Prezența virusului de pestă porcină africană din satul Tvardița, confirmată de laborator: A fost aprobat un plan amplu de măsuri pentru combaterea bolii

A fost confirmată de laborator prezența virusului de pestă porcină africană în probele prelevate de la porcii domestici din satul în satul Tvardița, raionul Taraclia. De asemenea a fost elaborat și aprobat un plan amplu de măsuri pentru combaterea și eradicarea bolii.

simbol

 În urma investigațiilor clinice, epidemiologice și morfopatologice s-a stabilit diagnosticul de suspiciune la pestă porcină africană, astfel au fost prelevate probe pentru analize de laborator și impuse restricții de mișcare a animalelor.

Prin încercările de laborator efectuate, s-a confirmat diagnosticul de pestă porcină africană.  

A fost elaborat și aprobat un plan amplu de măsuri pentru combaterea și eradicarea bolii.

În contextul apariției bolii, ANSA prin structurile teritoriale de nivel raional monitorizează permanent situația epizootică pentru limitarea extinderii bolii și eradicarea acesteia.

Agenția solicită proprietarilor de porcine să informeze urgent în cazul îmbolnăvirii sau pierii animalelor sau a depistării  cadavrelor de mistreți  și totodată recomandă respectarea cerințelor minime de biosecuritate stabilite

Reamintim că ultimele cazuri de pestă porcină africană au fost înregistrate în localitatea Palanca, raionul Ştefan-Vodă şi în satul Beşghioz, raionul Ceadîr-Lunga.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.