Renato Usatîi: „Guvernarea pregătește schimbări la Codul Penal, pentru a-i scuti de răspundere pe cei care au furat miliardul”

Guvernarea ar pregăti schimbări la Codul Penal, pentru a-i ocroti de răspundere pe cei care au furat miliardul, potrivit lui Renato Usatîi.

"Ei ar trebui să fie dezvăluiți în cel de-al doilea raport Kroll și dacă modificările în Codul Penal vor fi acceptate mai devreme decât raportul va apărea, vinovații vor putea scăpa de pedeapsă", a scris Renato Usatîi pe facebook.

Renato Usatîi: „Guvernarea pregătește schimbări la Codul Penal, pentru a-i scuti de răspundere pe cei care au furat miliardul”
(Foto: UNIMEDIA)

"Modificările presupun scutirea de răspundere penală pentru un șir de încălcări în sectorul bancar. Practic, am dat peste varianta moldovenească a "legilor justiției" din România, împotriva cărora deja de un an protestează sute de mii de cetățeni ai statului vecin.

Acolo vor să amnistieze hoții din PSD, iar aici- pe cei din PD. Dacă ne-a rămas puțin simț al dreptății, trebuie să protestăm", scrie Usatîi.

Pub

Și fostul ministru al finanțelor, Veaceslav Negruță a scris despre modificările la Codul Penal.

"Cum credeți, ce apare mai întâi:

- raportul Kroll 2 (fie și cel redactat) sau

- legea făcută de ministrul justiției, prin care se propun noi temeiuri pentru eliberarea de răspundere penală pentru infracțiuni, inclusiv din domeniul creditării, administrării bancare, încălcarea drepturilor acționarilor?", a scris Negruță. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI