Reacția Moscovei la expulzarea a 23 de diplomați ruși din Marea Britanie: „Măsura părţii britanice constituie un act ostil care este total inacceptabil, nejustificat şi obtuz”

Ambasada Rusiei la Londra a condamnat, miercuri, decizia Marii Britanii de a expulza 23 de diplomaţi ruşi pe motiv că Moscova este vinovată de otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal la Salisbury (în sud-vestul Angliei), estimând că măsura părţii britanice constituie un act ostil care este total inacceptabil, nejustificat şi obtuz.

Foto: activenews.ro

"Întreaga responsabilitate pentru deteriorarea relaţiilor dintre Rusia şi Regatul Unit îi revine actualei conduceri politice britanice", a menţionat ambasada rusă la Londra într-o declaraţie,scrie agerpres.

Ministerul de Externe britanic l-a convocat pe ambasadorul ru
s Aleksandr Iakoveno pentru a-l informa că 23 de diplomaţi ruşi sunt declaraţi persoane non grate, menţionează declaraţia citată.

La rândul său, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a afirmat miercuri că nu îi revine premierului britanic să facă judecăţi de valoare despre ministrul de externe rus Serghei Lavrov.

„Theresa, Lavrov este un ministru rus, nu unul britanic. Iar cel care îl evaluează este preşedintele rus. Înţeleg că v-ar plăcea să fie altfel, dar ministrul vostru este Boris Johnson”, a scris Zaharova pe pagina sa oficială de Facebook.

Premierul britanic Theresa May a declarat, miercuri, că Londra va expulza 23 de diplomaţi ruşi, considerând că Moscova este vinovată de otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal la Salisbury (în sud-vestul Angliei). De asemenea, şefa executivului britanic a anunţat suspendarea contactelor bilaterale cu Rusia. Numărul diplomaţilor ruşi acreditaţi în Marea Britanie era până acum de 59.

UNIMEDIA amintește că Maria Britanie a anunțat că va expulza 23 de diplomați ruși, după ce Moscova a refuzat să explice cum a fost folosită substanța neurotoxică, provenită de Rusia, pentru a-l otrăvi pe fostul agent de spionaj, Alexei Skripal.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.