ora: 11:31, 22 ian 2013 6656
Autor: Cristina Buzovschi

Ședința extraordinară a Parlamentului nu a avut loc. „Greața”- unul din motive


Ședința extraordinară a Parlamentului nu a avut loc. „Greața”- unul din motive
Poza simbol
Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie
La fel ca și fracțiunea Partidului Liberal Democrat, comuniștii au anunțat că nu vor participa la ședința extraordinară de astăzi a Parlamentului pentru că ar fi fost convocată cu încălcarea normelor prevăzute în Regulamentul forului legiuitor, transmite UNIMEDIA.

Mai mult, fracțiunea PCRM s-a arătat deranjată de faptul că speakerul Marian Lupu nu a inclus pe ordinea de zi chestiunea ce prevede revocarea din funcție a prim-vicepreședintelui Parlamentului, Vlad Plahotniuc. Astfel, în lipsă de cvorum, ședința de astăzi nu a putut avea loc.

„Dvs, în calitate de președinte al Parlamentului nu aveți dreptul să nu înregistrați un proiect de lege. Fracțiunea Partidului Comuniștilor, adică 1/3 din deputați, a cerut ieri convocarea ședinței extraordinare și a propus ordinea de zi din trei chestiuni. Chestiunea principală era cea care vizează demisia prim-vicepreședintelui Parlamentului, Vlad Plahotniuc. Dvs în mod abuziv nu v-ați conformat prevederilor legale. Nu v-ați conformat prevederilor Regulamentului Parlamentului”, a subliniat deputatul PCRM, Eduard Mușuc.

„Fracțiunea PCRM va participa doar la o ședință extraordinară convocată în strictă conformitate cu prevederile legale. Ședința de astăzi a fost convocată în mod ilegal și în mod abuziv, de aceea nu vom participa. Noi respectăm prevederile legale, respectăm Constituția și ne este greață de comportamentul dvs , aici, în plenul Parlamentului. Nu aveți niciun drept să fiți în funcția aceasta de președinte al Parlamentului”, a adăugat comunistul.

În replică, Marian Lupu a declarat că el respectă normele legale și tocmai din acest motiv nu a inclus pe ordinea de zi proiectul privind demiterea prim-vicespeakerului. „Stimate coleg! Nu este neapărat, că privindu-vă pe dvs, sistemul meu digestiv cunoaște o stare ideală. Dar, asta nu-mi permite să încalc normele Regulamentului. Nu voi face acest lucru. Acest moment îmi pare foarte bine regizat la nivelul unor fracțiuni”, a mai spus președintele Parlamentului.

Pe agenda ședinței figura subiectelul formării Comisiei privind revocarea președintelui Parlamentului Republicii Moldova și, doi, proiectul de hotărâre privind revocarea lui Marian Lupu din funcția de președinte al Parlamentului.

Cel de-al treilea subiect propus de către solicitanți, privind revocarea din funcție a prim-vicepreședintelui Parlamentului, nu a fost inclus pe ordinea de zi, deoarece, conform procedurilor de inițiere a acestor inițiative, ar contravine prevederilor legislației în vigoare.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +9 (9)
  Ura-ura-ura!
  • +8 (10)
   sunt deacord si eu cu comunistii la punctul dat! Bravo celor care a vazut ca se actioneaza ilegal
   • +5 (7)
    Faptul ca Lupu nu a inclus pe ordinea de zi chestiunea ce prevede revocarea din funcție a prim-vicepreședintelui da dovada ca PD vrea cu orice scop sa-l mentina pe Plahotniuc in scaunul de prim-vice-speaker.
    • +1 (3)
     Da chiar umbla cu kiki-miki. Lipsa totala de demnitate si respect de sine, de oameni, de lege, Constitutie... Au convocat sedinta in pripa ca ceilalti sa nu dispuna de timp pentru a se intelege intre ei. Actioneaza ca banditii. Pacat ca si Lupu, care e atat de cult, de corect de obicei se preteaza la asa ceva. Putea sa lase sa fie demis el si mai ales Plahotniuc, iar pe urma se vedea. Poate se mergea mai inainte fara Plahotniuc.

     Sunt cetățean activ
     • 0 (2)
      Partidul Democrat trebuie sa se gindeasca la viitorul partidului, trebuie sa se discute in cadrul biroului PD, nu doar o discutie intre Lupu si Plahotniuc, care mai mult pare a intelegere. PD risca multa daca il tine in spate in continuare pe Plahotniuc.
    • +1 (3)
     Plahotniuc este flagelul din AIE care genereaza disfunctionalitatea aliantei, dovada este ceea ce s-a intimplat azi. Demisia lui, care este necesara, poate duce la o criza in alianta si demisia lui aduce multe sacrificii ale AIE. Plahotniuc s-a incuibat bine de tot, va fi greu de scapat de molima aceasta.
     • 0 (2)
      Nu se va schima nimica si dupa era Plahotnic.
      Piramida guvernarii ex sovetica mafiota trebueste controlata PERMANENT de REGE si Carabinerii tarii.
      Voi guvernati - noi controlam , este calea instauratii democratiei.
      CEI CARE INCALCA LEGEA INDIFERENT DE FUNCTIA OCUPATA , TREBUESC TRASI LA RASPUNDERE.
      Partidele TOATE vor fi cumparate de oligarhi si noi numai vom vorbi de democratie inca o suta de ani.
      • 0 (0)
       Trebuie sa recunoastem ca in spatele lui Filat e Lucinschi si alte fosile politice. Cu acestia nu s-a trait bine deloc, iar evolutia e in directia de pana la Guvernul Sturza. E catastrofa. Acum insa e important sa se scape de Plahotniuc ca sa poata avansa procesul de integrare in UE. Pe urma, s-a mai vedea.
 • -3 (5)
  ..."S-au rasculat boierii.Vor Domn pe unul dea-l lor.Fagaduesc sultanului haraci indoit,daca le sprijina alegerea."
  "Vlad Tepes"1982
 • -4 (6)
  in scurt timp se va scoate toata zoaia si de la vama, fisc s.a.m.d.!!!!
 • 0 (0)
  ....."-Ce se petrece aici?
  -Ce vezi.
  -Govara este manastire domneasca,cine a cutezat sa se atinga de ea?
  -Eu,si odata cu mine toti dregatorii cei mari ai Tarii,am tras sabia pentru apararea privelegiilor boeresti,....Il vrem pe....?????))))) domn.
  -O sa platiti cu capul."..???????
 • -3 (7)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • +1 (1)
  Multe curve avem care ne-au delus asteptarile democratiei.
  Nu laudati si nu acuzati pe nimeni.
  Respectarea legii in R. Moldova o poate aduce numai Regele Mihai.
  Avind o datorie istorica fata de Basarabia Maestatea sa poate ajuta R. Moldova in instaurarea Democratiei si drumul sau European.
  http://www.youtube.com/watch?v=MdMJLMtPwLM
  DICTATURA TOTALITARA POATE FI DEMOCRATIZATA NUMAI PRIN DICTATURA LEGII PENTRU TOTI.
 • +1 (1)
  ((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
  ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  “Ședința extraordinară a Parlamentului nu a avut loc. „Greața”- unul din motive”……………………
  ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  http://unimedia.info/stiri/Sedinta-extraordinara-a-parlamentului-nu-a-avut-loc--greata---unul-din-motive-56475.html
  )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA