(update) Percheziții la o firmă de construcții din capitală: Factorii de decizie ar fi prejudiciat statul cu cel puțin 8 milioane de lei

(update 12:45) Compania unde au loc percheziții este „VASIGUR Grup”. Potrivit materialelor cauzei, din 2016 – până în prezent, făptuitorii au cauzat bugetului public național un prejudiciu de cel puțin 8 milioane de lei.

Foto: UNIMEDIA

Astfel, procurorii PCCOCS în comun cu ofițerii Direcției Investigare Fraude Economice a Inspectoratului Național de Investigații au stabilit că factorii de decizie ai întreprinderii au inclus date denaturate cu privire la venituri și cheltuieli în declarațiile cu privire la impozitul pe venit din activitatea de întreprinzător, alte dări de seamă privind achitarea impozitelor din salariu angajaţilor întreprinderilor.

De asemenea, suspecții ofereau angajaților și salariu în „plic”, astfel, întreprinderile se eschivânduse de la plata impozitelor.

Concomitent, procurorii au reținut comiterea de către persoanele vizate a infracțiunii de executare necalitativă a construcțiilor.

(ora 12:06) Inspectoratul Național de Investigații și Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale Percheziții efectuează percheziții la o firmă de construcții din capitală. Potrivit unui comunicat emis presei, factorii de decizie sunt suspectați de evaziune fiscală.

Cauza penenală a fost pornită pe evaziune fiscală a întreprinderilor, instituțiilor și organizațiilor. 

Conducerea instituției ar fi cauzat bugetului public un prejudiciu de circa 8 milioane de lei.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.