binevol tapul in gradina.
 • +2 (2)
  Dodon le-a adus rasplata, sau poate doar multumiri pentru sistinerea oferita in campania electorala.
  Acestea probabil ca pina la urma il vor canoniza si pe Dodon ca mare sfint al bisericii.
 • +1 (1)
  ooooo iata si toata ''basota bărboșilor''- curvele ce povestec despre biblie(povesti pentru maturi, religia e cea mai mare minciuna a omenirii,spagheti pe urechi) impreuna cu ''pahanul g@ndon'' pudelul stapânului putler
 • +1 (1)
  asta e rasplata ca ling c..rul stapânul h@ndon si gnida de g@ndon trebuie sa-si rasplateasca slugile bărboase nu
 • +2 (2)
  Aceste popalai nu au nimic in comun cu sfinta biserica si mai ales cu crdinta ortodoxa. Astea sunt acei farisei de pr timpul lui Isus Hristos si care l-au crucificat pentru ca Isus Hristos le spune dreptatea in fata.
  Acesti popalai/farisei vorbesc acum cu lumea Din Numele Lui Isus Hristos dar ei nu reprezinta biserica de fapt. Acest Marchel trebuie improscat cu pietre cind va aparea in fata lumii.
 • +1 (1)
  ”...профессор Преображенский решается провести эксперимент по пересадке гипофиза и семенных желез человека бродячему псу. Операция дает удивительный результат – пес начинает постепенно превращаться в человека. Причем, со временем, он все больше и больше напоминает своего «донора» - вора и пьяницу Клима Чугункина. Так бездомный пес Шарик становится Полиграфом Полиграфовичем Шариковым. Профессор Преображенский и его помощник доктор Борменталь пытаются привить Шарикову хорошие манеры и воспитать его, но все их усилия оказываются напрасными.…
  • +1 (1)
   ...Их подопечный получает документы и требует прописку, постоянно приходит пьяным, пристаёт к прислуге; он начинает работать в отделе по отлову бродячих котов, приводит домой женщину и пишет на профессора до-нос. Шариков буквально рушит жизнь профессора, а также губит его веру в возможность перевоспитания. ”
   М. Булгаков «Собачье сердце»
   N.B.
   Rep. of Moldovă e o forjărie de Шариковь !
 • +1 (1)
  Măăăăăăă! Ce armată de ”prea-kurvari” !
 • +1 (1)
  daca ciuma lui dadon,markel va lua parlamentul maldavanilor 10 15 ani vom scuipa televizoarele si pokii
 • 0 (0)
  Moldova e o "forjărie" de Шариков - constată Niculae, dar nimic "cei de făcut
  Nu răspund la com şi discuţii a "politicoşilor", dar ţine de conştiinţă.
  Deformarea Conştiinţei în scurt timp de 30 ani, cu degradare în toate domeniile vieţii, pînă la emigrare masivă - consecinţă la dezorganizare. Nu suntem stat cu adevărat (socot) - un colţ a unui Continent-Uniune (nu imperiu), care a adus pace Europei şi a rîdicat lumea în Cosmos, la care şi noi am contribuit. Putin vrea semi-imperiu, ce e exclus. Demnitatea şi Adevărul se expluatează permanent, acuma şi de popi, nu face faţă şi Preşedintele, greşeşte multişor.

  Sunt cetățean activ

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA