Șevciuk, persecutat de autoritățile de la Tiraspol: Ce spun avocații acestuia

Fostul lider de la Tiraspol, Evghenii Şevciuk, este persecutat de autoritățile din așa zisa Republică Transnistreană. Mai mult, așa numiții deputați au schimbat legislația locală pentru a porni urmărirea penală. Declarațiile aparțin avocatului lui Șevciuk, Veaceslav Țurcan, și au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă.

Șevciuk, persecutat de autoritățile de la Tiraspol: Ce spun avocații acestuia
(Foto: UNIMEDIA)

„Ridicarea imunității a devenit posibilă după o serie de amendamente adoptate de Sovietul Suprem. În opinia mea, întreaga linie de acuzații împotriva lui Şevciuk este construită în aşa fel, încât să fie reglate conturile cu el. Cu două zile înainte de ridicarea imunității lui Şevciuk, în legislația locală au fost făcute modificări, potrivit cărora avocații străini, inclusiv cei din Moldova, nu pot avea acces la dosare clasificate drept „secrete”. Acum orice persoană poate deveni o victimă în Transnistria, inclusiv cei care se află acum la conducere. Mai demult l-am apărat pe președintele judecătoriei orașului Tiraspol, Anatolii Alimpiev. Împotriva lui a fost fabricat un dosar penal în legătură cu presupusa luare de mită. Această persoană practic a creat sistemul judiciar al autopoclamatei RMN. El era ferm convins că, dacă va ajunge în instanță în regiune, nu va fi umilit și va avea dreptul la protecție. Nu s-a întâmplat aşa. Alimpiev a fost eliberat din închisoare numai atunci când a refuzat serviciile unui avocat străin, care tuturor le băga în faţă Convenția Europeană a Drepturilor Omului și îi amenința cu Curtea Europeană a Drepturilor Omului”, a declarat Țurcan, scrie infotag. 

Avocaţii lui Șevciuk au mai adăugat că se vor adresa în mai multe instanţe competente cererea de a li se asigura accesul la protejarea eficientă a drepturilor clientului lor.

Pub

UNIMEDIA amintește că așa zisul Sovietul Suprem de la Tiraspol i-a ridicat imunitatea fostului președinte al regiunii transnistrene, iar autoritățile locale i-ar fi deschis un dosar penal pe cinci capuri de acuzare.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub