ora: 19:23, 16 aug 2012 3683 8 Autor: Cristina Buzovschi

Problemele de la lacul din strada Albișoara se repetă: Locatarii din zonă, indignați de mirosul neplăcut


Problemele de la lacul din strada Albișoara se repetă: Locatarii din zonă, indignați de mirosul neplăcut
Foto: UNIMEDIA/Constantin Donțu
Problemele de la lacul din strada Albișoara se repetă an de an, spre nemulțumirea locatarilor din zonă. De câteva zile, din direcția bazinului acvatic vine un miros greu, insuportabil, iar peștele stă mort la suprafața apei.

Șeful-adjunct al Întreprinderea municipală „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi”, Boris Cuharschii a declarat pentru UNIMEDIA că de vină este canicula și temperaturile ridicate din această vară. El spune că plantele au putrezit și în proces s-a creat mult dioxid de carbon, care a și sufocat peștele din apă.

Peștele mort de la suprafața lacului a atras pescărușii, unicii care beneficiază de pe urma acestei situații.

Angajații de la Spații Verzi încearcă acum să curețe apa, aruncând în ea soluție de cupru. Deocamdată nu se știe când mirosul neplăcut va dispărea.

UNIMEDIA precizează că bazinul din str. Albişoara nu este un lac de agrement şi niciodată nu a fost. El a fost construit în cadrul unui sistem de drenaj pentru ca în el să se adune apele pluviale.

Și în septembrie 2010, tot peștele din lac s-a ridicat la suprafață după ce apa a fost poluată cu agenţi chimici. Atunci rezultatele analizelor de laborator efectuate de către Centrul de medicină preventivă şi Apă Canal au arătat că procentul de amoniac şi cloruri a fost de 3 şi respectiv de 10 ori mai mare decât norma admisă. Peștele a fost scos din lac, iar mirosul neplăcut a dispărut a dispărut după trei zile.

Sursa: UNIMEDIA

Comentarii (8)
 • 0 (2)
  Natura... Ce să-i faci.
 • 0 (4)
  Primarul incearca sa se gandeasca la noi toti... uite a pus si o banca pt cei indragostiti, a pus o tabla de sah... mai vrei de la el si sa miroase prin Chisinau frumos? de geaba: in afara de reclama mai mult nu t-ia face!
 • -1 (3)
  primarel a bagat in problemele orasului, este in asediu.... Lorena indrumata de Angelina Gonta il preseaza pe sarmanel -))))

  Sunt cetățean activ
 • 0 (2)
  da si sula vreti voi? sa se duca Chirtoaca sa sufle in gura la peste sa nu moara?
  el tot ii om, nu e masina
  nu-l prea agreez dar chiar si asa ...
 • -1 (3)
  vai de capul sarmanelului, atita rupe bucile pentru oraseni -)
  mai este Putin la Moscova care se socoate "sclav pe galere", asa si primarelul nostru, numai pentru PR e capabil

  Sunt cetățean activ
 • +1 (1)
  ce tot Chirtoaca, Chirtoaca? Dar agentii economici care consrtuesc pe mal case, patinoare, restaurante si altele nu sunt cointeresati ca lacul sa arate bine? De ce nu pun mina la mina si macar curata lacul?
 • 0 (0)
  tre sa miroase a bomboane bucuria....

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Social
 
Căutare
Login
Top taguri