ora: 15:20, 09 dec 2013 5749

Republica Moldova şi Brazilia au semnat Acordul privind călătoriile fără vize


Republica Moldova şi Brazilia au semnat Acordul privind călătoriile fără vize
Foto: .mfa.gov.md

Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Federative a Braziliei au semnat astăzi, 9 decembrie 2013, la Chişinău, Acordul privind scutirea de viză pentru scurtă şedere pentru cetăţenii titulari ai paşapoartelor ordinare, notează UNIMEDIA. 

Acordul a fost semnat de viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, şi ambasadorul Republicii Federative a Braziliei în Republica Moldova, cu reşedinţa la Kiev, Antonio Fernando Cruz de Mello.

Conform prevederilor acestuia, cetăţenii ambelor state vor avea dreptul de a intra, tranzita, ieşi şi rămâne pe teritoriul statului celeilalte părţi contractante, fără viză, pentru o perioadă de până la 90 de zile, în decurs de 6 luni de la data primei intrări. Acordul va intra în vigoare în urma îndeplinirii, de către ambele state, a procedurilor interne legale necesare.

Scopul Acordului este de a amplifica contactele interumane şi a contribui la dinamizarea schimburilor comercial - economice, turistice şi culturale între cele două state. Astfel, în cadrul discuţiilor, părţile au subliniat importanţa consolidării dialogului bilateral, inclusiv prin atragerea investiţiilor braziliene în R. Moldova, în special în domeniul agricol, vitivinicol şi cel energetic.

Menţionăm că, Brazilia este al treilea stat de pe continentul latino – american, după Ecuador şi Chile, semnatar al unui acord cu Republica Moldova privind abolirea regimului de vize pentru toate categoriile de cetăţeni.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +1 (5)
  interesant, citi oameni din RM au posibilitate financiara de a vizita Brazilia, Chile, Ecuador ? Numaidecit trebuie de semnat un astfel de acord si cu Polinezia, Thailand, Zeelandia si Antarctida.
  • +7 (7)
   Dragi prieteni, nu cautati diferite pretexte sa ignorati un succes. Intr-adevar, intre Republica Moldova si Brazilia s-au stabilit niste relatii foarte bune si Brazilia a hotarit sa liberalizeze regimul de vize cu Republica Moldova. Eu socot ca este normal.
   Se vede clar aportul ministrului Gherman aici! Totusi se descurca bine.
   • +5 (5)
    Este foarte bine! Cu toate ca biletele-s cam scumpusoare, moldovenii isi vor putea revedea prietenii in Brazilia, rudele plecate.
    In scurt timp, va fi liberalizat si regimul de vize cu Uniunea Europeana, atunci ne va fi mult mai bine, credeti-ma.
  • +1 (1)
   Cel putin vreo eu si vreo 3 colegi de ai mei ce lucram pentru companii aeriene, acest lucru ne bucura foarte mult, intrucat ne scuteste de cel putin o zi pierduta (+ bani si alte chestii) pentru a perfecta o viza. Iar Brazilia a fost deja inclusa in lista tarilor pe care le vizitez in 2014. In plus, eu cred ca noi toti ar trebui sa ne bucuram de orice tara care ne scuteste de vize.
   Cheers
 • +3 (3)
  Bordiur, eu sunt sigur ca 20 % din moldoveni isi pot permite sa viziteze o data pe an brazilia, thailanda sau polinezia, foarte bine sa avem regim liberalizat cu cat mai multe tari, sa dispara senzatia de cusca in care ne -am aflat pana acum.
  • +1 (1)
   Ai dreptate. Si eu ma bucur ca moldovenilor le vine mintea la cap! Trebuie sa recunoastem ca trebuie sa ajutam si noi macar cu ceva actuala guvernare, atunci rezultatele vor fi mult mai bune!
 • +1 (1)
  Imi place cum se descurca Gherman. Este o doamna destul de bravo. Intr-un termen atit de scurt, a reusit sa inregistreze succese nemaipomenite, fapt ce ma bucura.
  A efectuat mai multe vizite in SUA, Rusia, Romania, Germania, Polonia si trebuie sa recunoastem ca avem sanse reale sa obtinem liberalizarea regimului de vize si cu Uniunea Europeana!
 • 0 (0)
  Un bilet dus intors din Frankfurt pina in San Paulo costa sub 1000 de euro ultima data cind am comandat on-line. Asa ca eu cred ca cel putin oamenii destepti si care muncesc cum a scris si cineva mai sus isi poate permite cel putin odata o vizita in Brazilia. Eu de exemplu am rude care muncesc acolo si ma bucur ca o sa pot sa merg in vizita fara sa pierd timp si nervi.

  Sunt cetățean activ
  • 0 (0)
   tu stii daca se poate de calatorit deja?
 • 0 (0)
  Cineva stie daca deja se poate de calatorit in Brazilia??
 • 0 (0)
  Informatie de rahat! Cu asa stiri dati doar in eroare cetatenii.
  Din cauza la unele informatii false era cit pe ce sa amin calatoria in Brazilia .
  Pentru cei ce au pasaport moldovenesc este nevoie de Viza!!!

×
Integrare Europeană
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA